: Campingvogntest: Wilk Vida 490 KM - Tysk grundighet på kroken (2011-modell) | Din Fritid

Campingvogntest: Wilk Vida 490 KM - Tysk grundighet på kroken (2011-modell)

En campingvogn er ikke bare en campingvogn. En campingvogn fra Wilk er et stykke håndverk, der den tyske grundigheten kommer til uttrykk uten at det går ut over trivselen. Det funksjonelle er i orden og så har den en størrelse, der man kan ta den med over alt.

Campingvognens størrelse gjør, at man kan ha den med over alt

Plass til en hel familie

I Wilk Vida 490 KM er det plass til en hel familie. Alle har hver sin seng, så man slipper å re opp hver kveld. Det betyr, at både de voksnes dobbeltseng og barnas køyesenger tar mye plass. Likevel er det også plass til kjøkken, badeværelse og en liten løsning, der man kan spise og kose seg. Bordet i stuen kan også slås ned, så man får en ekstra soveplass enten til det tredje barnet eller en lekekamerat. Det eneste stedet man merker, at campingvognen er kompakt, er rett foran kjøkkenet, der to voksne har litt problemer med å komme seg forbi hverandre.

Permanent soveværelse til foreldrene til tross for campingvognens størrelse

Foreldrenes soveværelse

Trass i den kompakte planløsningen, så har foreldrene et stort og rommelig soveværelse med masser av skapplass, hyller til avlastning og et stort magasin under sengen til oppbevaring av campingmøbler og fortelt. Madrassen er stor og komfortabel og man sover som hjemme – kanskje bedre. I Tv-skapet kan man montere flatskjerm, så man også kan ligge i sengen og se på fjernsyn.

Vinduene er åpningsbare og med myggnett, så man kan sove i frisk luft. Mørkleggingsgardinene er svært praktiske i sommermånedene.

Der er ikke satt av mye plass til kjøkkenet, men det fungerer fint

Kjøkken og stue

Det mest kompakte stedet i campingvognen er det lille kjøkkenet og stuen, der det kan sitte to voksne og to mindre barn. Det kan brukes til en rask stopp eller når det er dårlig vær. Ellers vil man som regel bruke forteltet, der det er mer plass. Kjøkkenet har alt det et kjøkken skal ha og spesielt er det verdt å merke seg at de tre gassblussene er trukket tilbake på benkeplaten, noe som gjør det vanskelig for små barn å komme til de varme grytene. Det er praktisk arbeidslys, fordi det sitter en stor takluke midt i taket. Kjøleskapet med fryseboks på 110 l. er ikke mye for to voksne og to barn, så det fordrer at man handler ofte eller tar med en separat kjøleboks, som man kan sette i forteltet eller i bilen.

Den lille stuen kan reies opp til en ekstra seng

Det er bra med garderobeplass, fordi det er skap over spisebordet og et høyt skap over varmeovnen. Campingvognens luftvarme er sentralt plassert i campingvognen og det er en stor fordel, slik at varmen kommer ut i begge ender.

Svært praktisk toalett med lukket system, slik at det er lett å holde rent

Praktisk badeværelse

Badeværelset er utrolig praktisk. Toalettet er en stor lukket kassett, der man sitter behagelig og som er lett å rengjøre. Ingen revner eller sprekker, som man ser i mange andre vogner. Dusjforhenget og avløpet i gulvet gjør at en dusj er mulig uten at alt blir vått. Til gjengjeld kunne man ønske seg en takluke, så man ikke bare må lufte ut via vinduet ut i forteltet.

Det er to avsikrede køyer, som fungerer som barnas egne små værelser

Barnas avdeling

Barna har sin helt egen avdeling med sikrede køyesenger med gode madrasser. Under den nederste køyen er det et stort rom til oppbevaring av større leketøy. Det er to avlange skap med rikelig med garderobeplass til hvert barn. Vinduene kan åpnes og har myggnett og mørkleggingsgardiner. Når barna er lagt til sengs kan man stenge av mot resten av campingvognen.

Avsikrede senger til begge barna

Camping hele året

Wilk Vida 490 KM fås også med en vinterpakke, slik at den kan brukes hele året. Den er utrolig solid bygget, noe som også gjør, at den veier litt mer og koster litt mer, men benytter man campingvognen mye eller setter pris på god kvalitet, er det vel anvendte penger. En planløsning som denne med køyer og dobbeltseng finner man i mange andre modeller, men forskjellen er, at her er det snakk om gode materialer. Det ses og merkes f.eks. på chassiset, i skaplukenes hengsler, sengene, kjøkken, badeværelset og i ytterdøren. Så merkes det også, når man kjører, fordi campingvognen ligger utrolig godt på veien eller hvor man ellers vil ta den med. Stranden kan anbefales.

Fakta

Model: Wilk Vida 490 KM – 2011 modell
Totallengde: 737 cm
Total bredde: 232 cm
Totalvekt: 1500 kg
Lasteevne: 300 kg
Antall soveplasser: 4 (2+2)
Varmesystem: Truma luftvarme
Kjøleskap: Dometic 110 L

Wilk

Les mer på www.bobilhansen.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden