: Danmark: På camping i Fyns kulturelle sentrum | Din Fritid

Danmark: På camping i Fyns kulturelle sentrum

Odense er ikke bare Fyns største by, men også hele Fyns kulturelle sentrum. Camping midt i byen er mulig, hvis du virkelig liker citycamping. Ellers kan Odense også nås på kort tid fra en av de vakre kystcampingplassene.

Selv om Odense er Fyns største by og Danmarks tredjestørste er det likevel snakk om en mindre by med masser av stemning. Helt tilbake fra H.C. Andersens tid har det vært en eventyrlig atmosfære over hele byen. Du merker den både i parker, gågater, på kafeer og restauranter, men også helt ut på campingplassen, som ligger pent beliggende i et av Odenses mange grønne områder. På en tur til Odense bør man selvfølgelig besøke den folkekjære og verdenskjente dikteren H.C. Andersens fødehjem. Du kan ikke unngå å få eventyret litt inn under huden og komme i stemning. Det gjelder både barn og voksne, fordi den berømte H.C. Andersen skrev og fortalte, på en måte som gjør at det går rett til hjertet.


Hjertet av Fyn

Odense ligger bra til. Midt i hjertet av det skjønne Fyn, men helt inne i selve byen er det idyllisk og masser av grønne områder, der du kan kaste skoene og nyte den medbrakte piknikkurven, mens barna løper omkring og leker. Alt det grønne sammen med Odense elv gir en et inntrykk av å være tett på naturen, selv om du er i en storby. Hører du til den aktive typen, der ferien ikke bare er å sløve og spise god mat, så er det et vell av aktivitetsmuligheter fordelt over hele byen. En løpe- eller sykkeltur langs elven er f.eks. selvsagt, når du likevel bor på campingplassen.


Odense for barn og voksne

Odense har i mange år utviklet seg fra å være en større provinsby til en by, som markerer seg på flere områder. Det kommer ikke bare de lokale til gode, men i stor grad også turistene, som raskt finner ut av at en uke sjelden er nok. Barn står på mange måter i sentrum. I Odense vet man godt, at når barna har det bra, så har alle det godt. Skal mor og far ha en kveld alene, er det også god mulighet for å nyte en god middag på en av byens restauranter etterfulgt av en tur på teater.


Shopping og liv

Midt inne i Odense ligger de livlige gågatene, der selv den mest kresne turist kan gjøre et godt kjøp. Butikkene er en blanding av velkjente kjeder med merkevarer og små spesialforretninger med spesialiteter og delikatesser. Det pulserende bylivet finnes i rikt monn midt i byen, men det er ikke langt til fred og ro, hvis du skal hvile øynene. Du forelsker deg raskt i Odense, fordi byen har alt, men konsentrert på et lite område, der man går fra sted til sted. Altså en storby med storbyens tilbud uten at landsbyens idyll og sjarmerende atmosfære blir borte.

Når du først har sjekket inn på campingplassen, behøver du ikke starte bilen igjen, før familien tar avskjed og drar hjem fra ferien. Alt i byen er innenfor gå- og sykkelavstand. Det i seg selv gir en befriende ro.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden