Godt & varmt!
Dette har vi ventet lenge på! Kjøl deg ned med for eksempel disse mer eller mindre sunne iskremene.
KOKOSIS MED CHIAFRØ OG MANGO
- 1 boks lett kokosmelk
- 3 ss chiafrø
- 0,5 stk. mango
- saft av 0,25 stk. lime
- revet skall av 1 stk. lime
- Bland kokosmelk og chiafrø i en bolle, la det svelle i 5 minutter.
- Skrell mango, og finhakk den eller kjør den sammen til en grov mos med en stavmikser.
- Riv limeskall og ha det i bollen med melk og frø, tilsett litt limesaft og hell blandingen i isformer eller små kopper til de er 3/4 fulle.
- Fordel mango i isformene og hell i resten av blandingen med chiafrø. Sett formene i fryseren. Stikk inn ispinner når blandingen såvidt har begynt å stivne. La formene stå i 3-4 timer, slik at isen stivner helt.
BANANIS MED SJOKOLADETREKK
- 4 stk. banan
- 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
- 1 ss kokosfett (delfiafett)
- Pynt:
- 4 ts mandelflak
- 4 ts kakepynt
- Skrell banan og del dem i to. Tre halve bananer på ispinner av tre og legg dem på et ark bakepapir i fryseren. La dem stå i fryseren til de er frosne, ca 1-2 timer.
- Smelt sjokolade, og ha i kokosfett.
- Dypp bananer i sjokoladen og strø på hakkede mandler eller kakepynt.
- Server den avkjølende bananisen.
- Lager du mange kan du oppbevare isen i en lufttett boks i fryseren.
FROKOST ISPINNE
- 0,5 stk. mango
- 6 stk. jordbær
- 0,5 kurv blåbær
- 1 beger kesam lime
- 6 ss granola
- Skjær mango og jordbær i tynne skiver, del blåbær i to.
- Fyll litt kesam nederst i ispinneformer eller eventuelt små kopper. Legg frukt og bær i formene, og fyll på med mer kesam. Vil du at frukten skal vises ekstra godt, se til at den ligger helt inntil formen. Bank formene litt i benkeplaten, slik at eventuelle luftlommer blir borte.
- Ha litt granola på toppen av hver isform før du setter i ispinner. Sett formene i fryseren i 3-4 timer.
ISKREM MED BLÅBÆR
- 4 stk. eggeplomme
- 4 ss sukker
- 150 g frosne blåbær
- 50 g hakket hvit sjokolade
- 4 dl kremfløte
- Iskjeks:
- 6 stk. iskjeks
- 50 g hvit sjokolade
- 40 g hakkede pistasjnøtter
- Legg blåbærene på benken slik at de tiner litt.
- Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
- Vend inn halvfrossne blåbær og hakket hvit sjokolade.
- Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
- Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
- Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
- Hvelv isparfaiten på fat, server den fra formen eller lag kuler og server den i iskjeks dyppet i smeltet hvit sjokolade og hakkede pistasjenøtter.
- Iskjeks med sjokolade og nøtter? Knekk sjokolade i en liten bolle, og sett bollen over en kjele med vann på middels varme. La sjokoladen smelte litt før du rører i den. Dypp toppen av iskjeksene i sjokoladen før du dypper dem i hakkede nøtter. Sett kaldt noen minutter til sjokoladen har stivnet.
NICECREAM MED MANGO
- 1 banan
- 1 kiwi
- 1 dl kokosmelk
- 200 g frosne mangobiter
- Skjær banan i skiver og frys disse.
- Skjær kiwi i skiver
- Hell kokosmelk, frosne bananskiver og frosne mangoterninger i blender og kjør til en jevn masse.
- Legg kiwiskiver langs kanten på glass.
- Fordel blandingen i glasset.
- Nyt!
PINNEIS I FORM
- 500 g gresk yoghurt
- 500 g dypfryst skogsbærblanding
- 1 stk. banan
- 4 ss honning
- Kjør gresk yoghurt, skogsbærblanding, banan og honning sammen i en blender.
- Smak eventuelt til med litt ekstra honning om blandingen ikke er søt nok.
- Kle en brødform med plastfolie og hell i yoghurtblandingen.
- Sett formen i fryseren, og rør forsiktig om en gang hvert 20. minutt den første timen
- Sett ispinner av tre i formen når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er helt stiv.
- Vipp isen forsiktig ut av formen, og skjær den i skiver. Server straks.
SANDWICH MED HJEMMELAGET IS
- 5 dl helmelk
- 5 dl kremfløte
- 1 stk. vaniljestang
- 10 stk. eggeplomme
- 200 g sukker
- 1 l vaniljeis
- 20 stk. pepperkake
- 4 ss frysetørkede bringebær
- Hell melk og fløte i en kjele. Del vaniljestang i to på langs, skrap ut frøene og ha stang og frø i kjelen sammen med fløtemelken. Kok opp blandingen, trekk kjelen av platen og la blandingen stå i 10-15 minutter.
- Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
- Ta ut vaniljestangen og hell fløtemelken forsiktig i en tynn stråle over i eggedosisen. Rør hele tiden.
- Hell blandingen tilbake i kjelen, og la den stå på svak varme til den blir ca. 80 °C og begynner å tykne. Rør hele tiden, og se til at det ikke koker da kan blandingen sprekke. Sil blandingen og avkjøl den helt.
- Kjør den avkjølte blandingen i en ismaskin til den har en kremete og fin konsistens. Har du ikke ismaskin, hell den avkjølte blandingen over i en egnet beholder, for eksempel en brødform, og sett den i fryseren. Rør jevnlig i blandingen under innfrysningen, ca. hver halvtime, slik at det ikke danner seg iskrystaller. La isen stå i fryseren til den er helt stiv, ca. 6 timer.
- Tin isboksen noen sekunder under rennende vann så isen slipper boksen.
- Ha den ut på en skjærefjøl og kutt ca. 3 cm tykke skiver.
- Bruk en pepperkakeform som ligner pepperkakene du har, og stikk ut former i isen.
- Legg isen på en pepperkake og legg en ny pepperkake på toppen. Gjenta dette til du går tom for is eller pepperkaker. Legg iskremsandwichene i fryseren med jevne mellomrom så isen ikke smelter.
- Ta ut iskremsandwichene fra fryseren og rull i frysetørket bringebær.
- Legg tilbake i fryseren eller nyt med engang.
- Hvis du vil spare tid kan du kjøpe iskrem fra butikken!
- Vær kreativ med pynten, her er det bare fantasien som setter grenser. Hva med grovhakket sjokolade, nøtter eller lakris?
VANNMELONSORBET MED LØNNESIRUP OG SALT
- 500 g vannmelon i terninger
- Saft av 0,5 stk. sitron
- 2 ss lønnesirup
- 0,5 ts flaksalt
Slik gjør du
- Kjør vannmelon i blender eller stavmikser.
- Smak til med sitron, lønnesirup og flaksalt.
- Hell blandingen i isformer eller i en passende boks (slik at du kan kule sorbeten).
- Sett formene i fryseren i 3-4 timer, eller til sorbeten er helt stiv. Stikk inn ispinnene når blandingen har såvidt stivnet.
YOGHURTIS MED BRINGEBÆR
- 0,5 l gresk yoghurt
- 1 dl flytende honning
- 2 ts vaniljesukker
- 300 g frosne bringebær
- 4 ss honning
- Visp sammen yoghurt, honning og vaniljesukker. Sett til side.
- Kjør bringebær i hurtigmikser med litt av yoghurt-blandingen og resten av honningen.
- Fyll de to blandingene lagvis i små isformer, kopper eller former. Sett en ispinne i hver form og sett i fryseren i mist 3 timer.
- Klem på formen med hendene eller hold den under varmt vann et øyeblikk, og lirk isen ut av formen.
ISKREM MED SOLBÆR
- 4 stk. eggeplomme
- 4 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl kremfløte
- 6 stk. ispinner
- 2 dl solbærsyltetøy
- saften av 0,5 stk. sitron
- Varm opp solbærsyltetøy og saften av en halv sitron i en liten kasserolle til det er flytende. Passer den gjennom en trådsikt og avkjøl.
- Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
- Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
- Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis. Vend inn solbærpurè med en slikkepott til du har fått en fin marmorering.
- Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie, og sett isen i fryser.
- Sett ispinner av tre i formen når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er helt stiv, minst 4 timer.