: Danmark: Fyn - strand, strand og atter strand | Din Fritid

Danmark: Fyn - strand, strand og atter strand

Det er faktisk først når du har reist en del, at du finner ut, hvor suverene danske strender er. Det er ingen høye fjell eller lange og brede elver, men det er strender, som kan imponere de fleste.

Campingplassene rundt kysten av Fyn ligger ganske enkelt fortreffelig. Naturen er så enestående og den merkes helt inn i de dypeste hjørnene på plassen. For havet og fjordene bringer en ubeskrivelig form for fred og ro over hele plassen. Og alle de som ligger i de fremste rekkene med utsikt over vannet, har fått del i noe helt spesielt. Vannet gjør noe med oss som mennesker og når først campingvognen er plassert med utsikt over vannet, merkes det tydelig, hvor suverent det er å nyte utsikten og lyden av bølgeskvulp, mens barn eller barnebarn leker i vannkanten.


Plass til hygge og lek

Strender er verdens deiligste lekeplass. Kombinasjonen vann, sand, skjell og i landdrevne trepinner kan på ingen måte sammenlignes med annet leketøy. Det stimulerer til de grader fantasien og bringer familien sammen om de enkle ting her i verden. En stor kontrast til den stressende hverdagen. Skal dagen brukes til fysisk aktivitet er stranden en kjempestor arena. Både til vanns og inne på land kan hele familien boltre seg og mange av de campingplassene, som ligger helt ned til vannet eller rett ved arrangerer aktiviteter på stranden. Det kan være windsurfing, dykking, fisker for en dag eller noe så hyggelig som pinnebrødbaking over åpen ild. Strendene langs kysten av Fyn er svært barnevennlige. Vannet er roligere enn ved det store havet. Det gjør også at vannet ofte er et par grader varmere – og hvem liker ikke det!


Strandplasser populære

Det er helt klart, at campingplasser, som ligger rett ved vannet, er populære. Populære for alle, men er det unge mennesker i familien, er det ofte også på stranden, at de unge kan møtes, når det skal være ro på campingplassen. Noen campingplasser gjør noe ekstra for denne målgruppen, som i sommerferien ikke har lyst til å gå til sengs kl. 23. Stranden løser på den måten behovet for både å ha ro på campingplassen, men også å skape et alternativ for de unge.


Solnedgangen er aldri den samme

Det er aldri to solnedganger, som er like. Kanskje er det av den enkle grunn, at en solnedgang kan nytes gang på gang. Når campingplassens gjester er i ferd med å gå til ro oppleves det ofte, at dagen avsluttes med en slentretur på stranden eller en hyggestund i klittene, mens man nyter dagens siste solstråler.


Flott under alle årstider

Stranden er et trekkplaster under alle årstider, fordi naturen forandrer seg drastisk. Sommeren er fortrinnsvis til soling og lek. En gåtur på stranden i høye støvler og en tykk genser en vindfull høstdag er ubeskrivelig. Velværet setter seg dypt og lenge i deg. Især når den etterfølges av kos i campingvognen med varm kakao og hjemmebakt sjokoladekake. Vinteren kan både være barsk og vakker, mens våren bringer med seg lengre dager og mer tid på stranden igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden