: Lær av havet | Din Fritid

Lær av havet

Han har opplevd mer enn de fleste, Jean-Jacques Mayol. Med en svensk mor og en fransk far har han bodd mye både i Sverige, Frankrike, USA og på Elba.


Jean-Jacques Mayol står utenfor sin villa på Elba og ser utover plassen der hans far satte verdensrekord. Foto: Tore Afdal

Internasjonal

Halve året er han bosatt i Sverige og snakker flytende svensk med skarrende Skåne-dialekt. Og med sin internasjonale bakgrunn blir jeg ikke overrasket over at han behersker flytende italiensk, fransk og engelsk også.

The Big Blue

Jean-Jacques har siden 1992 tilbudt enkeltpersoner og firmaer et opplæringskonsept i yoga, apnea, vann og natur. Mye av sin interesse for naturen fikk han fra sin far som var en kjent fridykker og den første i verden som var under 100 meter, uten noen annen lufttilførsel enn lungene. Jacques Mayol er en av to hovedpersoner i handlingen til filmen The Big Blue, som er en ikonisk film for alle dykkerinteresserte. Mayol hadde også et meget spesielt forhold til delfiner som han tilbragte mye tid med.


Artikkelforfatteren er selv ivrig fridykker, og fikk en fantastisk opplevelse i det store blå sammen med Jean-Jacques. Foto: Jean-Jacques Mayol

Idealist

Jean-Jacques har aldri hatt ambisjoner om å sette spektakulære verdensrekorder med dykkingen sin, men er en idealist som ønsker å leve av å dele sin kunnskap. I feriesesongen bor han i sin campingvogn som er diskret parkert på den fantastiske tomten, som ligger på en klippe med 180-graders utsikt mot havet. Fra villaen kan man se stedet hvor hans far satte ny verdensrekord i 1983 med et fridykk på 105 meter. Den flotte villaen med den unike beliggenheten leier han ut til turister i sesongen, og trives da med sin campingvogn, hjemmesnekrede utendørskjøkken, utendørs vanntoalett og unike meditasjonsplass under kraftige pinjetrær. Et besøk her gir garantert en minnerik opplevelse!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden