Tett på | Din Fritid

Tett på

Tett på
Klargjort for "elektrisk gjerde":

Introduserer automatisk el-modus

Nå kommer nye Ford Transit Custom ladbar hybrid med såkalt geofencing-teknologi som automatisk bytter om til utslippsfri elektrisk fremdrift når varebilen for eksempel kjører inn i storbyer med lavutslippssoner.

Tett på
Juni 2020:

Den beste måneden noensinne!

Totalt 700 nye bobiler og 515 nye vogner ble registrert i Norge i juni. Det er historisk høye tall og en økning på 35 prosent fra samme måned i fjor (bobil), og drøyt 15 prosent opp for campingvogn. Likevel ligger nysalget av bobil og vogn fortsatt bak fjoråret på grunn av korona-nedstengingen.

Tett på
Kampanje fra Trygg Trafikk

Vil belønne deg for å legge bort mobilen under kjøreturen

9 av 10 vet at mobilbruk i bil uten handsfree er forbudt, men likevel erkjenner hele 42 prosent at de har brukt mobilen brukt mobilen mens de kjører det siste året, i følge en undersøkelse fra Respons Analyse. Dette ønsker Trygg Trafikk å endre på.

Tett på
Bransjenytt:

Derfor deltar Trigano på høstens messer

I et intervju med bransjemagasinet AboutcampBtoB forteller François Feuillet, administrerende direktør i Trigano og president i ECF (European Caravan Federation), hvorfor han mener det er viktig å gjennomføre høstens caravanmesser.

Tett på
Caravan Salon 2020:

En katalysator for caravanbransjen

Det blir ikke helt som tidligere års messer, men årets utgave av Caravan Salon i Düsseldorf vil ha mye spennende å vise frem i dagene fra 4. til 13. september. Og det hele vil foregå i trygge rammer, forsikrer arrangøren.

Tett på
Ferda-eierne:

Skulle kjøpe tomt, kjøpte tomteselskap

Det begynte med et ønske om å flytte Ferda-avdelingen fra Bjerkvik til Evenes, og endte med at eierne av Ferda-kjeden nå har overtatt kontrollen i Evenes Tomteselskap.

Tett på
Ferdig nedbetalt

Avslutter bompenger for Atanter­havs­tunnelen

Norges siste manuelle bomstasjon avvikles fra 1. juli. – Det er en gledens dag for både turister, lokalbefolkningen og næringslivet når vi nå avslutter bompengeinnkreving for Atlanterhavstunnelen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Tett på
Med bobil på ønskelisten:

Nærings­ministeren på besøk hos Askjems

På sin reise til ulike små- og mellomstore bedrifter denne uken, valgte næringsminister Iselin Nybø (V) i dag å besøke Askjems Camping-Center.

Tett på
Hold Norge rent:

RYDDE - en app for strandrydding

Hvert år deltar flere titalls tusen frivillige i opprydding av forsøpling langs kysten og i innlandet, og nå lanseres appen som skal gjøre deltakelse både mer oversiktlig og morsommere. Kanskje en god anledning til å komme seg opp av campingstolen og bidra?

Tett på
Ferdig på rekordtid:

Ny trafikksikker strekning på E6

Onsdag 1. juli, få dager før årets fellesferie, åpner det statlig eide driftsselskapet Nye Veier 18 nye km med sikker firefeltsvei mellom Hamar sør og Brumunddal. Delstrekningen som åpnes inngår i utbyggingen av 43 km med ny motorvei gjennom Innlandet.

Tett på
Alarmsentralene:

Tester ut video i nødsamtaler

Video testes nå ut på flere 113- og legevaktsentraler i Norge. I løpet av få uker med testing har videofunksjonen allerede vært med på å redde liv.

Tett på
Trafikksikkerhet i praksis:

Dropp sandaler når du kjører

Ta deg bryet med å skifte fra sandaler og flipflops før du kjører bil i sommer, råder NAF.

Tett på
Pass godt på husdyra i varmen:

Advarer dyreeiere om høye temperaturer

Dyrebeskyttelsen Norge oppfordrer dyreeiere til å passe ekstra godt på dyrene sine i sommervarmen. Familiedyr med for kort snute vil være ekstra utsatt for heteslag i denne perioden, advarer organisasjonen.

Tett på
Din Fritid 5-20 på vei til abonnentene

Når opplevelsen er viktigere enn destinasjonen

Ny utgave av Din Fritid er i dag på vei til abonnenter og i løssalg. Om det er noe som kommer til å sitte igjen når vi ser tilbake på sommeren 2020, så tror jeg det vil være at mange av oss fikk øynene opp for nære opplevelser. Kanskje det vil vise seg at det har vært sunt med en annerledes-sommer hvor fjerne reisemål har vært utilgjengelige?

Tett på
Bobilen fikk et tre over taket:

Fikset seg en bobil

Mads Meyer jobber med bil, bobil og vogn på heltid. Interessen for å fikse ting har ført ham til Ski Karosseri & Autoservice. Målet er at ingen skal kunne se reparasjonene. En av de største jobbene han har hatt var for seg selv: En bobil trengte nytt tak!

Norgesferie
Aktive bobileiere

Jakter med bobilen

Stolpejakt og geocaching er aktiviteter for deg som vil bytte ut campingstolen med trim og opplevelser.

Sider