Kroatia:: Gode råd og tips til øyhoppingferie i Adriaterhavet | Din Fritid
Kroatia:

Gode råd og tips til øyhoppingferie i Adriaterhavet

I forbindelse med en øyhoppingferie til øyene Korcula, Hvar og Brac i Adriaterhavet er det her en masse gode tips til den perfekte ferien, som først og fremst krever tid, men har man det, venter en uforglemmelig ferie.


Det er ikke noe problem å finne overnatting i Kroatia

Overnatting

Overnattingsstedene så som pensjonater, hoteller og campingplasser ligger som perler på en snor, så det er bare å dra ut på oppdagelsesferd. I høysesongen er det en god ide å booke på forhånd f.eks. via nettet. Her kan man bruke de store hotellbookingportalene så som hotels.com. Prisene er svært fornuftige. Utenom sesongen kan man alltids kjøre etter nesetippen og droppe inn der hvor man gjerne vil stoppe. Vil man gjerne sjekke priser underveis, kan dette også gjøres via nettet. Reiser man med barn, kan man bestille store hotellværelser, men det fungerer også bra med leiligheter, slik at man har mer plass og kan lage mat selv.


Det er gode forhold for å kunne kjøre rundt i Kroatia, men la campingvognen stå på campingplassen

Transport

Egen transport gir en utrolig frihet, så man kan kjøre fra sted til sted og stoppe når man vil. Legg et telt i bagasjerommet eller hekt en campingvogn på kroken, så har du også ”huset på ryggen”. Kjører du med campingvogn, så sett den på en campingplass, før du drar på oppdagelsesferd. Det er ofte dårlige parkeringsforhold. Parkering finner man alltid i nærheten av den gamle bydelen eller der, hvor man skal bo og det er billig. Det fungerer fint å kjøre med GPS og veiene er de fleste steder fine.


Jadrolinija fergen går mellom øyene

Fergene

Jadrolinija er det rederiet, som sørger for fergeforbindelsene med øyene. Man kan ikke bestille plass på fergene, så det er bare å kjøre ned på bryggene og vente til det blir din tur. Det er selvsagt negativt, hvis man har et nøye planlagt program, men også nettopp en av grunnene til at øyhopping krever tid. Utenom sesongen kommer man som regel med første gang. Det fungerer utrolig fint med fergene, som blir pakket til siste cm er utnyttet. På noen av fergene blir man bedt om å rygge om bord. En svært nyttig informasjon hvis man f.eks. kjører med campingvogn.


Det er en vakker seiltur mellom øyene

Det mest suverene med øyhopping er, at vi kommer ut på vannet og på den måten virkelig får følelsen av den fantastisk øystemningen hele Adriaterhavet består av. Fergene har bare det mest nødvendige man har bruk for nemlig toaletter og en liten kafe. Det meste av tiden er man utendørs for å nyte den vakre seilturen.


Husk solkrem

Strendene og solen

Husk solkrem med høy faktor. Solen steiker for det meste. Strendene er stort sett alltid av stein. Det kan være store steiner og mindre steiner og noen ganger skarpe steiner.


Badesko er uunnværlige når man er på ferie i Kroatia - det er mange skarpe steiner

Husk badesko

Badesko er nesten uunnværlige og kan kjøpes overalt i alle størrelser og for en billig penge. De er ikke pene, men praktiske.


Dette er alltid bra å ha med på turen

Språk og penger

Kroatene er flinke i engelsk og flere snakker godt tysk. De er veldig vennlige og servicen er på topp, så spør endelig, hvis det er noe du lurer på. Alle større steder, hoteller, bensinstasjoner og restauranter kan man betale med betalingskort, men ha alltid kontanter i pungen f.eks. til fergene.

Grensen til Bosnia Hercegovina

Hvis man på rundturen får behov for å kjøre gjennom det lille landstykket, som Bosnia Hercegovina har ut mot kysten, er ikke det noe problem. Heller ikke i leiebil. Husk å ha alle bilens papirer klare sammen med passet ditt.


Grensen til Bosnia Hercegovina

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden