: LMC 2009: Ny toppklasse-serie | Din Fritid

LMC 2009: Ny toppklasse-serie

Sist år lanserte tyske LMC Caravan den helt nydesignede modellserien Ambassador i den absolutte toppklassen. Men allerede nå er den populære modellserien byttet ut.

Det er snakk om fornyelse over hele linjen i de nydesignede Ambassador-modellene fra LMC.

- Selv om Ambassador var en gedigen suksess i toppklassen, har LMC besluttet å skifte ut alle de seks modellene i serien, med en serie med betegnelsen Maestro, som består av ni forskjellige og nydesignede modeller.

Av de ni modellene i størrelser fra 510 til 655 har tre dobbeltaksel, mens tre av mellomstørrelsene - nemlig, 560, 570 og 580 - har fått kraftigere aksler fra 1.600 kilo til 1.700 kilo, slik at det er blitt 100 kilo mer i lasteevne.

Det er selvfølgelig mulighet for å få både enkle senger og dobbeltsenger, men med Maestro lanserer LMC et par absolutte nyheter. I 570 modellene er sengene i den bakre delen hevet på en slik måte, at det under dem er gjort plass til en såkalt hekkgarasje. Med to store dører i siden på vognen er det grei mulighet til å stue blant annet sykler og andre plasskrevende gjenstander i rommet.

Velger man en modell med to enkle senger kan disse utvides i form av et praktisk lamell-uttrekk, slik at det for eksempel kan bli plass til barnebarnet i midten.

Selv om man utvendig blant annet har bibeholdt den elegante fronten, er hele interiøret skiftet ut sammenlignet med tidligere. Tre-fargen heter Milano Kirsebær og er en anelse mørkere enn tidligere. Til gjengjeld er alle bordflater holdt i lyse farger, som gir en behagelig kontrast og virker mer elegant og hyggelig. Ut over helt nytt gulvbelegg, som minner om stavparkett er puteprogrammet oppdatert, slik at det bør være noe for enhver smak.

LMC’s designere har også fortsatt utviklingen av sine lysarrangementer med masser av både direkte og indirekte belysning. Man har for eksempel laget en treramme rundt takluken med indirekte belysning, som det for øvrig er rikelig med både over og under skapene. Lyskontaktene er utformet med flere funksjoner, så man selv kan skape de lyseffekter man har lyst på, alt etter behov.

Alle modellene er utstyrt med komfyr, som har el-tenning. Som standard er montert det siste DOMETIC serie 8 høykjøleskapet på 110 liter i et elegant svart design, og røykvarsler inngår også i standardutstyret.

- Mulighetene er uendelige. Man kan selvfølgelig få sentralvarme, gulvvarme, gassdrevet stekeovn, 190 liters kjøleskap og også regulerbare hodeender i sengene. Det er et utall av pakkeløsninger å velge blant. Maestro er en nyhet, som må oppleves live, og det kan man på vinterens danske campingutstillinger i Bella Center i København og i Herning Messecenter i Herning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden