: Camping i Syd-England - Kent kaller | Din Fritid

Camping i Syd-England - Kent kaller

Syd-England er ganske nær Skandinavia. En enkelt natts seiling og man er på plass. Campingplassene ligger som perler på en snor, så det er masser av muligheter. Attraksjoner og severdigheter – her blir man aldri ferdig.

Etter en behagelig natts båttur fra Esbjerg til Harwich tar det bare et par timer før man er i det vakre romantiske Syd-England, der det er høyt under taket, og der kombinasjonen av imponerende kyststrekninger går godt i spann med historiske severdigheter. Keiser Cæsar gikk i land for ca. 2.000 år siden og startet sitt romerske erobringstokt i det, som i dag er Englands tettest befolkede område.

Rett nord for Folkestone finner vi en liten hyggelig campingplass, der det er utsikt til de mektige klippene ved kysten av Dover. Det er plassens største pluss, den er ikke noe i seg selv. Den ligger imidlertid også veldig sentralt for opplevelser i hele området mellom Hastings, Canterbury og Margate – med andre ord stort sett hele Kent.


Folkestone

Folkestone er mye mer enn kystbyen, dit europeere fra fastlandet, ankommer til England. Mange velger å kjøre videre med en gang eller begrense seg til en enkelt overnatting. Det er synd. Interessant er det å studere restene fra 1800 tallet, da byen var en fasjonabel badeby for velstående engelskmenn. Strendene er fortsatt fine og det er mye å se på for trafikken over den engelske kanalen pågår hele tiden.

På gode dager kan man saktens se den franske kysten ca. 35 km borte. På havnen og gågaten The Leas kan man hygge seg med enten en kjølig pint eller en runde fish´n chips, som smaker helt annerledes enn i Londons fastfoodrestauranter. Her brukes nyfanget fisk.


Dagsturer

Man kan alltids planlegge dagsturer langs kysten. En tur nordover kan bl.a. by på fotturer ved Dovers verdenskjente klipper, som Vera Lynn synger så vakkert om i ”The white cliffs of Dover”. De reiser seg loddrett opp av havet og kan nytes både oven- og nedenfra. Det er mange turstier, men nedenfor klippene er imidlertid flere steder sperret av, fordi det faller store klippestykker ned på stranden.

Byens største severdighet er uten tvil slottet Dover Castle, som ligger 100 meter over havets overflate. Fyrtårnet Pharos antas å være Englands eldste bygning. Det ble bygget i år 50. 50.


Sandwich

Lenger oppover langs kysten er det interessant å stoppe i den lille sjarmerende byen Deal, der man mener romerne gikk i land. En liten velbevart borg ved strandpromenaden forteller historien fra den gang og opp til i dag. Man kan selvsagt planlegge dagsturen, så det passer seg slik, at man ankommer til Sandwich ved lunsjtid. Det vil nemlig være innlysende å innta dette måltidet på en av byens små kafeer. Ikke at man får så veldig spesielle sandwicher, men man får sandwich, slik som de har sett ut i mange år.

To skiver brød rundt pålægget – vanligvis skinke, for ikke å få fettede fingre. Nøyaktig slik som Jarlen av Sandwich gjorde det i 1767, når han spilte kort med vennene. Her ble brødet også lagt rundt pålegget, slik at jarlen ikke fettet til kortene. Derav navnet. Byen Sandwich er svært så sjarmerende og oser av trivsel og ro. Elven bukter seg gjennom byen. Båtturer tilbys flere ganger om dagen.


Kjører på venstre side

Når man har sin egen bil og campingvogn med til England skal man først og fremst være oppmerksom på, at man kjører på venstre side. Det venner man seg raskt til. Bilens nærlys skal dekkes til. Til det kan man få spesielle klistremerker. Vær oppmerksom på at det kan være forskjellig fra bil til bil, hvordan de skal sitte. Sjekk med din forhandler. Man kan også selv klippe til tape, men det er sett eksempler på, at tape kan ødelegge overflaten på lykteglasset.

Selv for rutinerte engelske bilister, er det ikke mye plass i Syd-England, så kjør på en campingplass med campingvognen som det aller første du gjør og deretter ut på oppdagelsesferd. Det er også en god ide å kontrollere campingplassen til fots før man kjører bort til oppstillingsplassen. Ofte er det heller ikke her mye plass å bevege seg på.

Campingplassen

Vi bodde på: Little Switzerland, Dover.
Se hjemmesiden, skriv ”Switzerland” i søkefeltet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden