: Fortelt: Hva er et A-mål? | Din Fritid

Fortelt: Hva er et A-mål?

Det er veldig viktig at du er sikker på hva A-målet ditt er før du kjøper et nytt fortelt.

På campingvognen er det en skinne rundt hele vognen der du skal feste teltet ditt til vognen. Denne skinnen går helt ned der hvor vognen slutter både foran og bak. Lengden på skinnen pluss avstanden til bakken, både foran og bak, utgjør A-målet. Det er veldig viktig at du er sikker på hva A-målet ditt er før du kjøper et nytt fortelt, slik at du er sikker på at teltet passer. Hos forhandleren finnes det opplysninger om hva A-mål er på de forskjellige vognene, men det anbefales at du måler selv, slik at du er sikker.

Når du skal finne ut A-målet er det viktig at vognen din står på et flatt underlag, og at den står rett. Det beste du kan benytte er et langt målebånd på rull, men du kan også bruke et tau eller en tykk hyssing. Det gjør det mye lettere om dere er to stykker når dette skal gjøres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden