: England: Isle of Wight – her står tiden helt stille | Din Fritid

England: Isle of Wight – her står tiden helt stille

Vi har slått oss ned i New Forest Nasjonalpark og på campingplassen Ashurst Caravan Park i vårt elskede Outwell Trout Lake telt. I dag skal vi på heldagstur til Isle of Wight – en vakker øy rett syd for nasjonalparken. Bilen er pakket og vi kommer først tilbake til teltet om kvelden.

På Isle of Wright ses 30 meter loddrette kalkklipper også kalt The Needles

Isle of Wights kjennetegn

Noe man må oppleve på Ise of Wight er øyas vestligste punkt The Needles, som består av 30 meter loddrette kalkklipper. Man ser dem allerede på avstand fra fergen, når man kommer fra Lymington. Klippene kan oppleves ovenfra, der det er en flott utsikt, fra stranden og fra turistbåt. Vi har god tid, så vi tar med alt sammen.

Fra utsiktspunktet er det også en mindre fornøyelsespark med restauranter og suvenirbutikker. Ingen tvil om at alle turistene som besøker øya helt sikkert også besøker dette stedet.

Det er en utrolig utsikt når man tar stolheisen

Stolheis eller trapper

For å komme ned på stranden kan man gratis benytte trappene, men husk at man også skal opp igjen. Hvis man ikke lider av høydeskrekk er stolheisen både en behagelig og morsom opplevelse.

Mens vi henger og dingler høyt over havet er det god tid til å nyte den utrolige utsikten. Vi ser også den Syd-Engelske kyststrekning så langt øyet rekker. Nede på stranden, som består av store steiner, kan man hoppe om bord på en av turistbåtene.

Ut på vannet

Og det er akkurat det vi gjør. Det er to slags båter. Man kan velge en times rolig seilas rundt The Needles eller man kan velge turen i speedbåt, hvor man for fulle mugger seiler rundt i bukten på den andre siden av klippeframspringet. Vi gjør det siste, for turen ser morsom ut, og det er den.

Vi ifører oss redningsvester og holder godt fast i de metallbøylene, som finnes foran hver stol. Av gårde.

Ungerne nød den hurtige fart med speedbåd

Dinosaurs Isle, der en dinosaur kan ses i original størrelse

I dinosaurenes fotspor

Isle of Wight er også noe for barn. Spesielt barn, som er interessert i dinosaurusser. For 125 mio. år siden var øya dyrenes fortrukne levested og i Sandown kan man besøke Dinosaurs Isle, der det er dinosaurusser i original størrelse og man kan lete etter fossiler. Stedet er ikke stort, men en utmerket attraksjon.

En fot fra Mathias på åtte år fyller ikke noe i en dinosaurs fotspor

Flott natur

Ut i naturen

Det milde klimaet, den lange kyststrekningen og ingen avstand til havet trekker tusenvis av turister til øya. Det bor ca. 130.000 engelskmenn, men tallet flerdobles om sommeren. Vil man slappe av er det masser av sandstrender. Vil man være aktiv er det et hav av muligheter med over 800 km oppmerkede ruter

Mange steder spiser barn gratis til lunsj

Lunsj i de små byene

Man kan komme rundt på øya med en Rover Ticket, som gir ubegrenset adgang med busser på øya, men i egen bil sparer man tid og man kan kjøre etter nesetippen. Bl.a. rundt til de mange små landsbyene som finnes på øya. Hvis man har med barn så se etter skiltet KIDS EAT FREE (barn spiser gratis). Dem er det en del av.

Newport

Hovedstaden Newport

Hovedstaden Newport er usedvanlig stille utenom sesongen, men om sommeren er det festival og da er det full fart i gatene og på havnen. Byen ligger ved elven Medina nærmest midt på øya, men pga. elven er havnen vesentlig for Isle of Wight.

I byen kan man se en liten romersk villa fra 100-tallet og byen fikk sitt nåværende navn i 1180.

Carisbrooke Castle

Carisbrooke Castle

Rett utenfor Newport ligger Carisbrooke Castle fra 1100 tallet. Slottet ligger på et høydedrag med en flott utsikt over de grønne jordene med gressende sauer og geiter.

Ta med badetøyet og nyt de mange fine strendene på Isle og Wright

Husk badetøy

Det er en del fine strender på Isle of Wight, så hvis man vil nyte vannet og sanden, så husk badetøy. Mange steder er det også gode tilbud på vannsport.

Solnedgang

På vei tilbake til hovedlandet kan vi sitte på dekk og nyte solnedgangen mot vest. Mange er på vannet og det ses tydelig at man er opptatt av det maritime i området. Hvert år avholdes flere store arrangementer innen seiling.

Solnedgang over Isle of Wright

Plassen vaar på Ashurst Caravan Park

Hjemme på campingplassen igjen

I løpet av en drøy time er vi ”hjemme” igjen på Ashurst Caravan Park og teltet vårt. Været er fint, så vi legger Mie og Mathias, som ikke har noen problemer med å falle i søvn etter dagens opplevelser, og nyter et glass rødvin under den Syd-Engelske nattehimmelen. Vi får fortsatt besøk av de ville ponniene, som holder til på og omkring campingplassen. Herlig.

Hvis man gjerne vil ha flere dager på Isle of Wight, kan man alltids ta telt eller campingvogn med til øya og ta en overnatting. Det er flere campingplasser å velge blant.

Les mer her www.wightlink.co.uk, www.islandbreaks.co.uk, www.new-forest-national-park.com, www.visitbritain.com www.outwell.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden