: Lever for naturen | Din Fritid

Lever for naturen

Han er fotograf, forfatter og turmann. Stein P. Aasheim er kjent fra mange ekstreme ekspedisjoner. Han har klatret i Himalaya, syklet i Sahara, vært på fottur i Ny Guinea og gått på ski til Sydpolen. Mellom sine eksotiske reiser bor eventyreren i Isfjorden, midt i Romsdalens turparadis.


Opplevelser

– Jeg har bodd i Romsdalen i et kvart århundre og ser for meg å bli begravet her også. Min misjon har i mange år vært å inspirere til naturopplevelser. Men jeg vil inspirere til å oppleve naturen i nærmiljøet. Man må ikke reise langt for å få flotte opplevelser - ofte kan de være rett utenfor stuedøren. Jeg har selv vært veldig bevisst på at hele familien må få oppleve naturen der vi bor, forteller Stein P. Aasheim.
– Jeg sitter nå på kontoret i byen, for det er jo Åndalsnes, og ser rett ut på fjellet. Jeg sjekker daglig vindretningen som har noe å si for resten av dagen. Enhver treningstur jeg er på er en fjelltur. Om jeg skal røre på meg er jeg på fjellet med en gang. Det er en unik kvalitet ved å bo i Romsdalen.

Trollveggen. Foto: Leif J. Olestad, Visitnorway

Unik natur

– Noen vil jo si at hele Norge er et glimrende utgangspunkt for å oppleve natur, og det stemmer. Likevel føler jeg meg heldig som kan leve i unike Romsdalen. Og har du en liten eventyrer i magen er det mye å velge mellom i området:
Romsdalseggen er mest kjent og oppnåelig for mange, selv om det kan være i grenseland for din komfortsone.
Kjør også gjerne opp Trollstigen, da er du høyt til fjells. Gå ut på oversiden av Trollveggen, der er det en spektakulær tur. Men også her kreves det turerfaring og fjellstøvler.

Globetrotter

– Jeg har reist jorden rundt, men har likevel en konstant dragning mot å dra på tur i Romsdalsfjella. Dette er hjemfjellene mine hvor jeg flyr rundt hver eneste uke, men det er likevel mye igjen å oppdage og oppleve i området. Det er den unike kombinasjonen som fasinerer meg mest: Du kan sitte og drikke kaffe latte på en kafé og se på toppen av Trollveggen og Store Trolltind. Og så, noen timer senere, kan du være på toppen - eller i hvert fall på fjellet, forteller Aasheim.


Utfordringer

Han mener at bobilfolket har en fantastisk mulighet til å komme seg ut. Men man må benytte seg av muligheten. Om du bare parkerer på toppen av Trollstigen og drikker kaffe og leser avisen under markisen, så går du glipp av mye. Da utnytter du ikke potensialet du har rundt deg. Rett rundt hjørnet er det en fjelltopp. Aasheim mener at våre store mengder med tilgjenglighet og luksus trenger noen motbakker. Du bør oppsøke det motsatte.
Det kan du gjøre ved å ta på deg egnede klær, turstøvler og en sekk med litt mat og drikke. Våg å oppnå mer, bryt noen barrierer og strekk deg utenfor komfortsonen, avslutter Stein P. Aasheim.


Campingplasser i Romsdalen

Det er mange flotte campingplasser i Romsdal, hvor du uansett får servert en fantastisk natur. Her er en oversikt:
Bakken Camping, tlf 71223753, Marstein, 6300 Åndalsnes
Fagervik Camping, tlf 71181125/99290722, 6392 Vikebukt, www.fagervikcamping.no
Isfjorden Feriesenter, tlf 41673102,
6320 Isfjorden
Korsbakken Camping, tlf 92463783, Torvika, 6320 Isfjorden
Mittet Camping, tlf 71228483,
6363 Mittet
Mjelva Camping & Hytter,
tlf 71226450, 6300 Åndalsnes,
www.mjelvacamping.no
Måna Camping, tlf 71223435,
6386 Måndalen, www.manacamping.no
Saltkjelsnes Camping, tlf 71223900, 6350 Eidsbygda, www.saltkjelsnes.no
Trollstigen Camping & Gjestegård,
tlf 71221112, Isterdalen, 6300 Åndalsnes, www.trollstigen.no

Trollstigen Resort,
tlf 71226899, 6300 Åndalsnes,
www.trollstigenresort.com
Trollveggen camping, tlf 71223700, 6300 Åndalsnes, www.trollveggen.no
Åndalsnes Camping & Motell,
tlf 71221629, 6300 Åndalsnes,
www.andalsnes-camping.com

Kilde: visitandalsnes.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden