: Nytt caravanmerke på det nordiske markedet | Din Fritid

Nytt caravanmerke på det nordiske markedet

Eximo – navnet stammer fra latin, og betyr ”ta med seg” – er navnet på en helt ny serie campingvogner fra en helt ny fabrikk.

Nye Eximo Sport 370 kommer til å koste under 100 000 kroner.

Det er ikke ofte at det dukker opp et helt nytt caravanmerke, bygget på en helt ny fabrikk. I alle fall ikke om man ser bort fra rene entusiastprosjekter – for eksempel tyske Paul & Paula. Men nå kommer Eximo!
Det er Kabe, som i samarbeid med et polsk selskap har bygget opp et helt nytt produksjonsanlegg i Ujazd i det sentrale Polen.

– Med nye Eximo kan vi tilby caravankundene vogner med en lav vekt og til en gunstig pris, sier Kabes direktør Alf Ekström. På den måten representerer de et utmerket supplement til konsernets allerede store utvalg av Adria- og Kabe-modeller.

Eximo-serien består allerede fra starten av fire modeller i tre størrelser – 370, 410 og 510. Eximo Sport 370 er en utpreget topersonersvogn med tverrplassert kjøkken lengst bak og en romslig sittegruppe i fronten. Eximo Sport 370 kommer til å koste under 100 000 kronor. 410-modellen har fast dobbeltseng og sanitæravdeling i fronten samt sittegruppe for tre personer i enden, mens 510-størrelsen finnes i to planløsningsalternativ – enten med enkle senger eller som barneromsvogn.

– Vi er klar over at Eximo kommer til å bli et nisjeprodukt i konsernets sortiment, fortsetter Alf Ekström, og derfor regner vi ikke med å selge mer enn et par hundre vogner. Men, stadig flere mennesker velger jo en mindre personbil, så vi tror at interessen for lette campingvogner kommer til å øke.

Eximo-vognene kommer i første rekke til å selges av Kabe-konsernets forhandlernett i Sverige, Finland og Norge.

Premiere for det nye merket vil finne sted litt senere på våren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden