: Danmark: Henne Strand Camping - luksus og aktiv ferie på en gang | Din Fritid

Danmark: Henne Strand Camping - luksus og aktiv ferie på en gang

Sommerferie i Danmark kan være noe av det beste som finnes. Spesielt når man finner en destinasjon, som er helt perfekt med et bredt utvalg av aktiviteter, en god strand, herlig feriestemning, god mat og en suveren campingplass. Vi har hektet en Combi Camp på kroken og har kjørt til TopCamp Henne Strand Camping.

Anne-Vibeke Isaksen og familien har hektet en Combi Camp på kroken og har kjørt til TopCamp Henne Strand Camping

På tur igjen

Det er alltid med en deilig fornemmelse i magen vi drar på campingtur. Det er bare noe helt spesielt med camping og denne gangen er ikke noe unntak. Alle gleder seg til å se nærmere på det stedet vi skal besøke, nemlig Henne Strand Camping i Henne by – et steinkast fra Vesterhavet. Etter rask innsjekking får vi teltvognen på plass og det tar bare noen ganske få minutter. Sengene er oppreid hjemmefra og alt er pakket. Nå er vi klare for ferie. Teltvognsferie er perfekt fordi det er så lett. Vi liker alle å sove under teltduken og så blir utekjøkkenet flittig brukt.

Selv om campingplassen ikke er særlig stor, holder den en veldig høy standard

Henne Strand Camping - en deilig campingplass

Henne Strand Camping gir allerede ved første øyekast inntrykk av å være spesiell og det inntrykket holder seg gjennom hele ferien. Campingplassen er ikke så stor og det er sjelden man finner en plass av denne størrelsen med så høy standard på fasilitetene. Henne Strand Camping er med god grunn med i kjeden TopCamp. Stemningen på plassen er helt spesiell og man bor tett på naturen. Man bor nærmest midt i klittene og så med Henne by rett utenfor døren. Når jeg besøker campingplasser legger jeg alltid merke til, hvordan gjestene har det og her har de det riktig bra og det sier alt om den måten som campingplassen drives på. Gjesten står i sentrum og nivået på fasilitetene er bemerkelsesverdig. Hver kveld møter man Tina og Peder, som går en runde på campingplassen for å hilse på gjestene og sjekke, at alt er bra. Det gir samtidig campingplassen et personlig preg, som jeg setter stor pris på.

Det innendørs bassenget er en fulltreffer blant alle

Innendørs svømmebasseng og lekeplasser

Når det danske sommerværet svikter, er det perfekt med det innendørs svømmebassenget, der det er full fart fra morgen til kveld og det samme gjelder lekeplassene, som er spredt rundt på plassen og tar hensyn til barnas forskjellige alder.

Det er poolparty en gang i uken på TopCamp Henne Strand Camping

En gang i uken er det poolparty og brusdiskotek og det er et flott tiltak for de små gjestene, som både bader, leker og drikker flotte drinker.

Topp moderne fasiliteter

Alt er topp moderne

Hvis du foretrekker en campingplass med topp moderne fasiliteter uten at det påvirker overnattingsprisen, så er Henne Strand Camping absolutt verdt et besøk. Kjøkken, bad, familierommene er topp moderne og spesielt barnas baderom er en fulltreffer. Det er faktisk en lek å dusje og vaske sommerdagens skitt og møkk bort. Familiebaderommene er store og funksjonelle, så selv en stor familie kan dusje sammen. Infoskjermene rundt omkring på plassen informerer kontinuerlig om aktiviteter, været og gode tilbud. Man kan også melde seg på en SMS service og holde seg orientert på den måten.

Det er rike muligheter til å få rørt seg selv om man er på ferie

Fysisk aktivitet i høysetet

Henne Strand Camping ligger i en utrolig vakker natur, og den er som skapt til å bruke til mosjon. Vel og merke mosjon på flere nivåer. Man bestemmer selv, hva man gjør det til.
Det er morgenjogging, morgensvømming og et stort utvalg av fitness. Man kan trene i det moderne treningsstudioet eller delta i de forskjellige timene med aerobic. Det er programmer for både voksne og barn og spesielt barnefitness er utrolig populært… og morsomt.

Man kjeder seg aldri når man er på campingferie på TopCamp Henne Strand Camping

Masser av aktiviteter

Campingplassen har også et vell av andre aktiviteter både for barn og voksne. Felles for alle sammen, er at de involverer gjestene til å være aktive. Det er altså ikke snakk om underholdning, der man ikke selv deltar og det er et kjempepluss. Det er med på å utvikle barna og de elsker det.

Henne Strand ved Vesterhavet

Perfekt strand ved Vesterhavet

Bare Henne by ligger mellom Henne Strand Camping og Vesterhavet. Det er en naturperle av dimensjoner i all slags vær. Stranden blir alltid brukt. På en varm dansk sommerdag er stranden som et fluepapir. På dager med vindfullt vær brukes stranden og havet til aktiv ferie.

Det er alltid liv i Henne by

Henne by

Henne Strand er det man vil kalle en deilig ferieby ved Vesterhavet. Byen byr på alle former for opplevelser, men det er helt klart naturen og livet på stranden, som trekker i sommermånedene. Hovedgaten er fylt med spesialforretninger og små hyggelige butikker. Det er gourmetrestauranter og kafeer, så alt etter hva magen eller pengepungen tillater, er det noe for en hver. Henne Strand har på kjøpet en helt unik beliggenhet – nemlig i første klittrekke. Det betyr også at man til en hver tid kan gå på stranden eller opp i byen. I sommerhalvåret summer hele hovedstrøket av fantastisk feriestemning og det lille toget bringer gjester fra den ene enden av byen til den andre.

Anne-Vibeke besøker Brasseriet ved havnen i Henne

Husk den gode maten

Henne Strand og Henne by byr på et vell av spisesteder i alle prisklasser. Vil du pleie deg selv, så prøv Brasseriet nede på Stranden, som virkelig kan gi deg en gastronomisk opplevelse basert på sesongens spesialiteter. Det er mat av veldig høy kvalitet.

I Henne kan du alltid få fersk fisk

Prøv også Strandgården nede på torget, der serverer de mest delikate og ferske panerte rødspetter.

Anne-Vibeke med Kjøpmann Hansen som viser henne rundt i plantasjene

Enestående natur i området

Vesterhav, strand, klitter, kratt, heder, plantasjer, sjø og skog. Alt finnes og man kan sykle, gå og løpe. Man blir stort sett aldri ferdig med å utforske naturen rundt Henne Strand Camping.

Kjøpmann Hansen er ikke en hvem som helst i området, fordi han til de grader har vært med på å gjøre området kjent. Han har de siste tiårene gjort ubeskrivelig mye for turismen i Henne. I dag tar han med gjester ut i naturen og det er en stor opplevelse, for er det en som kjenner plantasjene, er det selveste Kjøpmann Hansen, og det er en helt unik opplevelse å oppleve naturen sammen med ham.

Forhør deg i resepsjonen på campingplassen om mulighetene til utflukter.

Solen går ned over TopCamp Henne Strand Camping - en ny dag venter der ute

Når mørket faller på

Når skumringen nærmer seg er det alltid en helt spesiell stemning på campingplasser og på Henne Strand Camping er det ikke noe unntak. Solen senker seg over takene på campingvogner, hytter og bobiler. Det samme gjør roen i vår Combi Camp.

Det er også herlig kveldsstemning i Henne by og det er nærmest sydlandsk stemning på torget og de besøkende er til de grader i humør. Det danses til den fengende musikken, spises is mens solen stille og rolig synker i horisonten mot vest.

En perfekt avslutning på en perfekt ferie.

Solnedgang ved Henne Strand

Husk å gå på stranden og nyt solnedgangen. Den er enestående.

Les mer her: www.hennestrandcamping.dk, www.combi-camp.com, www.strandgaarden-henne.dk, www.cafestranden.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden