Caravanmessen 2022: På Caravanmessen | Din Fritid
Nils Bjørn Kleven, fra Dokka og Svein Pedersen fra Nittedal
Caravanmessen 2022

På Caravanmessen

Blant utstilte vogner og bobiler fant vi noen besøkende som tok seg tid til en prat med Din Fritid om hva de synes om messen, og hva som var målet med turen til Lillestrøm.

Nils Bjørn Kleven, fra Dokka og Svein Pedersen fra Nittedal (bildet over)

– Vi er her for å glane litt. Vi ser på nye bobiler og det er mulig vi slår til, med da må det være et godt tilbud. Vi har noen ønskemål: 3500 kilo totalvekt, sju meter lengde og bakhjulsdrift. Jeg kjører Mercedes med bakhjulsstrekk i dag, så det ønsker jeg neste gang også. Dumper jeg bort i noe bra her på messen så blir det kjøp, forteller Svein Pedersen.

– Jeg er her for å finne noen som kan batterier, noen som kan forklare meg mer om hva det innebærer å montere og bruke litiumbatterier i bobilen. Jeg trenger litt mer kunnskap om det temaet. Og så er jeg på messen for å se nyheter og få nye ideer, sier Nils Bjørn Kleven.


Vera Åsberg og Asbjørn Hansen fra Nannestad

Vera Åsberg og Asbjørn Hansen fra Nannestad

– Vi har vært bobileiere, men solgte bobilen for et par år siden da vi bygget hytte. Vi savner bobilen. Det er ingenting som å være på bobiltur, så nå er planen å selge huset og kjøpe en mindre bolig slik at vi får råd til bobil igjen. Caravanmessen gir en fin mulighet til å se løsninger i praksis, og å prøve seg frem litt. Vårt ønske er en bybobil, vi vil ha en bil som er enkel å dra på tur med, og lett å parkere i byene. Vi ser at produsentene kommer med nye løsninger som ikke fantes tidligere, og litt mer fargevalg. Tidligere var det veldig konservativ smak hos produsentene, så dette er en forbedring. Vi er i tenkeboksen fortsatt. Det blir vel ikke noe handel i dag, vi må tenke litt mer. Men bare så det er sagt: Ingenting kan måle seg med å være på bobiltur. Vi gleder oss!


Unni Røstad Pedersen og Alf Pedersen fra Verdal

Unni Røstad Pedersen og Alf Pedersen fra Verdal

– Vi har tenkt til å bytte bobil, så det er fint å være på messen. Det er den eneste gangen hvor vi kan se forskjellige merker og produsenter samlet. Det er fint å slippe å reise rundt til de forskjellige forhandlerne. Vi kjøpte ny bobil for tre år siden og har etter hvert erfart hva vi vil ha og ikke ha. Det vi ser etter nå er en interiørløsning med langsgående senger, garasje med plass til el-sykler, separat dusj og toalett og nok lastevekt i bobil på 4250 kg. Innredning og løsning må være riktig for oss, men en god forhandler er også viktig for valget vi skal ta, forteller Unni og Alf.


Trygve Jørgensen og datteren Sara Olufsen Jørgensen fra Skiptvet

Trygve Jørgensen og datteren Sara Olufsen Jørgensen fra Skiptvet

– Det er kjekt å se på nye ting. Det er mye nye farger, interiører og løsninger. Vi ser etter en litt annen løsning enn det vi har i dag. Vi har hatt flere ulike typer bobil de siste 16 årene. På messen er det utstilt mange biler i ulike prisklasser og størrelser. Det å finne en stor nok bil med riktig vekt er vanskelig. Vi ønsker at alle i familien skal kunne kjøre bilen. Vi har tenkt å bytte bobil, så hvis vi finner et godt tilbud her på messa, kjøper vi gjerne ny bobil her, sier de.


Halvor Berget og Ingrid Myhre Berget fra Elverum

Halvor Berget og Ingrid Myhre Berget fra Elverum

– Vi hadde campingvogn i 16 år. Det var en kjørevogn som ble solgt da vi kjøpte elbil, men vi har fortsatt interesse for camping. Det er artig å følge med på moter og trender. Her på messa får vi sammenlignet nyhetene hos de forskjellige produsentene. Vi har også sett litt på brukt bobil, men synes prisnivået er for høyt. Det er vanskelig å velge. Kjøper vi campingvogn kommer vi til å selge elbilen. Vi er ikke så fornøyde med den ut i fra rekkevidden på vinterstid. Det blir neppe noe kjøp nå, men det er fint å være her for å få inspirasjon, forteller Halvor og Ingrid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden