: England: New Forrest Nasjonalpark – en naturperle rett ved London | Din Fritid

England: New Forrest Nasjonalpark – en naturperle rett ved London

New Forest Nasjonalpark ligger ca. 1½ times kjøring syd for London og her har vi nettopp slått opp vårt medbrakte Outwell telt på en av de mest primitive campingplassene vi har bodd på, men også en av de beste. Teltferien tilbringer vi sammen med en masse engelskmenn – det er nemlig deres favorittområde, når de har fri. Bra at vi ble inspirert av deres smak.


New Forest Nasjonalpark og de ville ponniene

Nasjonalparken i det sydvestlige hjørnet av Hampshire er ikke ny, selv om man kunne bli fristet til å tro det, når man hører navnet. Historien går tilbake til 1016, da Knud den Store utpekte området til jaktrevir. New Forest dekker et område på en størrelse av 373 km2 og det mest spesielle ved området er formodentlig de ca. 3.000 ville New Forest ponniene. Nasjonalparken er et stort rekreasjonsområde med et hav av muligheter for aktiv ferie i naturen. Spesielt fotturer er populært.


Vær obs i trafikken

Det er stort sett hester over alt, men også kveg. Så pass godt på i trafikken for hestene går som om de eier alt sammen og det gjør de jo i virkeligheten også. Det er god skilting, slik at man hele tiden blir gjort oppmerksom på, at man skal passe godt på.


Sjarmerende Lymington

Inne i selve New Forest ligger det små sovebyer, der man kan handle og gå på kafé. Mange av dem er idylliske små landsbyer, der det er en selvfølge å drikke en kopp engelsk ettermiddagste.

Syd for parken helt ute ved kysten ligger Lymington (15.000 innbyggere), der det er en hyggelig liten gågate og en sjarmerende havn. Herfra kan man seile til øya Isle of Wight. Se link til artikkelen nederst på siden.


Husk matpakken

Uansett hvor en utflukt i nasjonalparken måtte gå hen, er det selvfølgelig å pakke en ryggsekk med matpakker og så nyte sin medbrakte lunsj i naturen. Ved kysten eller lenger inn i parken er det uante muligheter til å gå kortere eller lengre turer og nyte maten i det fri. Det kan ofte gjøres i selskap med gressende ponnier.

Alt kveget, som også i New Forest er frittgående, så hold fornuftig avstand


Flotte kirker – spennende kultur

Selv om New Forest Nasjonalpark er mest kjent for sin natur, så er det også en del spennende kultur i parken. Spesielt en del gamle kirker, som er åpne for offentligheten.

St. Saviours Church er en av områdets nyeste kirker fra 1905


Southampton

Vil man gjerne besøke en storby, så er den største byen i området samtidig en av de viktigste havnebyene i Syd-England. Det er imidlertid ikke mye igjen av den opprinnelige byen fra romertiden, fordi tyskerne bombet byen sønder og sammen under 2. verdenskrig.
Man kan shoppe i et av de store shoppingsentrene, gå en tur på den gamle bymuren eller besøke de vakre og velbevarte Tudor husene fra 1500 tallet. Her er det i dag et museum.

Southampton er også kjent som stedet, der mange valfartet fra, når de dro over Atlanteren og sist men ikke minst var det fra Southampton, at Titanic begynte sin skjebnesvangre ferd til New York i 1912.

Ashurst Caravan Park og teltet som utgangspunkt

Med teltet har vi egentlig mulighet til å flytte oss, noe vi gjør når været svikter eller vi er ferdige med og utforske et område. Denne gangen har vi perfekt vær og Ashurst Caravan Park er ganske uvanlig. Se link til artikkelen om campingplassen nedenfor.

I tillegg kommer at vi reiser med et mindre telt og lett utstyr, slik at vi enkelt kan flytte på oss, men alt er perfekt, så vi blir og nyter vår perle av et feriested.
Se artiklene nedenfor.

Les mer på www.new-forest-national-park.com, www.outwell.com, www.visitbritain.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden