Heidisider: Nistetips | Din Fritid
Kyllingfilet i tortillalefse
Heidisider

Nistetips

Enten det er en langtur i bobil, skolebarn eller en liten utflukt i det fri et eller annet sted: Det er alltid deilig å ta en pause med noe godt å spise. Det er ikke noe i veien med en god, gammeldags matpakke. Men her får du tips til noe litt diggere. God tur, og bon appetit!

Kyllingfilet i tortillalefse (se bildet over)

Du trenger:

  • 6 stk. hvetetortilla
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk. avokado
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • 1 stk. rød paprika
  • ca. 70 g hvitløksmajones
  • 1 beger kremost naturell
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Del kyllingfilet i biter og stek i panne på middels varme.
  2. Del avokado i båter. Finhakk løk og skjær paprika i biter.
  3. Rør sammen majones og kremost og smak til med pepper. Smør majonesosten på hver tortilla, og fordel de andre ingrediensene over og brett sammen.


Kyllingsnurrer

Kyllingsnurrer

Til deigen trenger du:

  • 1 pk gjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje
  • 2 ts salt
  • 2 stk. egg
  • ca. 1 l hvetemel
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

Til fyllet trenger du:

  • 1 boks tomatpuré
  • 1 stk. løk
  • 4 ss hermetiske maiskorn
  • kjøtt av 0,5 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
  • ca. 2 dl revet hvitost

Slik gjør du:

  • Løs opp gjæren i lunkent vann (37 °C). Tilsett olje og egg. Rør inn mel til passe deig. Sett deigen lunt og la den heve til nesten dobbel størrelse, ca. 1/2 time.
  • Kjevle ut deigen til en firkantet leiv, ca. 5 mm tykk. Smør tomatpuré utover deigen. Bland eventuelt inn litt vann for å få den litt mer smørevennlig. Dryss finhakket løk og maiskorn over.
  • Skjær kyllingen i passe store biter og fordel kjøttet utover leiven. Dryss revet ost over til slutt. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær tykke skiver av pølsen, ca. 3 cm, og legg dem på et stekebrett. La skivene heve i 20-30 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg og stek ved 225 °C i 20-25 minutter.


Argentinske empanadas

Argentinske empanadas

Til deigen trenger du:

  • 150 g smør
  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl kaldt vann
  • 0,5 ts salt

Til fyllet trenger du:

  • 600 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk. løk
  • 50 g sorte oliven
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus

Slik gjør du:

  • Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan eventuelt lages i en foodprosessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over.
  • Brun kjøttdeigen i to omganger på sterk varme i litt olje. Finhakk løk, oliven og stilkselleri og ha det i pannen med kjøttdeigen. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Avkjøl litt.
  • Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel to store spiseskjeer av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stykker.
  • Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
  • Serveres med chimichurri saus. Om du ønsker å lage denne sausen selv, finner du oppskrift her.


Eggebrød

Eggebrød

Du trenger:

  • 100 g smør
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver eller sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker
  • 1 dl melk
  • 2 stk. egg til røren
  • 1 ss smør , til formene
  • 6 stk. egg
  • 1,5 dl revet ost
  • 2 ss friske urter
  • Smak til med litt salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Smelt smør.
  • Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bolle. Tilsett melk og smeltet smør. Visp inn egg og rør alt sammen til en tykk og klumpfri røre.
  • Smør et stort muffinsbrett godt. Ha i litt mer enn en spiseskje røre i bunnen. Knekk ett egg i hver form og dekk med resten av røra.

Tips:

  • Har du ikke store muffinsformer? Du kan også lage eggebrød i brødformer, men da vil steketiden variere etter størrelsen på formen.
  • Dryss over revet ost og litt friske urter. Topp med salt og pepper, etter smak. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til egget har satt seg.
Kilde og foto: matprat.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden