: Omfattende Siesta-serie | Din Fritid

Omfattende Siesta-serie

Det er en imponerende bredde på Hobbys nye Siesta-serie. Hele 12 ulike alkove- og halvintegrerte modeller finnes på 2014-modellkartet.

Hobby Siesta Sport V55 GS er en fleksibel bil med mange sportslige muligheter. Foto: Produsenten

Skreddersydd

Hobby presenterte for et år siden sin elegante Premium-serie for de mer krevende og etablerte kundene. Årets Siesta-serie er derimot beregnet på nybegynnere, og Hobby har valgt å produsere så mange ulike modellvarianter for å ha en skreddersydd bobil til forhåndsdefinerte målgrupper.

Fiat chassis

Hele Siesta-serien er basert på Fiat Ducato lavt chassis, og du kan velge mellom 115, 130 eller 148HK. V60 GF kan ifølge Hobby laste 850 kg.

Samtlige modeller i serien har nedsenket bakparti for å gi større lasteplass, med unntak av A55 GS Sport og V60 GF.

Moderne teknikk

Taket er av haglsikkert glassfiberarmert plast, som også senker lydnivået ved regnvær. Undersiden av gulvet er også av samme materiale og beskytter mot f.eks. steinsprut.

Lasterommene kan varmes opp, noe som minsker risikoen for kondens, og den innvendige plastbekledningen forenkler renholdet.

Det er gjennomgående brukt strømgjerrige lysdioder, og mye av belysningen reguleres fra det elegante styringspanelet ved inngangen. Varme og varmtvann leveres av en Combi-panne fra Truma som styres via et nytt, digitalt styringspanel.

Tre typer

Det er tre hovedtyper biler i serien, og det er van, halvintegrerte- og alkovebobiler. Hobby V60 GF med tverrstilt dobbeltseng og V65 GE med to separate senger er 218 cm brede og lettkjørte. Dette vil være modeller for et par som gjerne vil være mye på reisefot med en smal og lettkjørt bobil. Begge modellene har garasje.

Delintegrert

Det er totalt seks modeller i Siesta-serien i denne kategorien, lengdene varierer fra 6,24 til 7 m. Bredden er 2,34 m, og du får en rekke ulike løsninger på innredningen. Tverrstilt dobbeltseng, dobbeltseng i kjøreretningen med (smal) adgang til begge sengeplasser og to enkeltsenger. Modellen med dobbeltseng og separat adgang for begge er T60 GQ med en tverrstilt seng bakerst i bilen.
Modellene er for to personer med unntak av T65 HFL som har en senkeseng som gir overnattingsmulighet for fire personer.

A65 GM Family har køyeseng for barna bakerst i bilen i tillegg til to soveplasser i alkoven. Foto: Produsenten

Alkovebiler

Totalt fire alkovemodeller er tilgjengelig, og her er det tydelig familier som er målgruppen. A65 GM Family har køyeseng for barna bakerst i bilen i tillegg til to soveplasser i alkoven - i tillegg kan denne modellen res opp til ytterligere to personer i sittegruppen. Firepersonersmodellene A60 GF og A70 GM har begge tverrstilt dobbeltseng.
Den fjerde alkovebilen A55 GS Sport har i utgangspunktet tre sengeplasser, men om du er villig til å ofre plass i den romslige garasjen, kan den huse fire personer. Men denne modellen er først og fremst beregnet på aktive personer, og det ser man på garasjen som har de imponerende målene 56x135 cm hvor det er plass til sykler eller dykkeutstyr.
Rommet er utstyrt med lasteskinner hvor det meste kan sikres, og sengen over garasjen er bygget slik at den enkelt kan fjernes ved behov.
Siesta-serien har en innvendig høyde på 1,98 meter i van-serien og de delintegrerte modellene. Alkovemodellene er luftigere med sine 2,15 m takhøyde. Alkovesengene er 210x160cm og med en høyde til taket på 67,5 cm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden