: La dolce vita | Din Fritid

La dolce vita

≈ Det søte liv på hjul i Italia. Toscana er den delen av Italia som har mest å by på av kultur og natur. Landskapet er vakkert med bølgende åkrer og levende historiske byer. Men her finnes også sandstrender og klipper. Klimaet er tørt, varmt og solrikt og her trives både palmer, vindruer, oliventrær og bobilister.

Kjøre i et museum

Det er ikke mulig å dekke hele Italia som feriemål i en enkelt utgave av Bobil & Caravan. Til det er det alt for mange unike steder og reisemål. For å sitere en Italia-elsker: Det er jo som å kjøre i et museum! Men Italia er mer enn gamle severdigheter, det er ikke minst lokal mat i form av olivenoljer og villsvinpølser, ost og vin. Det er mye å ta av og her må enhver tilpasse seg. Se derfor på dette temaet som en mer personlig anbefaling til noe av alt det flotte du kan ta for deg av dette spennende landet. For en bobil- eller caravanferie i Italia er innen rekkevidde for oss nordmenn.

Ferietid

Når bør man reise til Italia undrer mange? Har du mulighet er våren og forsommeren flott. Men vær klar over at mange campingplasser ikke åpner før etter påske, og andre først nærmere sommeren. For en del reisende er det å unngå mange andre turister viktig, og da skal du unngå august. I juli kan det enkelte steder hvor det tradisjonelt er flest italienere fremdeles være rolig, men det gjelder gjerne ikke nødvendigvis turistattraksjonene. Vår anbefaling er juni og juli som er flotte perioder. Vår oppfatning er at du normalt ikke trenger å bekymre deg for varmen. Her er mange bademuligheter, smale gater med deilig skygge og de fleste campingplassene har trær som også gir skygge.

Hvor stor bobil?

Mange har et bilde av at det å kjøre bobil i Italia er upraktisk på grunn av dårlig veidekke og smale veier - i kombinasjon med en kjørekultur som enkelte opplever som mer aktiv enn vår egen. Etter flere bobilturer i Italia er det vår oppfatning at det er en fordel å ha en bobil som ikke er for lang. Men det å kjøre bobil i Italia er generelt ikke noe problem. Tenk på alle turistbussene som svinger seg fra den ene landsbyen til den andre. Du kan uansett ikke kjøre til de fleste bysentra med en bobil eller campingvogn. Men bruk buss, eller enda bedre: Ta med sykkel da vel. Da har du så å si Italia for dine føtter!

Ventetid

Du har kanskje blitt overbevist om at det blir Italia til sommeren? Hvordan bruker du da ventetiden? Kanskje med å se på Fellinis berømte Det søte liv (La dolce vita) fra 1960 med Anita Ekberg, eller fjorårets kinoaktuelle The Trip to Italy. Personlig har jeg Cinema Paradiso fra 1988 som italiensk favoritt-stemningsfilm. Ellers er det store mengder informasjon å hente på internett, begynn gjerne på http://www.italiantouristoffice.se, hvor du også kan finne noen forslag til rundturer med bil.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden