Tett på | Din Fritid

Tett på

Tett på
Harald Camper

En ganske homogen gruppe

Freden har senket seg over sinn og sjel – og over Solifer’n her oppe i dalen. I ny og ne kommer et lite vindblaff og rusker tak i forteltet. Med ujevne mellomrom sier det «poff» fremme i vogna når gassvarmeren kobler inn. Og snart skal det knurre muntert fra kaffemaskinen når en porsjon Dolce Gusto, type Zoega Skånerost, skal produseres. Velsignet være den maskinen. Og campingvogna.

Tett på
RSA Bil

Satser på ”full pakke”

Tett på
Tempo 100

Tempo 100 - også i Danmark

I april vedtok det danske Folketinget det såkalte Tempo 100 forslaget. Dette betyr at ekvipasjer med campingvogner og tilhengere kan kjøre lovlig i opp til 100 km/t på motorveier, hvis de er godkjent.

Tett på
Statens Vegvesen

Sjekk reiseruten før juleturen

Statens Vegvesen hjelper deg frem i juletrafikken ved hjelp av fem vegtrafikksentraler, Vegvesen.no og hundrevis av webkamera og værstasjoner.

Tett på

Stress ned i juletrafikken

Mer enn halve Norge skal ut å reise i jula. Juleturen kan bli krevende med stor trafikk og skiftende vær. – Planlegg turen godt og bruk tida som trengs. Kom trygt fram, er Vegvesenets råd.

Tett på
Vant en splitter ny bybobil:

– Uvirkelig!

– Dette er helt uvirkelig, jeg som ikke pleier å vinne noe, sier Trond Gunnar Furnes fra Skoppum. Han forteller til Din Fritid at det er litt tilfeldig at de ble med på loddtrekningen av en splitter ny bybobil - som han vant! Det var kona som ville at vi skulle kjøpe ny bobil i år. Så denne gevinsten er hennes fortjeneste, forteller han!

Tett på
Kåring av merker som skiller seg ut:

Dethleffs får pris

Dethleffs, tysk produsent av campingvogner og bobiler i Erwin Hymer Group, har vunnet en Brand Champion Award. Kåringen er basert på en undersøkelse av hvordan 600 000 kunder opplever den emosjonelle verdien av spesielle merker.

Tett på
Husk også å sjekke lysene på bilen:

Tenn lys i adventstiden

Adventstiden er her, og vi tenner lys for å pynte opp hus og hage. Dette er en gylden anledning til en påminnelse om å sjekke lysene på din bil.

Tett på
Heistad Bil & Caravan

Nye merker i Telemark

I løpet av de siste to årene har det skjedd mye hos Telemark-forhandleren Heistad Bil & Caravan. Nytt av året er merkene Eura Mobil og Challenger. I tillegg til vogner fra Knaus og ikke minst T@B. I tillegg har bedriften fått ny daglig leder.

Tett på
Din Fritids store Nordlyskonkurranse 2019:

Nordlysvinnerne er klare

Anine og Vidar Næss fra Andebu er vinnere av årets Nordlyskonkurranse. Magasinet Din Fritid arrangerer konkurransen i samarbeid med Tromsø-forhandleren iCaravan og nordlysguide Geir Lia Hammer. Det er femte året på rad vi sender en familie til Tromsø vinterstid. Der venter en vinterskodd bobil på vinnerne, som kan disponere den i én uke i det vakre området. 

Tett på
Nordic Husbilar:

Spesialist på spesialbygg

Den svenske caravanprodusenten Nordic Husbilar AB fra Kristinehamn produserer bobiler som de tilbyr i flere ulike modellserier. Halvintegrerte med og uten senkseng (Crossover) samt alkovemodeller står på programmet. Bobilene er spesialisert for helårsbruk, og skal garantert klare 20 varmegrader innendørs, selv ned mot - 40 grader. Her finner du vannbårenvarme og gode tørkemuligheter for klær, ypperlig for aktive skiløpere for eksempel. Bobilene leveres enten på Fiat Ducato eller Mercedes Sprinter-chassis. Nå har produsenten fått norsk representant.

Tett på

Høysesong for dekk på ville veier

Har du gjort en skikkelig jobb i forbindelse med bytting til vinterdekk? I løpet av de neste månedene er det nemlig stor mulighet for at flere hundre bilister vil miste nylig påskrudde vinterdekk, med fare for å skade bilen sin.

Tett på
Vegvesenet med kampanje

Hva gjør du hvis det brenner i tunnelen?

Hvis det brenner er det viktig å handle raskt! Under stress er det vanskelig å være rasjonell og ta de rette valgene.  Tenk gjennom hva du ville ha gjort hvis du skulle havne i en farefull situasjon i en tunnel, oppfordrer Statens vegvesen som nå lanserer en video-kampanje på sosiale medier.

Tett på
Ny utgave av tidsskriftet:

Din Fritid utgave 8 på vei til abonnentene

Din Fritid 8-19 sendes i dag til de første abonnentene, kan utgiveren fortelle. Torsdag 28. november kommer bladet også i løssalg. Her finner du hundre sider med inspirasjon, nyheter og hygge: Oversikt over vinteråpne campinger, julestemning i Drøbak og i København, opplev by og slott i Moseldalen. Teknisk interessert? Les om «Batteriets hemmelige liv».

Tett på
Tradisjonell førjulsfeiring på historisk grunn:

Jul igjen på Stiklestad

Det har blitt en kjærkommen tradisjon at det blir julestemning på Stiklestad andre helga i desember. Her samles førjulsglade besøkende sammen med lokale arrangører, og ikke minst handelsfolk.

Tett på
Med hund og campingvogn

Et hundeliv

– Vi bruker vogna definitivt mest på vinteren. Når vi er ute med hundene er campingvogna alltid med, forteller Gro og Svein Erik Teslo. Ekteparet har 24 hunder, men de får ikke lov å komme inn i vogna. Med et lite unntak, da…

Sider