: Isabella Shadow: Mer enn bare et tradisjonelt solseil | Din Fritid

Isabella Shadow: Mer enn bare et tradisjonelt solseil

Den tid, da solseilet bare var et stykke stoff, som ble hengt på siden av campingvognen, er definitivt forbi. Det beste beviset på det er solseilet Shadow fra Europas største spesialfabrikk for fortelt, Isabella i Vejle. I dag er det bare fantasien, som setter grensene for bruken.

Det er ikke minst forskjellig ekstrautstyr, som gir mulighet for de mange bruksmulighetene. Standardutgaven av Shadow inneholder i tillegg til selve solseilet, to eller tre stenger alt etter størrelsen, 30 cm sandplugger og kraftige typhoon-barduner. Solseilet, som er to meter dypt, finnes nå i fem bredder fra 2,4 meter til 5 meter beregnet til de helt store vognene.

Ekstrautstyret er i høy grad utviklet på bakgrunn av en stigende interesse fra camperne for litt mer enn et tradisjonelt solseil. Praktisk er en nettingfront, som både kan skygge for solen, hvis den er sjenerende, men også ta av for et norsk sommerregn. Nyutviklet til sesongen 2009 er en nettinggavl, hvis man ikke bare vil ha skygge, men også ly. Nettinggavlen kan også brukes på eldre Shadow-solseil. Det krever imidlertid ettermontering av en profil for det skruefrie fix-on beslaget.

Det geniale med nettingmaterialet er, at det er solreflekterende. I tillegg til at det kjøler på en varm sommerdag, så har det også den fordelen, at det er vanskelig å se inn, men lett å se ut.
Shadows popularitet henger også sammen med, at både solseilet og ekstrautstyret er veldig lett å montere. Samtidig som det ikke veier noe særlig. Det gjør det veldig anvendelig, hvis man er på farten eller bare er ute på en helgetur, og vil spare bryderiet med å montere det tradisjonelle forteltet.

Solseilet kan for øvrig monteres på de fleste Isabella-fortelt. De minste solseilene kan benyttes som en pen stor sidemarkise. Mange – også ikke campere – har funnet ut, at Shadow med litt tilpasninger kan monteres over husets terrasse og dermed fungere som markise.

Teltduken er belagt polyester. Og den gjenkjennes lett på en blå stripe ytterst på solseilet. Stengene er i det kraftige Carbon X-glassfibermaterialet.

Blant ekstrautstyret kan også nevnes et nytt solseilteppe ”Halland”, som er veldig behagelig å gå på. Det ligger dessuten godt på alle slags underlag uten å bulke seg, og regnvann renner raskt igjennom takket være vevingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden