Tett på | Din Fritid

Tett på

Tett på
Hold deg oppdatert:

Abonnér på vårt nyhetsbrev!

Med jevne mellomrom sender Din Fritid ut nyhetsbrev. Her får du et sammendrag av hva som har skjedd siden forrige nyhetsbrev. Meld deg på og sørg for at du ikke går glipp av det som skjer i caravanbransjen!

Tett på
Ny utgave av magasinet på vei:

Din Fritid 3-20 er på vei!

Din Fritid med bobil & caravan er i år i sin 25. årgang! Utgave 3 er i disse dager på vei til abonnentene, og de første har allerede fått bladet på 108 sider hjem i postkassen. I magasinet som i praksis er virusfritt, finner du masse lesestoff og inspirasjon. Denne kampanjeutgaven sendes gratis ut til 10.000 ekstra mottakere.

Tett på
Fabrikkbesøk hos bobilprodusenten Frankia

Under skallet til Frankia

Regionen hvor Frankia holder til har Tysklands største utvalg av ølsorter og bryggerier. Under Din Fritids besøk på Frankia-fabrikken i Marktschorgast spør jeg spøkefullt om produksjonen bærer preg av det. Men tyskerne ser bare uforstående på meg - ikke bare er bobilproduksjon et seriøst tema, det samme gjelder den rike ølkulturen.

Tett på
Med bobilen som fast adresse

Bobil på heltid

For noen er bobil det ultimate svaret på en søken etter frihet. Din Fritid har møtt tre personer som har det til felles at de opplever trivsel, ro og glede når de reiser med hjemmet på hjul. Nå har de alle tatt steget fullt ut og flyttet inn i bobilen på heltid.

Tett på
To eller fire hjul?

​​​​​​​Bobil eller vogn?

Det er et klassisk spørsmål blant dem som ferierer på hjul: Bobil eller campingvogn? Spesielt om du er førstegangskjøper kan det være et vanskelig valg. Da er det lurt å tenke litt gjennom fordelene og ulempene.

Tett på
Gratis bobilplass hos Perry & Williams Caravan

Vil gi noe tilbake til bobilfolket

Bobil- og caravanforretningen Perry & Williams Caravan ved E6 i Råde tilbyr gratis overnattingsplass med tømmemuligheter. Din Fritid har sjekket ut tilbudet.

Tett på
Vinterdekkbruk:

Stadig flere kjører piggfritt

Piggfriandelen øker fortsatt, viser Vegvesenets piggdekktelling i 17 kommuner. Oslo, Bergen, Asker, Bærum, Stavanger og Sandnes har nådd en piggfriandel på over 85 prosent.

Tett på
Gladnyhet for bransjen:

Trafikkstasjonene åpner for næringsaktører

Statens vegvesen har stengt sine trafikkstasjoner på grunn av korona-smittefaren. Din Fritid har tidligere skrevet om hva privatpersoner som har levert inn skiltene skal gjøre. Men stengingen har medført vel så store konsekvenser for bobil- og caravanforhandlerne. Det har vært umulig å få gjennomført endelig godkjenning på solgte bobiler og campingvogner, og dermed få de overlevert til kunder.

Tett på
Gladnyhet fra sør:

Ny caravan­forhandler i Lillesand

Det er hyggelig å registrere at det i disse dager satses og ses fremover. I Lillesand er det etablert en ny forhandler, Sør Caravan AS. Selskapet er i ferd med å sette opp et nybygg, og holder for tiden til i midlertidige lokaler i Storemyrsletta 6 i Lillesand. Bak selskapet står det personer med mange års bransjeerfaring.

Tett på
VW e-Bulli:

Nostalgi møter 2020

Nå lanserer VW i samarbeid med selskapet eClassics modellen e-BULLI. Spesialbilen vil være en VW T1 med elmotor, eller som VW selv sier det: En miks av klassisk high-end fra 1966 og et høyteknologisk elektrisk kjøretøy anno 2020.

Tett på
Har du levert inn bobilskiltet i vinter?

Må bestille nye skilt

Alle Statens vegvesens trafikkstasjoner er stengt frem til 26. mars. Har du levert inn skiltet ditt og lurer på hvordan du skal få det ut? – Mens trafikkstasjonene er stengt har vi ikke anledning til å utlevere bilskilt, derfor må det bestilles nye på våre nettsider, forteller Frode Børstad, avdelingsdirektør for Brukertjenester i Statens vegvesen til Din Fritid.

Tett på
Eksklusivt tilbud i disse corona-tider:

Tilbyr privat visning

Ferda-kjeden har ti forhandlere og ser at den tiden vi er i påvirker folks motivasjon til å oppsøke deres butikker. Som de selv sier det i sitt nyhetsbrev: "Vi vet at det er mange som i disse dager har lyst, men som kvier seg for å ta turen for å se på drømmebobilen eller campingvogna. Kanskje du er en av dem? Har du ikke mulighet til å besøke oss, kan vi avtale privat visning hjemme hos deg eller på et avtalt sted, innenfor rimelig avstand og så langt bemanningen strekker til. Dag eller kveld. Vi er tilgjengelige når og hvor det måtte passe for deg!"

Tett på
Gjelder også for deg med bobil og campingvogn:

Unngå fritidsreiser

Norske myndigheter fraråder fra 14. mars 2020 reiser som ikke er strengt nødvendige, det gjelder alle reiser, også innenfor landets grenser. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. Helseminister Bent Høie oppfordrer alle til å holde seg hjemme og droppe hyttertur, det betyr at man også bør la bobilen og campingvogna stå i denne perioden.
Tett på
Ny caravanforhandler i Kristiansund

Lokale gründere starter opp i Kristian­sund

Den nye forhandleren heter Caranova AS og har inngått avtale med Solid Import AS som er landets største importør av bobiler og campingvogner. I det nye caravansenteret vil du finne merkene Carado, Bürstner og Hymer. 26. mars åpnes dørene med en stor produktmesse.

Tett på
Ny teknologi fra Ford

Sikkerhet for syklister

Møte mellom syklister og bildører som åpnes er ikke uvanlig. Tallet på skader og til og med dødsfall er dessverre høyt. Dette har Ford bestemt seg for å gjøre noe med på sine biler.

Tett på
Caravanmessen 2020:

Messecampen tilbake til Hellerudsletta

– Vi vet det er mange som blir glade for nyheten om at messecampen igjen kommer til Hellerudsletta, sier Konrad Sel (til høyre på bildet). Her har det i mange år tidligere vært arrangert camp samtidig med at Caravanmessen går av stabelen på Norges Varemesse i Lillestrøm. Årets høydepunkt for alle bobil- og caravanbrukere går av stabelen 17.-20. september, og i år blir det garantert messecamp lover grunneierne.

Sider