: Sandersvig Camping og Tropeland - riktig god stemning | Din Fritid

Sandersvig Camping og Tropeland - riktig god stemning

Syd for Christiansfeldt, i retning mot Haderslev - og lenger ut enn vår GPS når, gjennom en by som ganske enkelt heter Knud, finner vi Sandersvig Camping og Tropeland.

Det er lørdag i Kr. Himmelfartshelgen, og vi kommer fram seint på ettermiddagen. Været er fantastisk og her er masser av liv: barn som leker eller spiller fotball og voksne som er i gang med en omgang vikingspill eller hygger seg med naboen. En riktig god stemning, som understrekes av den liflige duften fra de mange lekre sakene, som er lagt på grillen. Det er lagt opp til en deilig kveld på en dansk campingplass, der all aktivitet foregår under åpen himmel.


Et område med skog og vann

Jeg har med meg Malene og Morten på 17 år. De går umiddelbart i gang med å sette opp pop-up teltet. Det tar bare noen få sekunder å gjøre det klart, men våre erfaringer sier oss, at det tar en god del lenger tid å få lagt det riktig sammen igjen.

Før vi fyrer opp grillen, tar de unge en tur i tropelandet og koser seg en times tid, mens jeg og hunden ser oss litt omkring. Plassen ligger rett opp mot en skog, med en vidunderlig kjølighet og stillhet. Etter 300 meter gjennom skogen er jeg ved stranden - et stemningsfullt og betagende syn, der en flokk små båter ligger og lyser opp som fargeklatter i solnedgangen. Noen fiskere kommer inn med fangsten sin, barna ligger på moloen og fanger krabber og et kjærestepar rusler en kveldstur. Jeg har vanskelig for å løsrive meg.


Familiedrevet campingplass

Marie Holst er 3. generasjon av familien Holst, som eier stedet og to generasjoner er fremdeles aktive på forskjellig måte på plassen. I resepsjonen hilser vi først på mor og datter og i den velassorterte butikken blir vi i dag ekspedert av Johannes (far).

Her er 470 tomter og de fleste er store plasser på rundt 12x12 m., noe som gir oss god plass til både bobil, telt og langt tau til hunden. Man kan også leie seg inn i en 25 m2 stor hytte. Plassen er velholdt og med flotte blomstrende hekker mellom tomtene. Her er flere servicebygninger med kjøkken, baby-/barnebadeværelse, bad for hunder, fiskekjøkkener og totalt 21 deilige familierom. Det nyeste er dekorert med mosaikkunst, som Marie Holst kreerer i løpet av vinteren.

Her er felles oppholdsstuer, der de unge gjerne oppholder seg og spiller biljard eller noe annet. I resepsjonen er det pc med internett, men i den nærmeste framtiden, vil man også kunne benytte trådløst nett på plassen.


Barneparadis

Plassen har én stor og tre mindre lekeplasser. En veldig stor hoppepute som det sies, skal være Danmarks største og det kan selv de to 17-åringene ikke stå imot, så den blir prøvd ut med det samme.

Det bys på mange timers moro og avslapping i tropelandet, der vanntemperaturen er 31 og luften 28 grader. Her er et stort basseng, vannrutsjebane, boblebad og sauna. Om morgenen mellom 7 og 9 er det ”stilletid” og dermed mulighet for en deilig morgensvømmetur.

Hjort og hønen som ble en hane

I nærheten av campingplassen kan man oppleve en stor flokk med hjort og man kan delta i foringen sammen med Johannes hver kveld kl. 18. Fra tid til annen kan man også bli med rundt i hestevogn og se omgivelsene. Familien Holst er glad i dyr og i tillegg til hjort og hester, har de også kaniner, katter, hund og høns. Det kunne vært tatt ut av et eventyr av H.C. Andersen, men det har skjedd her i Sandersvig, at en høne ble til en hane. Da høna var ½ år, døde den gamle hanen og denne høna begynte å spankulere og ”snakke” som en hane, den fikk flere fjær rundt halsen og fikk hale, for til slutt å gale som en ekte hane. Det skal etter sigende være helt sant.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden