: Saint Malo - en perle på Bretagnes nordkyst | Din Fritid

Saint Malo - en perle på Bretagnes nordkyst

Bretagnes nordkyst er full av gode opplevelser, men skal man snakke om en perle, må det sies å være Saint Malô (St. Malô). Campingplassene ligger på begge sider av den sterkt befestede byen med en helt intakt bymur og hav på tre sider.

 


Bymuren til sentrum av Saint Malô

Overskuelig by til fots

Rett utenfor bymuren er det parkering for personbiler, og det spiller ingen rolle, hvilken byport du går igjennom, for du kommer rett inn i sentrum. De smale gatene innbyr til en spasertur for de er fylt av små hyggelige butikker og naturligvis også restauranter og kafeer. De fleste butikkene er spesialforretninger med brukskunst og lokale råvarer, der det er en selvfølge å kjøpe noe lekkert med hjem.


Ingen går sultne til sengs i Frankrike – der det er kafeer og restauranter alle steder

Fylte mager

Saint Malo er også stedet, der du på ingen måte skal gå sulten til sengs. Byens plassering ved havet gir tilgang til et stort og uutømmelig spiskammer, som franskmennene er utrolig gode til å utnytte. I området innenfor leverer landbruket det riktige tilbehøret. Bon appetit!


Besøk det lokale markedet – alt er ferske råvarer og det smaker alt sammen fortreffelig

Husk å gå på marked

Det lokale markedet har åpent hver mandag og lørdag (sjekk på turistkontoret) og ligger sentralt i byen. Det er virkelig en opplevelse og her får du en klar fornemmelse av den stolthet og glede franskmennene har til mat og matlaging. Det er ferske råvarer av høyeste kvalitet og smaker ganske enkelt fortreffelig.


Fruit de Mer - alt godt fra havet

Få det hele servert

Hvis du ikke har mot til selv å tilberede maten, så er det et hav av restauranter i den gamle bydelen, som serverer de mest kjente spesialitetene. Fruit de Mer, som er alt godt fra havet og Moules Frittes, og dampede blåmuslinger med pommes frittes er to gode retter å kaste seg over. Alminnelige fiskeretter står naturligvis også på menyen, i likhet med at man saktens også kan få seg et godt stykke kjøtt.


Så er det servert – bon appetit

Deilige desserter

Franskmennene går heller ikke av veien for en god dessert. Spesialiteten her i byen er flamberte crêpes (pannekaker) med appelsin og Grand Manier. Lekkert!


Det er mulig å gå langt ut på stranden, men pass på høy- og lavvann

Opparbeid appetitt på bymuren

Bymuren rundt den gamle bydelen er intakt og absolutt en tur verdt. Utsikten er på topp og flere steder kan man også gå ned på stranden. Ved lavvann kan man gå veldig langt ut og helt ut på noen av de små øyene i bukten, men pass på, for vannet kommer raskt tilbake. Det er mellom 12-14 meters forskjell på høy- og lavvann.


Det er rikelig med campingplasser i området rundt Saint Malô

Campingplasser

Som sagt er det mange campingplasser i området. Camping La Cite ligger med utsikt over den gamle bydelen. Camping Nicet ligger vest for byen med utsikt mot havet. Se link artikkel fra tidligere reiser nederst på siden. Denne gang bodde vi på Camping de la Fontaine. En liten hyggelig plass med ordnede forhold et par kilometer fra sentrum, men ellers ikke noe spesiel.


Anne-Vibeke har kjørt alle etappene av årets Tour de France med bil og campingvogn

Anne-Vibekes Tour de France

Denne artikkelen er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden