: Tempo 100 - også i Danmark | Din Fritid

Tempo 100 - også i Danmark

I går, tirsdag 12. april vedtok det danske Folketinget det såkalte Tempo 100 forslaget. Dette betyr betyr at ekvipasjer med campingvogner og tilhengere kan kjøre lovlig i opp til 100 km/t på motorveier, hvis de er godkjent.

Bedre flyt

Tempo 100 trår i kraft 1. juli i år, og frem til den tid er maksimal fartsgrense 80 km/t på alle campingvognekvipasjer i Danmark. For at man skal kunne benytte den nye fartgrensen må ekvipasjen oppfylle visse kriterier og godkjennes, før man får lov å benytte Tempo 100 klistremerket. Mange nordmenn har gjennomført denne godkjenningen for å kunne kjøre lovlig i Tyskland i denne hastigheten. Foreløpig godtas det ikke uten videre at de som allerede har gjennomført Tempo 100 godkjenningen for Tyskland, som også kan utføres i Danmark, automatisk får den nye godkjenningen for Danmark. Det høres unektelig merkelig ut, og det jobbes nå med et gjensidig anerkjennelsessystem. Noe vi har grunn til å håpe kommer på plass før sommerferien.


Samferdselsminister Hans Christian Schmidt og DCU land forman Bjarne Jensen, feirer at Tempo 100 innføres i Danmark. Foto: Anne-Vibeke Isaksen

Gladnyhet

– Vi ønsker å gjøre det litt enklere for både feriefolk, private bilister og handelsmenn å komme seg rundt om i landet. Ved å sette fartsgrensen opp for biler med tilhenger, kan vi gjøre det på en intelligent måte uten at det går trafikksikkerhet, sier samferdselsminister Hans Christian Schmidt. Tempo 100-ordningen er innført etter tysk modell, hvor campingvogner og tilhengere kan kjøre opp til 100 km/t på motorveier og opp til 80 km/t på andre veier, forutsatt at de oppfyller en rekke tekniske forhold.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden