Fabrikkbesøk: Hjemme hos Challenger | Din Fritid
Challenger-fabrikken - Trigano VDL - ligger i Tournon, en liten fransk landsby langs elven Rhône.
Fabrikkbesøk

Hjemme hos Challenger

I Tournon, 10 mil sør for Lyon, ligger fabrikken Trigano VDL. Forkortelsen står for Trigano Vehicules De Loisir, eller som det blir på norsk; Trigano fritidskjøretøy. Her har vi sett på nært hold hvordan Challenger og Chausson bygges.

Det jeg så, overrasket meg. Alle Trigano-produkter er ikke bygget likt, som enkelte kanskje tror. Men la meg begynne med begynnelsen.

Småbyliv

At bobilfabrikker ligger i små byer, er jeg vant til nå. Det er mer regelen enn unntaket. Rimelige tomtepriser er viktig, siden disse fabrikkene krever store arealer, spesielt utendørs, hvor chassis og ferdige bobiler lagres. Men det finnes også flere grunner: Ofte er fabrikken etablert av en lokal gründer. Så har virksomheten vokst seg stadig større, til områdets beste. Fabrikk og by vokser sammen, og blir avhengige av hverandre....

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden