: Isabella 2009: Reisefortelt med innebygget solgård | Din Fritid

Isabella 2009: Reisefortelt med innebygget solgård

Denne løsningen er spesielt framtatt med henblikk på de mange reiselystne camperne, fordi den betyder lavere vekt og lettere oppstilling.

Det krever bare et enkelt klips i forteltets vulst, samt litt ekstrautstyr for å omgjøre et heltelt til et deltelt. Salgssjef Tommy Boysen viser her, hvordan delteltet slutter tett inn til campingvognen uten bruk av skinne på vognen.

Nyskapelsen består i å kombinere forteltet Capri Lux som deltelt, med et nytt spesialkonstruert fire-fløys leseil, Armour, som oppsettes i en halvsirkel ut for den enden av campingvognen, som ikke er dekket av delforteltet. Dermed oppstår en deilig liten oase i form av en lukket solgård.

Vil man ha mulighet for litt skygge på spesielt solrike dager, så kan man montere solmarkisen Shadow på den frie delen av campingvognen.

Denne nyskapelsen vil helt sikkert appellere til mange reisecaravanister, fordi vekten av det lette Capri Lux forteltet og leseilet er veldig lavt, og fordi det er lett både å sette opp og å ta ned. Det skal for øvrig nevnes, at leseilet Armour måler 4,6 meter i lengden og 1,2 meter i høyden. Stengene er av det lette Carbon X glassfibermateriale, og det medfølger løse jordplugger med plater, som sikrer at leseilet står veldig stabilt.

Capri Lux forteltet er laget i lettere materialer enn de mer tradisjonelle sesongforteltene, og det er også utstyrt med litt færre finesser. Men, materialer og forarbeid er fortsatt med den høye Isabella-standarden.

Dessuten er åpningsmulighetene mange. Front og gavler kan rulles halvt ned eller helt av. I sistnevnte oppsett framstår Capri Lux som et effektivt solseil. Det fås i tre fargekombinasjoner. Blå, rustrød/bourdeux og grønn.

For øvrig kan alle Isabella heltelt benyttes som deltelt ved bare en ganske liten operasjon. Den består i, at forteltets vulst – den som trekkes inn gjennom campingvognens teltskinne – får en liten klips på det stedet, som svarer til vognhøyden. Forteltets gavlstykke holdes tett inn til campingvognens side ved hjelp av en støttestang, en skumgummipute og to klikkprofiler. De nevnte tingene er ekstrautstyr. Det skal nevnes, at denne løsningen ikke krever noen form for montering av beslag på campingvognen.

Denne forteltløsningen fra Isabella – Capri Lux som delfortelt og Armour-leseil veier ikke mye og er lett å sette opp. Noe reisecaravanister setter stor pris på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden