: LMC 2009: Små, lette og miljøvennlige modeller | Din Fritid

LMC 2009: Små, lette og miljøvennlige modeller

Det er snakk om tre modeller - Viola fra LMC, som ikke bare er lette. De er med sine lave priser også særdeles prisgunstige.

Til tross for sin beskjedne størrelse er Viola fra LMC en fullt utstyrt moderne campingvogn.

Selv om den er liten, har den en dyp, bløt og romlende klang. Viola er det italienske navnet på en bratsj, som er et strengeinstrument litt større enn fiolinen. Og så er Viola også navnet på en campingvogn - eller rettere sagt tre modeller i tyske LMC Caravans fem modellserier i 2009, som alle har sitt navn fra musikkens verden.

LMC har med modellseriene lagt seg tett opp mot nye myke verdier på markedet. Og med Viola spiller LMC også med på tidens nye miljøriktige trend, som dreier seg om å begrense CO2-utslippet mest mulig. Små biler er in, og det har fått LMC til å konstruere tre lettvektsmodeller til moderne campere.

Den minste vognen er for campere uten barn. Den har en egenvekt på kun 720 kilo, så den kan dras av stort sett alle biler. Viola 330 er en liten campingvogn på bare 3,3 meter. Men den er også en fullt utstyrt moderne campingvogn med kjøkken og toalett i den bakre delen og en stor rundsittegruppe i forenden.

I den litt lengre Viola 420 K har LMC klart å skape en liten, lett familievogn med to køyer i bakenden og en egenvekt på 860 kilo.

Er man en familie på tre, har denne vognen en spesielt smart detalj. Den nederste tverrvendte køyen kan slås opp, slik at man gjør om køyeværelset til en såkalt hekkgarasje, der man gjennom den store garasjedøren kan laste inn for eksempel sykler og barnevogn i lasterommet.

LMC lanserte i første omgang bare de to små modellene i Viola-serien, men fabrikken har i etterkant utvidet med enda en Viola-modell. Viola 500 K er for den mer plasskrevende familien, men til tross for sine drøye fem meter i lengden er egenvekten holdt nede på rundt 950 kilo. Modellen er utstyrt med både dobbeltseng og køyer i bakenden, en sideplassert oppholdsgruppe og høykjøleskap på kjøkkenet.

Som standard er alle modellene utstyrt med LMC’s smarte kombi-kassetter, og myggnettene er behandlet med et sølvbelegg, som gir en speilrefleks, som gjør det veldig vanskelig å se inn i vognen.

Som standard er vognene også utstyrt med Dometic’s vendbare toaletter med porselenskåler. Det er virkelig snakk om campingvogner i moderne design med lyse farger både utvendig og innvendig, som både tiltaler de unge camperne og de litt mer tilårskomne, som vil ha en lett og moderne vogn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden