: Björnungar i Skånes Djurpark | Din Fritid

Björnungar i Skånes Djurpark

I Skånes Djurpark er man veldig glad for at bjørnene har funnet hverandre og at de har fått unger.

Hanbjørnen Glok og hunbjørnen Ester er tatt i Skånes Djurpark. Foto: Mick Olsen

Våren 2008 møttes dyreparkens bjørner- hannen Glok og hunnen Ester for første gang. Det var langt fra noe kjærlighet ved første blikk. De som så møtet glemmer ikke slåsskampen som oppsto mellom de to kraftige bjørnene. Men når kampens hete hadde lagt seg oppstod antagelig en annen glød og nå har de fått tiløkning.

Det var den 14. januar, etter å ha hørt to forskjellige lyder fra bjørnehiet, som dyrepasserne kunne konstatere at hunbjørnen Ester hadde født minst to unger.

- Ester er førstegangsfødende, så vi forsøker å forstyrre henne så lite som mulig, sier dyreformann Johan Lindström. Det er viktig at hun får ro og fred. Bjørnungene veide knapt en halv kilo i begynnelsen, men har siden vokst raskt. Først når det begynner å bli litt varmere i mars forventes de å titte ut av hiet for første gangen. Akkurat nå er det for det meste lydene når de dier som avslører at det finnes smårollinger i hiet. - Det er en herlig lyd og står man stille ved hiet er det stor sjanse for at man hører dem, fortsetter Johan.

I Skånes Djurpark er man veldig glad for at bjørnene har funnet hverandre og at de har fått unger. Den forrige hanbjørne Dundret var blitt litt tilårskommen og i løpet av hans siste år ble det ingen nye kull.

- Det føles naturligvis fantastisk morsomt at vi har bjørnunger igjen, sier Camilla Jönsson, dyreparksjef. Det skal bli veldig spennende å få se dem om ikke så lenge, men akkurat nå går vi mest og krysser fingre for at alt skal gå bra.

Skånes Djurpark har åpent hver dag hele året. I løpet av februar er det åpent kl 9-15 og man kan gå rundt i parken til kl 17.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden