: Livet i en liten campingvogn | Din Fritid

Livet i en liten campingvogn

På en ukes ferie hadde vi den store fornøyelsen å bo i en liten Hobby Excellent 400 Easy, som er veldig liten. I bunn og grunn en vogn, som er helt ideell for to voksne uten barn, men vi er jo fire i vår familie, der Mie og Mathias nå er et og tre år, så hvordan ville det gå? Er det mulig å bo på så lite plass?

På en ukes ferie i Danmark hadde vi den store fornøyelsen å bo i en liten Hobby Excellent 400 Easy

Normalt pleier sittegruppen å være det pulserende hjerte i campingvogner – altså der hvor familien spiser og hygger seg. Det er det også i denne vognen. Faktisk kan man sitte tre personer på den ene siden og to på den andre. Vognens størrelse tatt i betraktning er det godt med plass og det fungerer bra. Det betyr med andre ord også, at det eldre ektepar uten problemer vil kunne få besøk av opp til 3 barnebarn. Selv på en regnværsdag kan alle fungere inne, men man kommer tett på hverandre. Kjøkkenet er rett for hånden. Det er lite, men mangler ikke noe.

Fortelt fordobler plassen

Fortelt fordobler plassen

Campingvognen, som også er en praktisk liten reisevogn, fungerer enda bedre med et fortelt, fordi det fordobler plassen og gjør, at det er mer plass å boltre seg på. Det er nyttig spesielt i regnvær, om kvelden og på begge sider av høysesongen. Vi satte på et Isabella Ambasador Alpha, noe som ga masser av oppholdsrom og god oppbevaringsplass til store ting som f.eks. barnevogn.

Ved sengetid blir det godt og grundig ommøblert i campingvognen. Mie og Mathias starter med å bli lagt i dobbeltsengen, hvis Rasmus og jeg er inne i campingvognen om kvelden. Når vi skal i seng, flyttes de til sittegruppen, som kan slås ned til en mindre dobbeltseng, der to små barn saktens kan ligge. Mie sover i overdelen til barnevognen, som plasseres ytterst og dermed forhindrer, at Mathias triller ut av sengen, når han sover innerst. Slik sover vi for det meste. Skal vi riktig hygge oss blir det trangt i dobbeltsengen, men det er akkurat plass til alle fire. Herlig, ikke sant?

Campingvognen er en praktisk liten reisevogn

Plads til alt

Toalettet, som er til venstre for inngangen, utgjør den store forskjellen fra andre lette campingformer som f.eks. teltvogn. Med to små barn er det en fordel både med toalett og rennende vann. Det blir ren luksus i forhold til lett camping.

Når man igjen tar størrelsen i betraktning er der veldig godt med skapplass. Hele veien rundt i soveværelset og i stuen er det overskap. Det er lasterom under sittegruppen og den store dobbeltsengen, så selv om man som barnefamilie har mye med, er det plass til alt.

Rasmus og jeg elsker å sove i telt. Det gjør Mie og Mathias også, selv om de bare er 1 og 3 år. Teltet er fint om sommeren. Denne campingvognen oppfordrer uten tvil til flere turer i løpet av resten av året. Når vi alle fire er inne i vognen, er det hyggelig, lunt og godt – som i mors mage og kanskje derfor liker barna det så godt.

Campingvognen er som sagt helt ideell for et par, men kan altså også fungere for en mindre barnefamilie, som legger vekt på det enkle og som gjerne vil kjøre med en liten campingvogn, som kan trekkes av de fleste biler.

Les mer om Hobby her: www.jaeren-caravan.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden