: Kärnten – del 3: Burgstaller Camping i Döbriach ved Millstätter See | Din Fritid

Kärnten – del 3: Burgstaller Camping i Döbriach ved Millstätter See

Dette er en av de morsomste campingplassene vi har besøkt. Tenk at man kan finne en campingplass, der man gleder seg til å ta en dusj eller gå på toalettet, fordi man blir underholdt. Og hva med en oppstillingsplass, der det hele tiden er sol.


Setter pris på været

Det her er virkelig en tur, der vi setter pris på det gode været, for vi er ute hele tiden. Vi sover bare inne i campingvognen. Her på Burgstaller Camping får vi anvist en fin plass, slik at vi igjen kan komme ut og oppleve noe.


Alle aktiviteter

Campingplassen har et helt ukeprogram, som er spekket med aktiviteter med alt fra fotballkonkurranse, ridning og maling på t-skjorter. Til mange av aktivitetene lager barna selv sin pynt eller kostymer. I dårlig vær så er det en stor innendørs hall.


Europas morsomste fasilitetsbygning

Aldri har vi opplevd maken til fasilitetsbygning. Det hele starter med at en bil har kjørt over blomsterbedet og inn i vannposten så vannspruten står. Huset er så skjevt, at man faktisk ikke skjønner, at det står. Innvendig får fantasien fritt utløp. Kanoner, pirater og et stort skip er hovedkulissene blant toaletter og dusjer.


Stor plass

Campingplassen er ganske stor og har egen restaurant, scene og utendørs underholdningsarena, som ligger sammen med lekeplassen, slik at foreldrene kan spise mens barna leker.


Ut på tur

Campingplassen arrangerer en litt annerledes tur – en såkalt ”granatentour”, der vi skal ut og hakke i fjellet etter krystaller. Et populært tiltak, med flere hundre deltagere der alle kan være med. Vi starter med å gå gjennom skogen, der vi kommer forbi et par flotte fossefall med det klareste vann


Slik skal det letes

Herr Burgstaller gir oss en masse gode råd om hva vi skal se etter og hvordan man får steinene ut.


Alle kan være med

Det hakkes på livet løs. Man betaler en pris for å være med på tur, og da kan man ta med hjem alle de steinene som man finner og som er noe verdt. Det fine med denne aktiviteten er, at alle kan være med.


Så skal vi stelles med

Etter en tur inne i gruven med fakler, er det tid for å bli stelt for. Herr Burgstaller tar oss med opp på fjellet til Freisach. Her får man bl.a. uovertruffen lunsj med hjemmelagde spesialiteter samt et tur på det lokale ”Kneippanlage” med muddervann og mudder til ansiktet. Det får vi på og skal deretter tørke i solen.


Kan du kjenne oss igjen?

Vi skal også ha en ansiktsbehandling med noe lekkert mudder, som skal tørke i solen. Det blir til de grader smilt og tatt bilder. Ingen er til å kjenne igjen, men alle synes det er riktig deilig. Herr Burgstaller påstår, at man blir ti år yngre…


Så skal det slipes

Tilbake på campingplassen får vi stilt utstyr til rådighet, som kan brukes til å slipe steinene fine og blanke, slik at man kan sette dem i et smykke eller ha dem til pynt. Det tar lang tid, men resultatet blir flott dersom man har tålmodighet til det.


Barna skal på tur

Så skal barna på tur. De blir hentet av et lite tog, som kjører rundt på campingplassen og samler opp barn og voksne. Deretter kjøres de ut i skogen, der barna blir malt i ansiktene og får fjær i håret, så man kan leke indianere til den helt store gullmedaljen.


Fullt av barn i skogen

Hele Westernbyen og indianerleiren er fylt med barn. Rundt 30 stykker drønner gjennom skogen etter hverandre. Er man uheldig blir man tatt til fange, men det ser ikke ut som de tar det så tungt… det hele avsluttes med saft og kaker.


Alltid sol

Kärnten er kjent for sin østerriske kultur med et italiensk klima. Vi er syd for Alpene, så det regner ikke så mye som i Tyrol. Mulighetene for å få sol er derfor ganske gode. På Burgstaller Camping har man gått et skritt videre, slik at oppstillingsplassen hele tiden dreier med solen. Det skjer i veldig små bevegelser, som man knapt merker. Det hele er styrt av en computer, som holder ”øye” med solen.


Farvel til Millstätter See

Campingplassen ligger stort sett helt ned til Millstätter See, som er kjent for å være veldig ren. Der er en stor gressplen, som man kan sole seg og bade fra. Det hele ligger et minutt fra campingplassen. Aktiv ferie på denne plassen kan altså saktens kombineres med avslapping og solbading. Man kan selvfølgelig også leke med båter, små kajakker, prøve vannski og annet moro på vannet. Her finnes alt. Om kvelden er det også her at ungdommen møtes.

Vi skal dessvere ikke treffe flere på denne turen. Vi skal hjem, men vi kommer helt sikkert tilbake.

Takk for denne gang!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden