: Belgia: Gemyttlige Gent | Din Fritid

Belgia: Gemyttlige Gent

Det er ikke nødvendig å kunne snakke bakvent eller ha god sans for humor for å besøke Gent, men det er en fordel, dersom man har lett for å trekke på smilebåndet. Det er det gode muligheter til i Østflanderens hovedstad.

Tatt bilens drivstofføkonomi i betraktning er det i disse tider deilig å finne destinasjoner i nærheten av Skandinavia som samtidig har mye å by på. Man kan alt etter hvor man bor i Skandinavia, kjøre til Belgia på drøye to dager med campingvogn på kroken. Flanderen er lett å komme til.

Det er motorvei nesten hele veien. Campingplassene ligger tett og tilkjøringsforholdene er gode, når man sammenligner med visse sydeuropeiske byer. Vi fant en deilig beliggende campingplass rett utenfor Gent, men samtidig tett på naturen og et stort rekreasjonsområde.


Hisotrik, moderne og trendy

Gent er noe for seg selv. Kanskje ikke akkurat et sted, som umiddelbart klinger tiltrekkende, men når man begynner å bevege seg rundt i gatene overraskes man kontinuerlig. Byen er på en gang veldig historisk, men det moderne og trendy skinner igjennom mange steder.

Gent var i middelalderen en av Europas mest betydningsfulle byer. Hele Flanderen levde høyt på å importere ull fra England og omgjøre dette til de vakreste klær av høy kvalitet. Det skapte velstand, noe som kan ses den dag i dag på imponerende byggverk. Gent har også den største konsentrasjonen av fredede byggverk i hele Belgia.


Campingplassen

Campingplassen, som ligger ca. fem km utenfor sentrum, har gode kommunikasjoner via bybussen, som har avgang rett utenfor døren og går direkte til sentrum. Det er altså ingen grunn til å starte bilen. Det kan derimot anbefales å ta med sykkelen. Både for å komme rundt i byen, men også for å komme rundt i området rett ved campingplassen.

Campingplassen ligger i området av samme navn – Blaarmeersen. Det er et stort rekreasjonsområde med lekeplasser, kano, kajakk, sportsaktiviteter og mye mer. Plassen har fine fasiliteter, dagligvarebutikk og restaurant.


Se Gent til fots

Gent ses best til fots. Det er på gåturen rundt i byen man ser alle byens finurlige kroker, små butikker som f.eks. selger lilla spiselige neser ”Cuberdons” hos Temmaman på Kraanlei eller velsmakende øl blant gamle støvete sykler i gaten Rodekooning, når det er åpent. Det er nemlig en butikk uten åpningstider og det er en del av sjarmen. Det er imidlertid verdt ventetiden, hvis den finurlige eieren ikke er til stede. Og nettopp det med ølet er vanskelig å komme utenom. Man skal selvfølgelig passe på at man ikke får så mye at man ikke kan orientere seg… eller er det en av byens mest kjente vertshus, som spøker? ”Vannhuset ved Ølkanten” selger flere av Flanderens mange kjente ølmerker, men vær obs på de, der man kan se lyserøde elefanter etter et par stykker. Uansett hvilken vei du velger gjennom byen er det vanskelig å unngå å sette seg på en hyggelig kafé å nyte et forfriskende glass øl. Og kanskje nok en god grunn til å ta bussen til og fra campingplassen.


Gent overrasker

Alt etter hvor dypt man vil gå i byens kulturelle og historiske opplevelser, kan man alltids få flere dager til å gå. Jo lenger man er der jo mer overrasker Gent. Og nettopp kontrastene mellom det historiske og det livlige, trendy og moderne Gent er avbalansert på en fin og ubeskrivelig måte, som bør oppleves.

Når det er behov for en pause i inntrykkene, kan man ta en båttur eller trekke seg tilbake til campingplassen, der det er høyt under taket.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden