: Danmark: Aabo Camping og Vannland – perfekt til vannhunder og lekesyke eventyrere | Din Fritid

Danmark: Aabo Camping og Vannland – perfekt til vannhunder og lekesyke eventyrere

Midt i den lille hyggelige vestjyske byen Tversted og svært nær Tversted Strand, ligger Aabo Camping og Vannland. Ved første øyekast ligner campingplassen andre campingplasser på samme størrelse, men Aabo Camping og Vannland er noe helt spesielt.

Det er masser av aktiviteter for barna på Aabo Camping og Vannland

Deilig stemning på Aabo Camping og Vannland

Det som er så spesielt på campingplassen er stemningen og den fornemmer man i samme øyeblikk man ruller inn bak bommen og sjekker inn i resepsjonen, der man får en svært vennlig og personlig velkomst av plassjefen Kurt og hans personale.

Det er ikke alle campingplasser, som klarer å vise denne familiære og hyggelige stilen fra første sekund man er på besøk. Vi finner enkelt fram til vår anviste plass og i løpet av veldig kort tid er både campingvogn og fortelt på plass og vi er klar for ferie. Det er nettopp ferie vi er kommet for – i likhet med alle andre som nyter plassen. Det er aktiviteter for barna, men det er veldig jordnære og hyggelige ting, der det males og lekes. Lekeplassen er også et stort trekkplaster for de små.

Aabo Camping og Vannland er noe helt spesielt

Fine og rene fasiliteter på Aabo

Det er investert millioner på danske campingplasser og her på Aabo Camping og Vannland er det intet unntak. Det er bl.a. en helt ny og svært moderne fasilitetsbygning med flott felleskjøkken, familiebaderom og herlige barnebadeværelser, men der er mye mer enn det.

Her er vaskerom, stor kolonialbutikk, bistro, minigolfbane, spillehall og det store vannlandet med barnedag, grotte, klatrevegg og stor rutsjebane.

Tversted Strand ligger få minutter fra campingplassen, og er svært barnevennlig – spesielt om sommeren

Tversted Strand

Tversted Strand ligger få minutter fra campingplassen og mange velger å hoppe på sykkelen eller gå ned dit. Andre velger å ta med bilen for den brede hvite sandstranden motiverer også til å kjøre lengre bort og finne en sandklitt, der man kan få ro og fred. Selv om det er Vesterhavet og man skal passe på, er vannet etter forholdene barnevennlig – spesielt på sommerdager med fint og stort sett vindstille vær. Mange benytter også Tversted Strand til å være aktive. Det sykles, ris på hest og det lekes med drager i all verdens former og farger. For meg er det alltid spesielt å komme til Vesterhavet – det er på mange måter et stykke storslått natur, som danskene kan være veldig stolt av.

Det er alltid lange køer ved det populære ishus “Det Blå Ishus” på Tversted Strand - men de er verdt å vente på

Det blå Ishus

Tversted Strand er også kjent for stedet, der man finner Det Blå Ishus. Kanskje Danmarks mest kjente ishus, fordi de kanskje har Danmarks beste is. Hver eneste kveld er det lange køer av forventningsfulle turister, som vil avslutte dagen med en kaloribombe av format og vi er på ingen måte noe unntak. Vi venter med glede og jeg kan bare si at isen er verdt å vente på. Perfekt avslutning på dagen.

Der er hyggelig i Skagen, og ved havnen vrimler det med lekre restauranter, der spesielt fisk er populært

½ time til Skagen

Ca. en halv times kjøring fra Tversted ligger Skagen. Det er Danmark, når det er som best og byen er uten tvil et trekkplaster. Grenen er både et stykke enestående dansk natur, som kan besøkes til fots eller med det legendariske kjøretøyet – Sandormen. Den kjører fra parkeringsplassen og direkte ut til Grenen. Vi går også forbi det historiske stedet, der maleren Holger Drachmans grav ligger i en klitt syd for grenen. Her ble hans urne satt ned i 1908, da han døde etter lengre tids sykdom. Det kan anbefales å spise lunsj på havnen i Skagen, der du finner deilige fiskerestauranter.

Ikke langt fra Aabo Camping og Vandland finner man vakker natur - naturen er gratis og man kan nyte den på avslappende vis, eller aktivt

Flott natur rett utenfor Aabo Camping

Det er ikke langt fra vestkyst til østkyst i denne delen av Danmark og kjører man opp på noen av de høyeste punktene i området f.eks. ved Hellehøj, som ligger nesten 90 moh. i klart vær, kan man se det meste av Nord-Jylland.

Vi kjører videre til Tversted klittplantasje, der man få hundre meter fra parkeringsplassen finner Tversted sjøene, som ble til fra 1948 til 1952, fordi man demmet opp det lille bekkefaret Hvarrebæk. Det er det perfekte stedet for å gå en liten tur og nyte stillheten og den friske luften – og kanskje ta med en liten picnickurv, hvis man har lyst.

Ønsker man litt mer aktivitet kan det anbefales å dra på en kanotur på Uggerby Å, som også byr på deilig dansk natur. Alle disse severdighetene er gode eksempler på, at man saktens kan dra på utflukt i det danske sommerland uten at det koster penger. Naturen er deilig og helt gratis å gjøre bruk av.

Et besøk i ørnereservatet kan varmt anbefales

Ørnereservat - en kjempeopplevelse

Et ørnereservat er ikke akkurat det man forventer å finne på disse kanter, likevel er det en turistattraksjon og en opplevelse ut over det ordinære. Stedet viser et bredt utvalg av ørner fra hele verden og viser, hvordan dyr og mennesker jobber sammen. Man sitter på benker og kommer veldig tett på de majestetiske fuglene, som flyr bortover hodet på en. Det er et storslått syn, å se de dyktige falkoner arbeide med rovfuglene, men det er en enda større opplevelse, å se fuglene på vingene. Showet avsluttes med en sekvens med klassisk musikk og de majestetiske fuglene, som kretser over hodene våre.

Besøk på Hirtshals Museum, der man hører om Bjesk

Hirtshals - rett rundt hjørnet

Hirtshals Museum er et lite, hyggelig lokalmuseum, som viser livet i området. Både på havet, men også på land og fram for alt dagliglivet i en by, der befolkningen har levd med havet og værets nykker gjennom generasjoner. Og så er det naturligvis historien om Bjesk og den er ganske interessant, fordi den ble skapt etter mange års eksperimenter av hjemmesykepleier Signe Hansen, som bodde i Hirtshals i 52 år og døde i 1985.

Hirtshals Bunkermuseum, med utsikt til fyret og vannet

Hirtshals Bunkermuseum

Med en fylt flaske bjesk under armen fortsetter jeg til Hirtshals Bunkermuseum, som forteller en helt annen side av byens historie. Stedet fungerte som tyskernes 10. batteri og ble bygget i 1941. Man kan få lang tid til å gå på oppdagelse i de tre meter dype pansergravene og de mange bunkersene. Det er for øvrig en fin utsikt ut over Hirtshals både til fyret og havnen, der hurtigfergen har daglige avganger til Norge. Så man kan saktens ta en svipptur dit, men det er en helt annen historie.

Fotball turnering mellom de voksne og barna, hører til en av de populære kveldsaktivitetene

Kveldsunderholdning på Aabo Camping

Hvis man tar en ukes ferie på Aabo Camping og Vannland i høysesongen vil man også oppleve en masse aktiviteter om kvelden. De er veldig forskjellige – felles for dem alle er at de er for hele familien. For de helt små er det trylleshow i Hønsehuset eller hyggelig pinnebrødbaking utenfor. Innimellom tennes det også opp på den store grillen, mens det spilles opp til dans. Denne kvelden er det besøk av Line Dance og man må gjerne danse med hvis man har lyst. De større barna og ungdommen utfordres i badelandet med konkurranser og høy musikk. De kjemper blant annet om å løpe raskest på vannet. Det er fint å se hvor mye de hygger seg med hverandre og har det moro. Så det er ingen sak å være med mor og far på ferie, selv om man blir eldre.

Fotballturneringen er også populær, fordi alle kan være med uansett alder og nasjonalitet. Det spilles mange timer på de store grønne plenene inne på plassen.

Ferien på Aabo Camping og Vannland var en hit for Anne-Vibeke og Mie og Mathias. Et sted de helt sikkert kommer tilbake til

Det deilige campingliv

Det er noe helt spesielt ved campinglivet, som jeg setter stor pris på. Det er i virkeligheten ganske små ting og så roen. Når vi bor i campingvognen er det ikke mange gjøremål og det gir mye mer tid til å slappe av og være sammen. Og så kan vi flytte oss fra sted til sted. Denne gangen tilbringes ferien på Aabo camping og Vannland og det har vi ikke angret på. Det er helt sikkert et sted vi kommer tilbake til.

Les mer om Aabo Camping og Vandland her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden