Tett på | Din Fritid

Tett på

Tett på

Utsetter nye sikkerhetsregler

Totalt kom det inn 45 høringssvar til direktoratet etter forslaget om ensartede regler for brann og sikkerhet på campingplasser. Mange av tilbakemeldingene var tydelige på at bransjen har fått for kort frist til omstilling, og forslaget er derfor utsatt. I tillegg er det avklart at de nye reglene ikke vil få tilbakevirkende kraft.

Tett på
Askjems med ny avdeling:

Starter formidlings­salg

Daglig leder Odd Askjem forteller til Din Fritid at forhandleren egentlig er i en konsolideringsfase. Det virker ikke slik. Nå er den nye avdelingen Askjems Bobilformidling etablert i et lagerbygg noen minutters kjøring nordover for forhandleren i Tønsberg.

Tett på
Liz og Olivia

Kurs nordover

Med engler i bagasjen og Tromsø som mål startet en 500 mils campingbilferie i midten av juli.

Tett på
Ferda: Slik bygges en kjede

Ung - men erfaren

– Ferda som kjede er ikke gammel, men alle våre forhandlere har betydelig med fartstid i bransjen. Her ligger kompetansen vi trenger hver eneste dag. Så er det Ferdas ansvar å tilføre felles rutiner og materiell - og ikke minst felles holdninger, forteller Leif Terje Hansen.

Tett på
11 millioner over i nytt datasystem:

Nedetid hos Statens veg­vesen

På grunn av nytt motorvognregister vil det i perioden 25.-28. april bli nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen. I denne perioden blir det ikke mulig å kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, betale omregistreringsavgift, gjennomføre omregistrering eller avregistrere kjøretøy. 

Tett på
Pass på vekten

Overlesset?

Det ruller en del bobiler omkring med overvekt. Det store spøkelset er da å komme i en vektkontroll. Hva om så skjer?
Tett på
Det frie liv i Spania

Fricamp som livsstil

– Det har vært en drøm fra tidlig i tenårene, å være fri, ikke ha for mye å gjøre. Vi har alltid hatt lyst til å oppleve kulturer, mennesker, få nye venner og komme til nye steder, forteller Mari og Daniel.

Tett på
Fabrikkbesøk hos Morelo:

Fra øverste hylle

En av de mest eksklusive bobilmerkene på markedet er tyske Morelo. Bobil & Caravan har vært på fabrikkbesøk og sett på noen av produsentens spennende teknologier.  

Tett på
Ekstra mange på veien:

Ta det rolig i påsketrafikken

Mer enn halve Norge skal ut å reise i påska. Stor trafikk og skiftende vær kan være krevende også for deg som kjører bobil eller har en vogn på slep på en av årets første turer. Et godt råd for å sikre at alle kommer trygt fram er å stresse ned og planlegge god tid til reisen.

Tett på
Økt sikkerhet for forbruker:

Nye regler ved kjøp og salg av bil

Fra 29. april blir det to viktige endringer for deg som skal kjøpe eller selge et kjøretøy melder Statens vegvesen. Omregistreringsavgiften kan ikke lenger betales på trafikkstasjon, og du må legitimere deg når du leverer salgsmelding.

Tett på
Askjems Camping-Center 50 år:

Lodder ut splitter ny bobil

Vestfold-forhandleren Askjems Camping-Center AS fyller 50 år i år. Det markeres nå i april med langåpent hver dag til kl 20. Og alle nye kunder er med i trekningen av en splitter ny bybobil med verdi 700 000 kr. – Den kan du beholde selv, gi den til noen du er glad i eller selge den, forteller salgssjef Fred Karlsen.

Tett på
Pusset opp Adria

Gjenbruksprosjektet

Da Harold Hesten solgte sin bobil, kom savnet etter friheten langs landeveien. Løsningen ble et restaureringsprosjekt av en campingvogn: Adria 305 SLB Delux, 1981-modell.

Tett på
Askjems Camping-Center AS

Full fart fremover

At Askjems ikke er preget av alderen kan man trygt slå fast. Til tross for at bedriften er hele 50 år virker det som om daglig leder Odd Askjem (bildet) kun bruker gasspedalen når han styrer en av landets største forhandlere videre.

Tett på
Messecampen 2019

"Nesten gratis" messecamp i boks

Skedsmo Kommune har ingen innvendinger mot at Caravanmessen arrangerer messecamp rett bak LSK-hallen, kun sju minutter fra Norges Varemesse. – Dette er det desidert beste og nærmeste området vi kunne drømme om å få til, sier en begeistret messegeneral Konrad Sel (bildet), som har en hyggelig overraskelse å by på i tillegg.

Tett på
Store endringer hos bransjens største

Kroken blir ny og Solid

Kroken er landets største aktør i caravanbransjen. Nå gjør gruppen to store endringer samtidig: Importselskapet endrer navn til «Solid Import», og de åtte heleide forhandlerne endrer navn til «Kroken».

Tett på
Forslag til nye brannvernregler

Sikkerhet til enhver pris

Et forslag om endringer i reglene for brannsikkerhet på campingplasser er sendt ut på høring, og skal etter planen tre i kraft 1. juli 2019. – Vi imøtekommer næringens ønsker, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, og understreker at dette er ment som en forenkling av de eksisterende reglene. Men hva mener egentlig de ulike aktørene i bransjen?

Sider