: Skånes Djurpark: Tett på Sveriges ville dyr | Din Fritid

Skånes Djurpark: Tett på Sveriges ville dyr

Få timer etter at vi har kjørt fra vårt bosted på Vest-Sjelland, triller vi inn på Skånes Djurparks Camping – klar for ferie. Campingvognen er pakket hjemmefra, og det tar bare noen få minutter å stille opp, og så kan ferien begynne. Målet for turen vår er Skånes Djurpark, der alle Sveriges ville dyr kan oppleves på nært hold.

Camping er frihet til selv å bestemme, hvor ferien skal gå. Det resulterte for vårt vedkommende i en ekstra liten ferie, fordi vi tok en rask beslutning om å pakke campingvognen og komme av gårde. Uansett om man tar Øresundsbroen eller fergen fra Helsingør, kan man være i Skåne på 2-3 timer.

Det er omtrent det samme spm det tar å komme på hytta i weekenden, fordelen her er bare, at vi kan bytte destinasjon fra gang til gang.


Pool på campingplass

Campingplassen ligger få minutters gange fra selve dyreparken midt i naturen. Det kuperte terrenget midt i skogen gjør den hyggelig. Det finnes en mindre lekeplass og en pool, der vi starter med en avkjølende dukkert etter kjøreturen. Campingplassen har også sin egen lille steinalderlandsby, der det er aktiviteter noen ganger i uken for familier. Det er ikke så mye å si om plassen utover, at den er hyggelig og har utmerkede fasiliteter. Det er helt klart dens plassering som nabo til de ville dyrene, som trekker.


Tett på de store dyrene

Skånes Djurpark åpner kl. 9 om morgenen, og på varme sommerdager kan det anbefales å være blant de første, fordi dyrene blir mindre aktive utover dagen, når temperaturen stiger. Parken ligger i et skjønt naturområde med et asfaltert stisystem, som leder én rundt til de forskjellige innhegninger. Stort sett alle svenske dyr finnes i parken. Både dyr på land, til vanns og i luften.

Den helt store opplevelsen ligger i å komme tett på de store dyrene som f.eks. elg, bjørn og moskus, men helt klart også de veldig sky dyrene som gaupe og jerv. Til små barn er det kosezoo med kaniner og geiter.


Et sted for barnfamilier

Parken er uten tvil et sted for barnefamilier. Overalt er det tatt hensyn til barnevogner og det er masser av grønne områder, der man kan spise sin medbrakte lunsj, hvis man ikke vil kjøpe fastfood. Fasilitetene omfatter også stellerom til helt små barn. For opplevelsens skyld kan det anbefales å starte med de såkalte mer alminnelige dyr som hester, sauer og griser for deretter å fortsette gjennom parken til de ville dyrene som fjellrev, reinsdyr og ulv.

Man kan saktens få en hel dag til å gå i Skånes Djurpark, fordi man med fordel kan gå tilbake til noen av dyrene for å få en ekstra mulighet til å se dem bedre. Når man ikke gidder lenger, er det bare få minutters gange hjem til campingplassen og campingvognen, der resten av dagen kan nytes ved grillen med en god middag og et glass vin, mens barna leker på lekeplassen. Deilig og avslappende uten veldig mye transporttid.


Se også

Transport: www.scandlines.dk, www.hh-ferries.dk, www.oeresundsbron.dk

Skånes Djurpark i byen Höör, www.skanesdjurpark.se - hjemmesiden er også på dansk.

Campingplassen: www.grottbyn.se - har også vandrerhjem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden