Tett på | Din Fritid

Tett på

Tett på
Ferda

Ferda Bjerkvik flytter

Bobil- og campingvognforhandleren Ferda har i løpet av det siste året åpnet nybygg både i Nordkjosbotn og i Mo i Rana. Nå etablerer Ferda seg på Evenes, og avdelingen i Bjerkvik etablerer seg i midlertidige lokaler på tomta der det nye bygget skal reises.

Tett på
Din Fritid 4-23:

Ny utgave av Din Fritid!

Alle abonnenter har nå fått utgave 4 av Din Fritid. Magasinet på 100 sider er nå også i løssalg. Her kan du lese litt mer om innholdet, i form av utgavens leder:

Tett på
Nå starter MC-sesongen:

- Del veien, oppfordrer NAF

Med sommersesongen kommer også motorsyklene ut på veiene. – Vi oppfordrer bilistene til å slippe motorsykler frem, sier Jan Harry Svendsen, leder for NAF MC.

Tett på
Din Fritid 4-23:

En liten sniktitt

Utgave 4-23 av Din Fritid er nå i trykken. De første abonnentene får bladet i postkassen om en uke. Men allerede nå kan du få en smakebit og glede deg til 100 sider med lesestoff for deg som er bobil og vogn-interessert!

Tett på
Glad i å danse?

Elverum Caravanfestival 2023

Neste helg åpner den femte Caravanfestivalen i Elverum dørene. Arrangementet sparkes i gang allerede torsdag 11. mai med dansbar musikk fra Big Foot. 

Tett på
Tellus Grong inviterer:

Bobil- og dansefestival i Grong

Den 25. - 28. mai blir det en fantastisk langhelg med god musikk og trivelig, sosialt samvær fra torsdag til søndag, lover arrangøren av dansefestivalen, Tellus Grong. 

Tett på
Bobil i to hundre

Verdens raskeste solgt

Underlaget er hardt og flatt, det ser ut som om bakken er frosset. Men her er det alt annet enn kaldt. Solen skinner nådeløst og lyset reflekteres i den saltholdige jorden. Vi befinner oss i saltørkenen Salt Flats i Bonneville i USA, hvor fartsrekorder måles. Denne dagen er det en bobil som står på startstreken.

Tett på
Norsk Laika Klubb

Entusiaster på Italiatur

Om ikke lenge forlater Else Marie og Odd Heggelund og en gjeng Laika-entusiaster Norge til fordel for solfylte opplevelser i Italia. For bobilene blir det sikkert som å komme hjem, når de skal besøke fabrikken de ble bygget i Toscana.

Tett på
Vekt på tilhenger

Overvekt?

Vi har fått et spørsmål fra en leser som vi antar gjelder flere. Hvor tung henger kan du ha bak din bobil med BE-førerkort?

Tett på
Norum Bobilgården

​​​​​​​Dyrker bobillivet

Gården Norum har vært i familiens eie i generasjoner. Men nå er det ikke lenger jordene eller sauene som får mest oppmerksomhet. Bedriften har spesialisert seg på å selge og formidle brukte bobiler og feirer i år ti-årsjubileum.

Tett på
Trafikksikkerhet

En bobilførers største mareritt

Se for deg en fin sommerdag, du skal fra Bordeaux til nord i Frankrike. Du kruser på motorveien med din helintegrerte bobil. Fartsgrensen er 130, du ligger i komfortable 110 km/t. Transportstrekningen er på drøye 500 km, så det er bare å holde et godt driv. Etter tre timers kjøring skjer det noe dramatisk: Gardina som brukes til å blende av frontruta raser plutselig ned.

Tett på
Romotow campingvogn

Camping med en twist

I 2020 skrev vi om Romotow. Produsenten fra New Zealand hadde ikke bare kommet opp med en original idé. Det var også bygget en prototype av den eksperimentelle campingvognen som kan vris 90-grader. Nå settes den unike campingvogna i produksjon.

Tett på
Caravan Salon 2023:

Bobilfascinasjon i 16 haller

Med bobil kan man være hjemme overalt, forteller messearrangørene av Caravan Salon i Düsseldorf. Som bobil og vogn-eier kan man nyte frihet og nærhet til naturen. Fra 25. august til 3. september i år vil siste generasjon bobiler og campingvogner vises fram i hele 16 enorme utstillingshaller. I tillegg til disse kjøretøyhøydepunktene vil besøkende finne et stort utvalg av tilbehør, teknisk utstyr, takteltt, camping- og campingtilbehør, utendørsklær og utstyr, reisemål, campingplasser samt bobilplasser, lover arrangøren.

Tett på
God kaffe på tur

Om lidt er kaffen klar

De fleste liker å starte dagen med en god kopp kaffe, og jeg er intet unntak. Jeg liker kaffen svart og sterk, men ikke for bitter. Mannen min vil derimot ha den noe svakere, og med melk. Morgenritualet inkluderer uansett en kopp eller to, før vi er klare for å begynne dagen.

Tett på
Nytt samarbeid:

VW og Hymer innleder samarbeid

I en pressemelding forteller Volkswagen Commercial Vehicles at de blir ny leverandør og partner til Erwin Hymer Group (EHG). Foreløpig er det tegnet en rammeavtale om levere 6000 VW Crafter til EHG.

Tett på
NAF: Drivstoffpriser

Skal holde det man lover!

NAF krever at regjeringen følger opp løftene de ga allerede i 2021 om å senke drivstoffutgiftene for folk flest.

Sider