Tett på | Din Fritid

Tett på

Tett på
Norges Caravanbransjeforbund mener:

- Ingen grunn til dårlig sam­vittighet

Norske bobilister har Norge som førstevalg på sine ferieturer. De legger igjen milliardbeløp hvert år, og har et gunstigere miljøavtrykk enn mange av de tradisjonelle ferieformene, forteller Norges Caravanbransjeforbund i en pressemelding.

Tett på
Fra brannbil til bobil

Brannbilen som ble bobil

Turister og fastliggere våkner raskt opp fra det sløve feriemoduset når brannbilen ruller inn på campingplassen. Har noe skjedd? Brann? Gasslekkasje? Sikkerhetskontroll på campingplassen?

Tett på
Caravansalon 2016

Europa øker

Verdens største caravanmesse Caravan Salon i Düsseldorf er en anledning til å ta temperaturen på det europeiske caravanmarkedet. Og årets messe viser at det er brennhett…

Tett på
Caravanmessen 2016

Norsk rekord

Årets Caravanmesse satte ny rekord i antall kvadratmetre, utstilte bobiler og campingvogner. Messesjef Konrad Sel er godt fornøyd, selv om det ikke ble noen besøksrekord.

Tett på
Kåseri: Harald camper

To dagers tropevarme

Hva kan skj‌e når en helt uerfaren campingvogneier kjøper en gammel campingvogn? Det er mye å lære og rom for mange betraktninger på veien for å bli en fullverdig caravanist. Bli med på Haralds campingreise!

Tett på
E18-bok

Veien som fortjener en bok

Mossingen Tore Wiik er mer enn middels interessert i gamle ting som ruller, og ikke minst veiene som det kjøres på. Så interessert at det har blitt en aldri så liten stabel med bøker ut av hobbyen.

Tett på
Concorde 35 år

For en utvikling

Det startet med en teltvogn, før alkovebilen basert på en Mitsubishi L300 så dagens lys i 1987. I år feirer Concorde 35 år med sin unike jubileumsbil.

Tett på
Baderommet

Det rører seg på badet

For å spare på plassen benytter mange produsenter vask, dusj eller toalett som kan skyves vekk når de ikke er i bruk. Dette er en trend som dukker opp i økende grad, er det bare av det gode?

Tett på
Bobilskolen - del 3 av 4

Med barn på tur

Om barn kunne velge ferieform, er jeg sikker på at de flest ville valgt bobil eller camping-vogn - og det fungerer bra for småbarnsforeldre også!

Bobil
Vinterklargjøring

Vinteren står for døren

Det er ingen tvil om hvilken vei det bærer. Vinteren er i anmarsj, og det må du forberede bobilen og camping-vogna på. 

Tett på
Smove

Mannen bak Smove

Martin Schönhorst er mannen som fikk den ”umulige” oppgaven av Niesmann + Bischoff: Lag en integrert eksklusiv liner på Fiat, og det under 3,5 tonn.

Tett på
Bobilgjengen på ny tur

Polen frister til gjentagelse

Bobilgjengen som i tre år har reist sammen på sommerferie, valgte denne gangen Polen som feriemål. Det angrer de ikke på.

Tett på
Brødrene Adolfsen

Vil profesjonalisere bransjen

– I løpet av fem år skal vi ha en milliard i omsetning i caravanbransjen. 

Det skal vi få til ved å bygge store strukturer og utnytte potensialet i det å drive en kjede. Vi skjønner ikke at ingen har gjort det før, sier Kristian og Roger Adolfsen.

Tett på
Sørlandet Caravansenter

Sørlandet sprer seg

– Vi har kommet et langt steg i prosessen fra familiebedrift til å bli en 

profesjonell aktør. Dette er noe vi har ønsket lenge, og vi gleder oss til å satse videre med en profesjonell aktør i ryggen, forteller Kåre Johan Røinås fra Sørlandets Caravansenter.

Tett på
Føllingstua camping

Stamgjester med fiskelykke

Namsosingene Karin Aasan Olsen (57) og Tor-Magne Olsen (66) er blant de mest ihuga Føllingstua-gjestene. 

Tett på
Trafikksikkerhet

Trygt nok

Er du bekymret for trafikksikkerheten når du skal på ferie med campingvogn eller bobil? Statistikken tilsier at det er liten grunn til å være redd – men som bobilsjåfør er det ekstra viktig å kjøre aktsomt og ta sine forholdsregler.

Sider