: Paris: Camping i byenes by | Din Fritid

Paris: Camping i byenes by

Storbyferie forbinder de fleste med opphold på hoteller eller vandrerhjem, men hvorfor ikke bo midt ute i naturen i sitt eget lille hyggelige hjem, der alt er pakket hjemmefra. Vi fant en campingplass helt ned til Seinen 10 km fra sentrum av Paris.


En plass få meter fra elven

Vi har på kjøpet vært så heldige at vi er blitt anvist en plass få meter fra elven. Mathias, vår sønn på snaue 1 ½ år har nettopp så vidt begynt å gå og er helt vill etter vann, men vi velger likevel den flotte utsikten og får isteden bare holde et våkent øye med han. Få minutter etter ankomst har vi flyttet inn. Det hele er pakket ferdig hjemmefra og kjøleskapet er fylt, så det eneste vi må tenke på er å slappe av, ha ferie og oppleve ting. En av Europas vakreste byer ligger for våre føtter.


Paris er en stor by

Paris er en stor by og kan være ganske vanskelig å få oversikt over, men en tur opp i Eiffeltårnet og/eller på Seinen gjør at man får et veldig godt overblikk over sentrum, så vi starter med det. Men, Paris skal etter min mening oppleves til fots. Det er en by, der man helst skal helt ned på gateplan, der man kan lukte, føle og sanse, så man får alle inntrykkene helt inn under huden.


By og kaféliv

Vi har alt med i ryggsekken og tar også med Mathias i bærestolen, der han har en suveren utsikt. Vi har bykart, men velger å la det ligge i ryggsekken og så bare følge nesetippen. Paris syder og selv om de store severdighetene er lette å få øye på, er det vel så ofte de små detaljene, som er verdt å ta i nærmere øyesyn. På stort sett alle gatehjørner er det kafeer, gateartister eller muntre musikanter. Man glemmer nesten å holde øye med trafikken.

Vi spiser lunsj på en liten kafé, der vi sitter på første rad og det pulserende storbylivet suser forbi. Spørsmålet er hvem som titter mest på hvem? Vi glaner i hvert fall mye og det er mye å se på. Alle slags typer av mennesker er representert i gatebildet og det hele er litt av en opplevelse. Mens vi spiser kommer et par gatemusikanter forbi og spiller et par nummer, mens de sender hatten rundt. Det ser ikke ut til at noen har noe i mot det. Tvert imot. Det er med på å heve humøret og selv om franskmennene godt kan virke litt temperamentsfulle, i hvert fall når de sitter i bilen, er de på den annen side veldig avslappet når man møter dem på kafé, og det gjør man flere ganger om dagen.


Hver kveld avsluttes foran campingvognen

Før vi får tenkt oss om har vi vært igjennom det meste av sentrum. Føttene er på størrelse med en elefants og vi finner fram kartet for å finne ut nøyaktig hvor vi er og hvordan vi skal komme hjem. Det fungerer aldeles utmerket med de offentlige transportmidlene, som jeg absolutt vil anbefale. Jeg har ved et par anledninger kjørt gjennom Paris med campingvogn på kroken, og det er ikke alltid like morsomt, men til gjengjeld blir du svett i panna.

Hver kveld avsluttes foran campingvognen med en god flaske rødvin – vi er jo tross alt i Frankrike. Seinen er en trafikkert vannvei og vi beundrer de lange elvelekterne som seiler opp og ned i døgndrift. Det fine ved å bo i en campingvogn er at vi har den samme komforten som hjemme bare på mindre plass. Vi bor på en campingplass midt ute i naturen og det er en deilig kontrast til storbyens støy og larm. Og så er det ikke så langt til sengen, om det skulle falle seg slik at korken skulle ryke av på rødvinsflaske nummer to.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden