Tett på | Din Fritid

Tett på

Tett på
Reime & Lode får ny storstue:

Innvier nybygg på 1100 kmv

Reime & Lode holder til på Nærbø i Rogaland og har mange hjul å stå på. Bobil blir et stadig viktigere satsningsområde, og nettopp derfor er forhandleren spesielt stolt og glad i dag når deres nye utstillingslokale på hele 1100 kvadratmeter innvies av ordfører i Hå kommune, Jonas Skrettingland.

Kortnytt
Kjenner du til reglene for sykling og alkohol?

Promillesykling - lovlig eller ei?

Sykling i alkoholpåvirket tilstand er ikke direkte forbudt, men det er ditt ansvar at syklingen skjer på en trygg og hensynsfull måte. Spørsmålene er mange, men du kan ikke miste førerkortet etter promillesykling, likevel har politiet myndighet til gripe inn - når de finner det nødvendig.

Tett på
Kan også få konsekvenser for bobiler:

Fiat og Peugeot (med flere) fusjonerer

Det er ikke lenger tilbake enn i mars i år, at de to gigantiske aktørene ble enige om å forlenge samarbeidet på Sevel-fabrikken i Italia til ut 2023. Det er her størstedelen av chassisene som brukes til bobiler produseres, daglig ruller det mer enn 1000 Fiat Ducato, Citroën Jumper og Peugeot Boxer av rullebåndet fra gigafabrikken som forsyner caravanbransjen.

Kortnytt
Med sertifikatet på mobilen:

Én million nordmenn med digitalt førerkort

På under en måned har over en million nordmenn lastet ned sitt digitale førerkort på mobiltelefonen. Statens vegvesen forteller at lanseringen har gått uproblematisk, og at de jobber fortløpende med å justere og tilpasse løsningen.

Tett på
Høydepunkter fra Caravanmessen 2019

En fest - med plass til flere!

Det er stor stas når caravanbransjen samles til messe på Lillestrøm. Blankpolerte vogner og bobiler kjemper om oppmerksomheten, mens det i år også var flere andre typer tilbud: Haugevis med fortelt, telthengere og isolerte fortelt, og ikke minst tilbehør av alle typer. Og en nyhet av året: Seminarer for å spre kunnskap og glede.

Tett på
Fra Løkka til Caravanmessa:

Operasjon Overtalelse

"Alle" vil vite hvordan de kan fenge de unge og lokke dem inn i campinglivet. Selv er jeg mest opptatt av å finne ut hvordan jeg kan overtale kjæresten til å ta neste års ferie på hjul. Derfor tok jeg ham med på årets Caravanmesse på Lillestrøm.

Tett på
Caravan Salon 2019

Prosjekt fremtiden

– Det trenger ikke være lenge til vi ser at de idéene og tankene vi viser her kan serieproduseres, forteller Hymer. Din Fritid har fått en eksklusiv gjennomgang av konseptbybobilen, som består av langt mer enn et tøft ytre.

Tett på
Caravan Salon 2019

Første prøvekjøring med elbobil

Din Fritid har prøvekjørt verdens første kommersielt tilgjengelige elbobil. Uansett om du tenker at elbil representerer fremtiden eller ikke – Iridium vil skrive seg inn i historiebøkene.

Tett på
Opplevde vintereventyret i bobil:

– Får klump i halsen

– Tenk at det ble oss som vant nordlysturen til Tromsø! Vi hadde en fantastisk tur og opplevelsene stod i kø. Jeg får klump i halsen når jeg tenker på det, forteller Dagrunn Kårbø fra Stavanger. Hun og ektemannen Magne tilbragte en uke på piggdekk i Tromsø. Her er deres egen skildring av ukens høydepunkt:

Tett på
Siv Elin (24): Med bobilen som fast adresse

– Forelsket i bobilen

Jeg hadde ingen kunnskap om bobil, og det var mye nytt i begynnelsen. Men etter et år følte jeg meg trygg på det tekniske, og nå setter jeg enda større pris på det frie livet. Folk blir skikkelig overrasket når de hører at jeg stortrives med å bo fast i bobilen, stråler trønderjenta Siv Elin Sjøblom Sletvold, som gjerne kaller seg «hjemløs».

Tett på

292 meter under havoverflaten

– 292 meter under havoverflaten finner du Ryfylketunnelen. Dette er verdens sikreste og mest moderne tunnel. Likevel er den bygd betydelig raskere enn slike prosjekter ble bygd tidligere, forteller Gunnar Eiterjord som vi møter i denne informasjonsfilmen om Ryfast-prosjektet, laget av Statens vegvesen. Ryfylketunnelen åpner 30. desember 2019.

Tett på
Bergen Caravan i 2019:

Arrangerer bobiltreff med mye attåt

Til helgen, 27.-29. september, arrangerer Bergen Caravan for andre gang et bobiltreff. Her blir det avduking av 2020-spesialmodeller, poduktnyheter, guidet fjelltur og danseaften. Ikke bare er arrangementet fullbooket, også ventelistene er fulle.

Tett på
Tallenes tale:

Mindre utslipp fra transport i Norge

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at luftforurensing fra transportsektoren har gått ned fra 1990 til 2017, forteller  Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Tett på
Caravan Salon 2019:

Verdens største setter Europa-rekord

Caravan Salon 2019 i Düsseldorf satt ny rekord med 268 000 besøkende sammenlignet med 250 211 i fjor. Totalt 645 utstillere fra 31 land presenterte sine nyvinninger og nåværende modeller i 13 haller og i det store utendørsområdet. Totalt ble 2100 bobiler og campingvogner vist på mer enn 214 000 kvadratmeter, pluss tilbehør, teknisk utstyr, markiser og husvogner. I tillegg til dette var campingplasser, bobilparker og reisemål godt synlige for publikum, noe som bidro til europeisk besøksrekord innenfor segmentet fritid og ferie.

Tett på
Trafikksikkerhet

Kurs for unge sjåfører

For å bedre forståelsen mellom syklister og bilister holder Ford kurs for unge sjåfører. I fjor døde åtte syklister og 385 ble skadet. For å bedre forståelsen mellom syklister og bilister tilbyr derfor Ford kurs - Ford Driving Skills For Life. Forhåpentligvis vil dette bidra til å redusere antallet av drepte og skadde i denne trafikantgruppen.

Tett på
Pålogging til dinfritid.no

Oppdag Pluss-fordelene: Logg deg på!

Som abonnent på papirmagasinet Din Fritid - eller som digitalabonnent - får du gratis tilgang til alle artikler på nettstedet vårt, dinfritid.no. Da får du videoer, 360° interiørbilder, Pluss-artikler og komplette utgaver av magasinet (helt tilbake til 1-2016). Lurer du på hvordan du lager en bruker? Her får du fremgangsmåten:

Sider