: Frankrike: Campingferie på Korsika glemmer du aldri – Porto Vecchio og Bonifacio | Din Fritid

Frankrike: Campingferie på Korsika glemmer du aldri – Porto Vecchio og Bonifacio

Jeg har kjørt alle etappene av Tour de France nr. 100. Reisen begynner i Porto Vecchio på den sydlige delen av Korsika og det er ikke noe å legge skjul på, at det har vært en drøm i mange år å komme hit. Nå er den gått i oppfyllelse.


Camping California ligger nord for Porto Vecchio på Korsika

Av med campingvognen på Camping California

Du kan alltids ta med campingvognen til Korsika. Spesielt veien langs kysten er fin å kjøre på, men det kan ikke anbefales å ta den med på sightseeing. Mitt vogntog plasserer jeg på Camping California, som ligger rett nord for Porto Vecchio. Plassen ligger “i enden av veien” og er ikke noe særlig, hva angår fasiliteter. Klimaet gjør, at det er åpne bygninger, små dusjkabinetter, toaletter (husk å ta med papir selv) og et par håndvasker. Godt at jeg har alt i campingvognen. Det er en liten kolonial med rundstykker, frukt, grønt og andre enkle nødvendigheter.


Fin sandstrand ut mot Pinarello bukten

Perfekt plassering

Til gjengjeld ligger campingplassen helt ubeskrivelig vakkert ut mot den uberørte Pinarello bukten med den fineste sandstrand og turkisblått badevennlig vann. Og så er den et godt utgangspunkt for opplevelser i området.


Kirken Église St-Jean-Baptiste er fra 1868

Skjønne Porto Vecchio

Som mange byer her på Korsika så er byen delt i to. En gammel øvre bydel med bymur og smale gater og en nedre bydel med moderne shopping og marina. Begge stedene har sin sjarm, men min favoritt er helt klart den gamle bydelen, der en kopp kaffe på Place du Public foran kirken Église St-Jean-Baptiste fra 1868, er den beste måten å snuse inn byens historiske stemning på. I alle sidegatene er det små restauranter. På dagtid hersker fred og ro, men om kvelden syder det av liv. Et herlig sted.


Anne-Vibeke Isaksen i Bonifacio som ligger ut mot Middelhavet

Uforglemmelige Bonifacio – sett av en hel dag

Bonifacio ligger rett ut mot Middelhavet og nærmeste nabo er den Italienske øya Sardinia 12 km borte. Byen er delt i to – den gamle bydelen, som ligger høyt hevet over oss og den nedre bydelen, som er begunstiget med en vakker og dyp naturhavn. Den ligger i ly av klippene, så man kunne gjemme seg i gamle dager. I dag er marinaen fylt med velholdte lystbåter og langs kaien er det kafeer og restauranter, der man kan nyte et godt måltid mat eller et glass forfriskende vin.


Fyrtårnet Madonetta – Den lille Madonna

Vakker naturhavn i Bonifacio

Havnen er spekket med spennende historie – fra pirater til 2. Verdenskrig og filmopptak og bl.a. Kanonene på Navarone er tatt opp her. Ute på en pynt markeres havnens avslutning med et gammelt fyrtårn Madonetta – den lille Madonna, som i dag drives med energi fra solceller.


Man kan se havbunnen i det klare vannet

Ut på havet

Ute i Middelhavet får bølgene godt tak i båten og man skal holde seg godt fast for å få bildene til å bli noenlunde rette. Og det er nok å ta bilder av for her er utrolig vakkert. Klippene reiser seg loddrett opp fra havet og de skjuler masser av opplevelser. Inne i en liten bortgjemt bukt, som er ideell for dykkere, kan man se havbunnen i det klare vannet. Her skjuler seg også strender, som man bare kan nå til fots.


Den verdensberømte grotten Sdragonato

Verdensberømt grotte Sdragonato

Vi seiler også rett ved den verdensberømte grotten Sdragonato, som er unik med sin geologiske form og stalaktitter, som bare vokser med en cm pr. 100 år.


Byen som ”velter”

Turens høydepunkt

Høydepunktet på turen er etter min mening båtturen under den gamle bydelen, som ser ut til å kunne velte i havet, hvilket øyeblikk som helst. Du verden så flott det er og hvilken utsikt de må ha der oppe fra, 70 meter over havoverflaten. Før eller etter båtturen er det en selvfølge å besøke den gamle bydelen til fots. Parkerer du nede ved havnen, går det et lite tog opp til byen.


Vogntoget på turen; en Toyota Rav 4, og en Cabby campingvogn

Middelhavsstemning på Camping California

Det beste etter en god dag med opplevelser er å komme hjem til campingplassen til campingvognen sin og så bare slappe av. Det er det god mulighet til på denne plassen. Den er rolig og folk sysler med små gjøremål, mens gresshoppene synger. Det er da ferie, ikke sant!


Vogntoget foran Champs-Élysées

Anne-Vibekes camping – Tour de France

Denne artikkelen er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.


Du kan seile til Korsika fra flere steder på Middelhavskysten

Slik kommer du til Korsika

Du kan ta båt til Korsika fra flere steder på Middelhavskysten. Marseilles, Nice og Genova (Italia) er de mest vanlige. Man kan også ankomme til forskjellige byer på øya f.eks. Bastia (nordøst) eller Ajaccio (vest). Hvis du allerede vet, hvor du helst vil ha base på øya, så planlegg ut fra det. En rundtur er også mulig. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden