: Bornholm: Fulle mager og maksimal avslapping | Din Fritid

Bornholm: Fulle mager og maksimal avslapping

Sannes Familiecamping – det høres nesten ut som om man flytter inn i ”privaten”. Selv om det ikke helt er tilfellet, så bor man tross alt i ”hagen” hos Sanne og utsikten er enestående, samtidig med at Bornholms deilige severdigheter ligger rett utenfor døren.

Camping får i høy grad folk til å slappe av

Lett tilgjengelig

Bornholm er Danmarks mest isolerte øy, men til tross for det er det lett å komme ut dit. Man må bare huske å bestille i god tid i høysesongen og i tilknytning til høytidene. Utenfor sesongen er det til gjengjeld penger å spare, og det er noe som kan merkes på feriebudsjettet, når campingvognen skal med om bord. Ferjeselskap har aldri vært imøtekommende rent økonomisk for turister med ”lange” biler. Når først campingvogn, bil og hele familien ruller inn på solskinnsøya, er det til gjengjeld en god basis for å glede seg over den kommende ferien.

Sannes Familiecamping har sentral beliggenhet rett syd for Gudhjem

Deilig campingplass

Sanne Familiecamping, som er medlem av den danske kjeden Elite Camp, har nettopp gjennomgått omfattende renoveringer og kan tilby camping på høyeste nivå med moderne fasiliteter, swimmingpool og aktiviteter for barn. Mange plasser har havutsikt og de heldige, som oppnår å få plass på de ytterste radene, bor nærmest på stranden.

Det er helt unikt og overnattingsprisen tatt i betraktning, er det også helt uten sammenligning med andre overnattingsformer. Man betaler ikke så veldig mye, men får virkelig valuta for pengene. Trivsel står i høysetet og feriestemningen er på topp, kanskje fordi camping i høy grad får folk til å slappe helt av.

Ekkodalen

Bornholm rett utenfor døren

Campingplassens sentrale beliggenhet rett syd for Gudhjem gjør at alle Bornholms severdigheter og naturopplevelser ligger rett utenfor døren. Sykler leies ut på stedet og sykkelstiene går i to retninger - mot nord og syd, så det er den selvfølgeligste måten å komme rundt på, og det er trygt å la små barn sykle. Store severdigheter som Hammershus, de fire rundkirkene, Dueodde, Ekkodalen, glassblåserier, maleriske Gudhjem osv. er et ”must” under en ferie på Bornholm, også selv om man har vært der før.

Det kan også anbefales å plusse på noen nye på listen. Besøk f.eks. Bornholms Rovfugleshow, som er en kjempemessig opplevelse for både barn og voksne, samtidig som man lærer en hel masse om de imponerende fuglene. Bornholms Sommerfuglpark er også et godt eksempel på en mindre kjent attraksjon med et høyt nivå. Opplevelsen av praktfulle sommerfugler, vakre blomsterkombinasjoner og lærdommen om silke går opp i en høyere enhet.

Sannes Familiecamping har nettopp gjennomgått en omfattende renovering. Bl.a. dette svømmebassenget som er beregnet både for barn og voksne

Aldri sulten til sengs

I løpet av en ferie på Bornholm går man aldri sulten til sengs, i så fall er det helt og holdent din egen skyld… Bare få reisemål i Danmark kan skryte av å ha et så godt utbygd og organisert nett av gastronomi som en del av ferieopplevelsen. Man kan gjøre det til et helt tema for ferien å besøke økologiske bondegårder med frukt og grønt, mikrobryggerier, store og små spisesteder i alle prisklasser, iskremhus og ikke minst et utall av små boder langs landeveien med sesongens frukt og grønt. Har man så på kjøpet tatt med grillen på camping, så er alle feriens måltider reddet. Et godt tips er å bruke dagen til å besøke de forskjellige stedene og finne ingredienser til kveldsmaten og så avslutte dagen hjemme på campingplassen, der man griller og koser seg med en kald øl, mens barna leker i nærheten.

Bornholm har mange vakre områder der man trygt kan slå seg ned og sitte og nyte naturen

Maksimal avslapping

Ferie bør i høy grad dreie seg om avslapping og en fantastisk måte å gjøre det på, er å finne en liten pynt ned mot havet, der man på medbrakte tepper eller soveposer tar seg en lur. Det er deilig å sove under åpen himmel med bruset fra havet i bakgrunnen.

Det er toppen av avslapping og man kan gjøre det veldig mange steder hele veien rundt på øya, men spesielt på østkysten er det lett å finne egnede steder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden