: Kroken Caravan: Satser hardt på Knaus og Tabbert | Din Fritid

Kroken Caravan: Satser hardt på Knaus og Tabbert

Kroken Caravan er ikke bare Hymer, men Norges største aktør i caravanmarkedet. Tor Grüner forteller at man nå satser hardt på å gjenerobre tilliten i markedet til Knaus og Tabbert etter fjorårets konkurs hos den tyske produsenten.

- Knaus satser vi mest på. De kommer med lettere vogner på nytt karosseri. Vekten er ca 100 kilo mindre enn tidligere, og det er ny front og bak samt nytt design. Den mindre Sport-serien er helt ny, samt at vi satser hardt på Südwind Exclusive-vognene, som er en erstatter for den gamle Royal-serien, sier Tor Grüner.
Südwind Exclusive slo godt an på messa på Lillestrøm, og vi kjører hardt på denne modellen for å komme igang med Knaus igjen på alvor. Her er alt nytt, og prisen ligger mellom 170.000 og 270.000 kroner.
Grüner forteller videre at Hymers vogner er en videreutvikling og oppgradering av tidligere modeller. Niesmann+Bischoff har vi skrevet om i forrige nummer, der de store nyhetene finnes i Arto-modellene av denne tyske luksusbobilen.
- Tabbert er jo et nisjeprodukt, men også noe vi satser på etter konkursen i Knauskonsernet. Den nye Puccini-modellen er jo et «smykkeskrin», sier Tor Grüner om de tyske vognene.


Bürstner størst på bil

- Bürster er Norges mest solgte bobil, hele 21 prosent av salget i Norge er Bürstner og 31 prosent av bilene kommer fra Kroken. Bürstners Solano 615 Nordic er Norges mest solgte modell, den koster fra ca 650.000 kroner, sier Grüner om Hymer-eide Bürstner. Foruten Solano 615 Nordic mener Tor Grüner at den større Elegance-modellen til rundt en million også er svært interessant for det norske markedet. Den har hittil også solgt godt.
- På vognsiden har Bürstner også mye nytt. Belcanto Nordic har en egen planløsning for Norden. Den har påkostet innredning og Alde varmesystem samt mye annet som passer godt for våre forhold, sier Grüner, som også forteller at salget av Bürstners vogner har øket jevnt og trutt – nå er det opp i rundt 200 vogner i året.
- Kroken har også den noe billigere bobilen Carado, som kommer for fullt. Carados biler kommer også med senkeseng, sier Tor Grüner, som totalt er meget godt fornøyd med utfallet av Caravanmessen 2010 og resultatet for Kroken Caravans del.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden