Ford produserer medisinsk utstyr:: Lager verne­masker av kolli­sjons­pute­stoff | Din Fritid
Ford produserer medisinsk utstyr:

Lager verne­masker av kolli­sjons­pute­stoff

Det er ikke direkte som i uttrykket "nød lærer naken kvinne å spinne", men det er ekstraordinære tider for mange. En av mange konsekvenser er at Ford har utviklet en ny type beskyttelsesmasker og smittefrakker laget av kollisjonsputemateriale, som de selv produserer.

Ford utvider ytterligere sin produksjon av medisinsk utstyr for helsepersonell som jobber i førstelinjen, og pasienter som kjemper mot koronaviruset: Bare i løpet av de siste ukene har Ford produsert mer enn 3 millioner ansiktsvisirer ved sin fabrikk i Plymouth i Michigan, forteller selskapet i en pressemelding. I dag starter også produksjonen av avanserte og nyutviklede heldekkende beskyttelsesmasker med egen pustehjelp (såkalt PAPR - Powered Air Purifying Respirator) for helsepersonell. Disse skal settes sammen ved Fords Vreeland-fabrikk i Michigan. Fabrikken skal kunne lage mer enn 100 000 av de avanserte, heldekkende pustemaskene. 

– Vi visste at for å gjøre vårt i kampen mot koronaviruset måtte vi yte vårt maksimale og samarbeide med eksperter for å utvikle helt nødvendig medisinsk utstyr fort. Bare i løpet av de tre siste ukene har vi ved hjelp av vår unike produksjonserfaring og innkjøps- og utviklingskompetanse startet produksjonen av medisinsk beskyttelsesutstyr, og bidratt til å øke produksjonen og tilgjengeligheten av respiratorer, sier visepresident i Ford Enterprise Product Line Management, Jim Baumbick.


Hos bilprodusenten Fords amerikanske fabrikker har de snudd seg rundt og produserer nå heldekkende beskyttelsesmasker med pustehjelp.

Smittefrakker laget av kollisjonsputer

De nyutviklede PAPR-maskene er et samarbeid med 3M. Ford bruker blant annet teknologi fra seteventilasjonen i verdens mest solgte pickup, Ford F-150. 3M og Ford vil donere alt de tjener på salg av PAPR til veldedige organisasjoner som deltar i kampen mot koronaviruset. Ford har også i et samarbeid med Joyson Safety Systems tatt i bruk materialet som brukes i kollisjonsputer for å utvikle smittefrakker til helsepersonell - som kan brukes opptil 50 ganger. Forrige uke ble det produsert 75 000 slike frakker. Målet er å produsere 1,3 millioner smittefrakker innen juli.

Strømlinjeformer produksjon av koronatester

Ford har også brukt sin ekspertise på masseproduksjon til å hjelpe selskapet Termo Fisher Scentific med å tredoble sin produksjon av koronatester – med oppstart fra neste uke. En del av Fords fabrikk i Rawsonville i Michigan er i ferd med å bli ombygd for å kunne produsere respiratorer. I et samarbeid med GE Healthcare skal det produseres hele 50 000 respiratorer der før 4. juli. Også ved Fords fabrikk i Dagenham i Storbritannia gjøres det forberedelser for produksjon av respiratorer.


Slik ser det ut når Fords tekstilavdeling kaster seg over produksjon av beskyttelsesutstyr.

Rask omstilling

Det er ikke bare tilfeldig at mange av oss har et inntrykk av at amerikansk industri er fleksible og raske til å omstille seg. Bilprodusenten Ford er et eksempel på det. Her kan du se detaljene i hvordan bedriften omstilte seg til å produsere 6500 beskyttelsesmasker daglig på fire (!) dager! To dager senere er kapasiteten doblet, og drøyt to uker senere produserer fabrikken 225 000 enheter - daglig!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden