: Isabella 2009: "Villa" - forteltet som aldri skal tas ned | Din Fritid

Isabella 2009: "Villa" - forteltet som aldri skal tas ned

Villa-forteltet skal aldri tas ned - det måtte jo komme. Over lengere tid har den danske Isabella-fabrikken i Vejle utviklet forteltet ”Villa”, som nok er det nærmeste man kommer en utestue.

Friluftsmyndighetene har nylig godkjent ”Villa”, så den i likhet med en rekke andre land nå også kan settes opp på danske campingplasser. Selvfølgelig under forutsetning av den enkelte plasseiers godkjenning.

Villa-forteltet fra Isabella er beregnet til å bli stående hele sin levetid, sier salgssjef Tommy Boisen.

Villa - megafortelt til campingvogner

”Villa” er i sin grunnide konstruert som et megafortelt til campingvogner. Men, hvis man ønsker å benytte campingvognen til å ta seg en ferietur eller noe annet, så kan forteltet alltids stå alene, dersom plassjefen tillater det. Det skyldes dels en veldig solid konstruksjon og dels at den siden, som vender inn mot campingvognen er utstyrt med en bakvegg med dør. Døren er plassert ut for døren til campingvognen. Man kan som ekstrautstyr få konstruert en bakvegg med folievinduer og åpninger med glidelås ut for serviceluke, toalett og strømuttak.

Det er ikke vanskelig å montere forteltet på campingvognen. Det gjøres ved at en dobbelt teltskinne festes på forteltet, og et medfølgende slusestykke kjøres i campingvognens skinne og i dobbeltskinnen, slik at sammenkoblingen er helt tett. Ved hjelp av kraftige skumgummiputer blir koblingen helt tett ned langs vognsiden.

På grunn av sin solide oppbygging kan ”Villa” benyttes til alle årstider. Stativet er laget av 40 mm aluminiumsstenger, der både tak og sider festes direkte, slik at teltet står stramt og solid og ikke blafrer i vinden. Til helt ekstreme værforhold fås ekstra støttestenger.

Taket, som skråner ned mot fronten, har utheng på tre sider. Ytterst er det et lite nedheng, slik at regnvannet ledes direkte ned på bakken. Takduken i en tykk polyester PVC kvalitet kan sammenlignes med en lastebilpresenning og er 100 prosent tett.

Front- og sider er i en kraftig 295 g dysefarget akrylduk. De mange vinduene gir en lys og behagelig inneatmosfære. En smart detalj finnes over hvert vindu, nemlig tildekningsfolie, som med glidelås kan trekkes ned foran vinduet. Det virker som skodder, som både beskytter vinduene mot været og gir mulighet for å stenge av, hvis man forlater teltet.

En forutsetning for å sette opp ”Villa”-forteltet er, at der først enten legges en ramme i teltets omkrets eller monteres et gulv. Begge deler med en høyde på 10 cm, noe som forhindrer teltduken i å komme i berøring med bakken.

På grunn av sin solide og store konstruksjon krever det litt håndverksmessig kunnskap å sette det opp. Og har man ikke selv lyst til å gå på oppgaven, har Isabella-fabrikken samarbeidspartnere, som over hele landet kan montere både fortelt og gulv.

Man kan velge sitt Villa-fortelt uten å ta hensyn til campingvognens størrelse. Det fås i tre bredder, nemlig 4,5 m, 5,5 m og 6,5 m. Dybden er 3 meter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden