To giganter samarbeider:: Ford og VW signerer samarbeidsavtale | Din Fritid
To giganter samarbeider:

Ford og VW signerer samarbeidsavtale

Ford og Volkswagen har i dag undertegnet en samarbeidsavtale på områdene nyttekjøretøy, elbiler og selvgående kjøretøy. Selv om avtalen ikke berører eierskapet forteller begge selskaper at de ser store effektivitetsfordeler med avtalen.

Tre konkrete kjøretøy er med i planene: En ny byvarebil fra Volkswagen nyttekjøretøy. En 1-tonn varebil fra Ford. En ny pickup fra VW basert på Ford Ranger-chassis. De to selskapene forventer et salg på opptil 8 millioner enheter av de tre nye kjøretøyene som inngår i den nye avtalen.

I tillegg vil Ford benytte Volkswagens Modular Electric Drive Toolkit på sine kommende elektriske biler for det europeiske markedet. Startes i 2023 og er forventet å kunne bli så mange som 600 000 enheter totalt.

Det tredje samarbeidsområdet er kunstig intelligens for bruk i selvgående kjøretøy, gjennom selskapet Argo Ai. Både Ford og VW har investert i dette selskapet.

– Samarbeidet med Ford er en viktig byggestein i vår GRIP 2025+ -strategi og en del av den nåværende transformasjonen av Volkswagen Commercial Vehicles, sier Thomas Sedran, styreleder i ledelsen for Volkswagen Commercial Vehicles.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden