: Danmark: Grønn campingplass med nytt velværesenter | Din Fritid

Danmark: Grønn campingplass med nytt velværesenter

Hvidbjerg Strand Feriepark er en af danske bedste campingpladser og har gennem årene vundet adskillige anerkendte priser for innovation og kundetilfredshed. Campingpladsen er også gået grønt i et helt nyt 1.200 m2 stort wellnesscenter, Blåvand Kurbad og Wellness.

Et av Danmarks største jordvarmeanlegg ligger ved Hvidbjerg Strand Feriepark. Nesten seks km slanger er rullet ut under bakken. Det er i tillegg satset på solvarme med et 300 m2 stort solfangeranlegg på taket av bygningene. Som et tillegg er det også installert luft til luft varmepumper. Etter installasjonen har ferieparken stort sett vært selvforsynt med varme. Varmen brukes utelukkende til å varme opp rom og de mange bassengene som er på senteret. Systemet er såpass effektivt at det også gir overskuddsvarme. Denne varmen brukes til et stort tropisk badeland, som campingplassen også har. På den måten har det nye senteret også vært med på at badelandet er blitt mer miljøvennlig.

- Allerede da vi hadde det nye velværesenteret på tegnebrettet for fire år siden, var hensikten å gjøre det så miljøvennlig som mulig, så våre tanker og ideer går veldig langt tilbake. At vi så åpner samtidig med at miljødebatten er på sitt høyeste er bare en bigevinst, forteller Steen Slaikjær fra Hvidbjerg Strand feriepark.


Stor Co2 besparelse

Miljøgevinsten gjør seg klart bemerket. På årsbasis spares 190 tonn Co2 i forhold til tradisjonell oppvarming med olje. Det nye velværesenteret står alene for 140 tonn Co2, men på grunn av overskuddsvarmen, som nå benyttes til badelandet, er det en ytterligere besparelse på 50 tonn Co2.

- Det er gledelig at våre gjester kan pleie seg selv med god samvittighet. Og investeringen med å legge et stort luksuriøst velværesenter på en campingplass har vist seg å være den rette veien for oss. Vi har hatt en kjempesesong, sier Steen Slaikjær.


Utsikt til Vesterhavet

Det er fullt mulig å utvikle nye spennende tiltak uten at det går ut over miljøet. Blåvand Kurbad og Wellness er en helt unik opplevelse, der velværepleie står i høysetet. Det er fire forskjellige saunaer, tre forskjellige dampbad, kurbad, varmtvannsbasseng, kaldtvannsbasseng og saltvannsbasseng. Vesterhavet er også lagt inn i opplevelsen, på den måten at det fra hvileområdet er utsikt til både hav og klitter. På en stor takterrasse er det både sauna og spa, der man også kan nyte Vesterhavet. I tillegg kommer åtte behandlingsrom, der det tilbys alle former for massasje.

- Vi har i løpet av høysesongen eksperimentert med også å ha åpent i perioder for barnefamilier. Noe som har vist seg å bli en suksess, at familier kan få denne opplevelsen sammen, og barna har ingen problemer med å respektere at dette ikke er et vannland. De nyter å slappe av og er gode til det, så det blir en annerledes familieopplevelse, avslutter Steen Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark.

Hvidbjerg Strand Feripark ApS har nettopp vunnet prisen ”Realkredit Danmarks kloke m2 Pris” i lokalområdet. Den 6. januar skal vinneren for hele Danmark finnes, og her er Hvidbjerg Strand Feriepark blant de siste tre nominerte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden