: Test: Outwell Trout Lake 4 – (2010 modell) – Lite superpraktisk familietelt | Din Fritid

Test: Outwell Trout Lake 4 – (2010 modell) – Lite superpraktisk familietelt

Det kan være litt av en oppgave å finne det riktige telt. Dette teltet er helt ideelt for et par, som ikke vil ha med mer enn høyst nødvendig og som setter stor pris på et perfekt inneklima. Det er også fint for barnefamilier, da det har godt med plass. Dette er en telttest av Outwell Trout Lake 4 – 2010 modell.

Outwell Trout Lake 4 (2010 modell)

Testet i Sydengland

På en ukes ferie til New Forest Nasjonalpark testet vi dette forholdsvis lille familieteltet fra Outwell. Vi har tidligere testet betydelig større telt og er overrasket over, hvor godt det fungerer med den plassen vi har.

God plass til fire personer

Liten hyggelig stue

Stuen er ikke stor, men stor nok til, at vi kan sitte inne og spise alle fire, hvis været ikke tillater å spise ute. Det er plass til et bord og fire stoler, selv om vi også har andre ting på gulvet så som vesker med tøy og matvarer. Det er ståhøyde og det er utrolig fint.

Sovekabiner

Stor sovekabin – kan deles i to

Det er egentlig to sovekabiner, men vi har valgt å åpne skilleveggen og lage en stor kabin. Hjemme sover vi i soveværelse og barneværelser som alle andre, så det er svært så hyggelig å lage en kjempestor seng. Barna elsker det og det samme gjør vi.

Sørg for teltet er strammet godt

Utlufting, myggnett med mer

Teltet har masser av barduner, så det kan strammes helt opp. Gjør det selv om det ikke blåser. Teltet står flottere, tørker raskere og holder lengre.
Det er masser av vinduer og alle har myggnett. Teltet kan åpnes på tre sider, så det er gode muligheter for utlufting.
I sovekabinene er det også små vinduer.

I midten av stuen er det et oppbevaringssystem, der man kan ha lommelykter, bøker og andre småting, som er greit å ha lett tilgjengelig.
Der er en liten åpning, der man kan trekke strømkabelen inn i teltet.

Bomullstelt er klart å foretrekke

Konklusjon av testen

Det tar under ti minutter å sette opp dette teltet. En kjempefordel, når man har med barn. Alle stenger er fargemarkert, så man ikke er i tvil om hvor de skal være.
Man merker en kjempeforskjell på inneklimaet i et bomullstelt framfor et polyestertelt. Et bomullstelt veier ca. 25 % mer enn et tilsvarende telt i polyester, men hvis vekt ikke er avgjørende, så er bomullsteltet klart å foretrekke.

Teltet er perfekt til to personer. Man har masser av plass og man kan bruke den ene kabinen til oppbevaring av tøy m.m. På den måten får man også enda mer plass i stuen.
Det funksjonelle er helt på topp. Designet er en smakssak, men etter min mening smakfullt i avstemte naturfarger.
Inneklimaet er overraskende godt og vi er ikke i tvil om, at det er framtiden.


Fakta

Vekt: 19, 1 kg telt (bomull) og 16,7 kg stenger (aluminum/stål)
Vannsøyletrykk: 10.000 mm
Soveplasser: 4
Telttype: 3 roms tunneltelt
Størrelse: 310 cm bredt og 490 cm langt (skrå hjørner i front)
Med et fronttilbygg kan man få enda mer plass.

Flere fakta på Outwells hjemmeside – se link nedenfor.

Det er en god ide å investere i ekstra utstyr til teltturen

God søvn og andre tips

På telttur får man ofte igjen for å investere i utstyr som gjør at man sover godt. Det er individuelt, hva som skal til, men to store luftmadrasser er en god løsning, så kan man regulere luften alt etter om man ønsker det hardt eller mykt.

På denne campingplassen var det ingen strøm, så husk en batteridrevet eller manuelt dreven oppblåser. Se Outwell utstyr.

Et godt tips er å gå til anskaffelse av et gulvteppe. Det øker komforten betydelig spesielt på litt kjølige dager.

Madrassene fra Outwell er riktig gode

Gode soveposer er en god ide til telteferien

Husk også gode soveposer. Har man lett for å fryse, så kjøp en sovepose, som går ned til minusgrader, selv om du bare skal bruke den om sommeren.

Les mer om teltet på www.outwell.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden