: Små fjell kan også være en utfordring for campingvognen | Din Fritid

Små fjell kan også være en utfordring for campingvognen

På campingtur til Frankrike, kan man nesten ikke unngå å kjøre i fjellet på den ene eller andre måten. Ikke desto mindre kan selv de små fjellene – altså alt annet enn Alpene og Pyreneene – godt by på utfordringer. Her er det vest for Lyon.

 


Det gjelder å holde tungen rett i munnen når man kjører på de smale veiene

Ikke noe autovern og ingen plass

Fra Loiredalen går turen min den vakre veien ned gjennom det sentrale Frankrike mot Lyon ved elven Rhone. En strekning på over 500 km, som går gjennom et forholdsvis kupert område. Mange av veiene er ikke spesielt brede og autovern er åpenbart noe oppskrytt pjatt på disse kantene. Det handler til de grader om å holde tungen rett i munnen – spesielt fordi man aldri vet nøyaktig hvem som kommer fra motsatt side i de ofte veldig skarpe svingene.


Gi plass til biler som tar deg igjen

Vær oppmerksom og ta deg god tid

Ofte kjører jeg inn til siden for å hjelpe de bakenforliggende forbi, fordi jeg vet at jeg hindrer trafikken, men jeg tar ingen sjanser. Og heldigvis er det også andre, som kjører langsomt, for det er masser av landbruksmaskiner, traktorer osv.


Man møter alle slags kjøretøy i fjellene

Suveren caravantrekker

Bilen (Toyota RAV 4) trekker virkelig bra og det er veldig betryggende i dette terrenget. Hvis du vet at trekkbilen din kjører bra gjør det også at du kan slappe av bak rattet. Campingvognen følger bra med. Påløpsbremsen er varm, men det er ingen problemer.


Anne-Vibeke foran vogntoget på Camping Bontemps

Deilig å komme på en campingplass

Etter mange timer bak rattet kommer jeg helt ned i dalen til Lyon, der jeg finner en deilig campingplass 45 km syd for byen. Camping Bontemps har fire stjerner og er til de grader i orden med velholdte fasiliteter og en skjønn atmosfære. Det campingutstyret jeg har med Isabella solseil, leseil, Bolon teppe og campingmøbler tar ikke så stor plass og er fram for alt lette å reise med. Jeg slår leir nok en gang – mitt mobile hotellrom er klart for nok en overnatting.


Anne-Vibeke kjører alle etappene av årets Tour de France

Anne-Vibekes Tour de France

Denne artikkelen er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden