: Campingferie i miraklenes by | Din Fritid

Campingferie i miraklenes by

Du kan saktens bruke en hel ferie bare til Pyreneene. Fjellkjeden mellom Middelhavet og Atlanterhavet, er både Spania, Andorra og Frankrike og byr på et hav av opplevelser. Denne artikkelen er en del av en serie om camping i Pyreneene og handler om mirakelbyen Lourdes vest for Andorra.

 


Kilden ved grotten i Lourdes er hellig og vannet derfra antas å kunne helbrede

Alminnelig vann eller mirakelvann?

Det er noe så enkelt som at den 14 årige Bernadelle Soubirous skulle ha sett Jomfru Maria rett ved en grotte i Lourdes i 1858, som har gjort byen til et valfartsmål av dimensjoner i den katolske verden. Kilden ved grotten er hellig og antas å kunne helbrede og det får folk fra hele verden til å valfarte hit. Helt nøyaktig fem millioner pilgrimmer fra 130 land hvert år.


Suvenirbutikker side om side

Suvenirbutikker side om side

Byen er litt av en opplevelse, for kilden og kirken har helt sikkert sin berettigelse overfor all verdens katolikker, men byens mange gater er fylt opp med suvenirbutikker, som man på mange måter godt kan unnvære, men der hvor det er turister er det også suvenirbutikker. Sånn er det bare. Her er det bare helt overdrevent mange og de ligger side om side og selger det samme.


Over fire tonn voks brennes opp daglig foran grotten

Lourdes behøver ingen forklaring

Det drikkes fra kilden, folk ber foran grotten og det tennes lys – over fire tonn voks om dagen brennes opp. Det er helt utrolig å iaktta alle disse besøkende og ikke minst de mange suvenirbutikkene, som ligger i alle gatene omkring grotten. De sloss om salget av hellige suvenirer. Det er uten tvil et spesielt sted, som kan være vanskelig å forklare, men mange av de som kommer hit har ikke bruk for forklaringer – troen er nok.


Pyreneene er et ganske spesielt sted

Pyreneene – litt av alt

Pyreneene er et ganske spesielt sted. På sin måte verken fransk eller spansk, men et område, som oppfatter seg som en del av Andorra, Catalonia eller Baskerland. Byene ligger ofte langs elvene og klamrer seg til fjellskråningene. Historien og kulturen er også helt sin egen og utrolig spennende.


Byene i Pyreneene ligger som perler på en snor

Skjønne fjellbyer

Byene i Pyreneene ligger som perler på en snor og det er mange, som det er verdt å stoppe i. Øst for Andorra er både St. Gioron, Foix og Ax-les-Thermes svært interessante og verdt et besøk. Vest for Andorra finner du både Loudres, Bagnères-de-Bigorre og Pau. Lenger ned i dalen er det også byer med en lang historie bak seg. I tillegg kommer at Pyreneene er fylt med underjordiske grotter. Når du kjører på motorveien ”La Pyréneenne”, som går fra øst til vest ser du masser av skilt til dem.


Pyreneene

Masser av campingplasser i Pyreneene

Det er mange campingplasser i Pyreneene, og felles for mange av dem er, at de er veldig enkle med en liten resepsjon, en veldig spartansk fasilitetsbygning og så et grøntområde, der man kan stille seg og få strøm. Slik bodde jeg også på Camping Les Craouès, men den ligger sentralt i forhold til opplevelser i området. Har du en stor campingvogn, så vil jeg anbefale å plassere den sentralt og så kjøre mot øst og vest derfra. Med et mindre vogntog kan du lettere ta den med fra sted til sted.


Anne-Vibeke kjører alle etappene av årets Tour de France

Anne-Vibekes – Tour de France

Denne artikkelen er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden