Festival-Sverige: Svenske festivaler i sommer | Din Fritid
Festival-Sverige

Svenske festivaler i sommer

Både velkjente svenske festivaler som Way Out West og mindre og mer intime konsertopplevelser som Sommarkväll på Gåsemora på Gotland, vil kunne gi festivalglade nordmenn gode opplevelser i sommer - hos vår «granne» i øst.

Bingsjöstämnan

Bingsjö, Dalarna
Når: 4. juli
Hva: Bingsjöstämman er Sveriges største spellemannsstevne, hvor både amatører og profesjonelle spellemenn og visesangere fra nær og fjern møtes.  Årets program byr på blant annet sceneopptredener, låvedans og workshops.

Töreboda Festivalen

Töreboda, Vest-Sverige
Når: 5.–7. juli
Hva: Musikkfestival som arrangeres hvert tredje år. Med et variert program har festivalen noe for alle, og er en av Sveriges beste familiefester. I år kan Töreboda Festivalen friste med artister som Pet Shop Boys, Icona Pop, Winnerbäck, Mustasch, Lillasyster og Asta Kasks på plakaten.

Gullbrannafestivalen

Halmstad, Halland
Når: 5.–8. juli
Hva: Festival for folk i alle aldre, fylt med konserter, turneringer, seminarer, workshops, god mat, sol og bad, gudstjenester og arrangementer.

Latitud 57

Oskarshamn, Småland
Når: 6.–7. juli
Hva: Siden 2009 har familiefestivalen Latitud 57 tiltrukket både små og store musikkelskere til Oskarshamns havn, kjent som Sveriges vakreste lekeplass, med nærhet til både vannet og byens eldste område. I år spiller blant andre Lars Winnerbäck, Lena Philipsson og Takida.

Opera på Skäret

Kopparberg, Örebro
Når: 6. juli–26. august
Hva: Sveriges ledende sommeropera. Hver sommer tilbys operaopplevelser i verdensklasse i det unike operahuset ved Ljusnarens strand. I sommer feirer Opera på Skäret 15 år og feirer med å produsere sin hittil største oppsetning Giuseppe Verdis storslagne verk Don Carlo.

Sommarkväll på Gåsemora

Fårö, Gotland
Når: 10. juli–1. august
Hva: Under flere sommerkvelder har store svenske artister hatt intimkonserter på idylliske Gåsemora i Fårö. I år kommer blant andre Darin, Jill Johnsson, Magnus Carlsson og Bo Kaspers Orkester.

Wisby Strandfestival

Visby, Gotland
Når: 12.–14. juli
Hva: Koselig sommerfestival som arrangeres for andre året. Årets lineup står blant andre av Molly Sanden, Hov1, Kalifa og Sabina Ddumba


Wisby Strandfestival - som navnet indikerer - er lagt til stranden.

 

Öland Roots

Öland
Når: 12.–14. juli
Hva: På Öland Roots skaper de besøkende et samhold fylt av kjærlighet, solidaritet og bevissthet. Festivalen ligger i et unikt naturområde i en furuskog like ved sjøen og organiseres av den ideelle kulturforeningen Öland Roots. Årets line-up består av en blanding av internasjonale favoritter, store svenske artister og nykommere. Felles for alle opptredener er at de alle har et budskap om en rettferdig verden.

VisFestivalen

Västervik, Småland
Når: 12.–14. juli
Hva: Visefestival med fullspekket program, som byr på interessante viseartister og herlig stemning. Dette er blant Västerviks største og mest kjente arrangement, og hit valfarter folk fra hele Sverige for å høre på fine viser i en slottsruin med unik akustikk.

Åmåls Blues Fest

Åmål, Vest-Sverige
Når: 12.–15. juli
Hva: Internasjonal bluesfestival som har vokst seg til å bli Sveriges fremste siden starten i 1992. Festivalen tar sted på Vänerns vakre strand og overalt pulserer musikken – i gater, caféer og restauranter. Her kan du oppleve over 100 artister fra USA, Skandinavia og resten av Europa.

Dansbandveckan

Malung, Dalarna
Når: 15.–21. juli
Hva: Verdens største dansebandsarrangement, hvor det er duket for musikk, dans og glede i sju døgn for de rundt 50.000 besøkende. På dagtid er det full fart i Malung sentrum, og på kveldstid er det dans som gjelder. 82 danseband fra hele Norden byr opp til dans på 6 dansebaner under tak.


Dansbandsveckan i Malung i Dalarna er verdens største dansebandsarrangement.

 

Falkenbergs Jazzdagar 

Falkenberg, Halland
Når: 17.–20. juli
Hva: Under Falkenbergs jazzdager fylles hele Falkenberg med jazz og blues rundt om i byen og i Hwitans trädgård. Festivalen arrangeres hvert år i midten av juli, med forskjellige gjesteartister som spiller sammen med Ewan Svensson House Band.

Baltic Sea Festival 

Karlshamn, Stockholm
Når: 18.–21. juli
Hva: I løpet av noen fantastiske sommerdager i juli viser skjærgårdsbyen Karlshamn all sin sjarm og slipper alle hemninger. Da inviterer byen på dundrende folkefest – Östersjöfestivalen. Her vil det bli eksklusive gjester, gamle favoritter og magisk musikk!

Hallifornia

Varberg, Halland
Når: 19. juli
Hva: Stor sommerfestival med fokus på Hallands kystkultur. I juli er området rundt Varbergs Fästning fylt med aktiviteter for både store og små. Her kan du oppleve solfylte dager med musikkglede, dans, bølger og surfing.

Fallens Dagar 

Trollhättan, Vest-Sverige
Når: 20.–22. juli
Hva: Sveriges eldste byfestival som siden 1959 er blitt arrangert den tredje fredagen i juli. Storslagen musikk, morsomme aktiviteter, underholdende forestillinger og konkurranser, er bare en del av det Fallens Dagar tilbyr sine gjester for å feire Trollhättefossen. Alle opptredener er helt gratis.

Korröfestivalen

Korrö, Småland
Når: 23.–29. juli
Hva: Sveriges største folkemusikkfestival arrangeres i vakre Korrö Hantverksby. Omringet av skogen og historiske bygninger får dere servert både tradisjonell og moderne musikk. I tillegg til musikken, finnes det også god mat, dans og fantastiske bademuligheter.


Korröfestivalen foregår med skogen som kulisser.

 

Storsjöyran

Östersund
Når: 27.–28. juli
Hva: Sveriges eldste og musikkfestival. Hit kommer det både store internasjonale og svenske artister - men også nye uventede talenter. Festivalen inkluderer også ti-dagers ”Yran Week”. Hvert år opptrer rundt 50 grupper på åtte scener.

Uport

Når: 3.–4. august
Hvor: Ulricehamn, Vest-Sverige
Hva: Fra 3. til 4. august samles Sverige musikkelite til en uforglemmelig opplevelse i Ulricehamn. Her blir det mulighet til å oppleve mange bra band i perfekt innramming – med både sjøen, bykjernen og deilige spisesteder i nærheten.

 

Way Out West 

Når: 9.–11. august
Hvor: Slottsskogen, Göteborg
Hva: Musikk- og filmfestivalen Way Out West arrangeres i Göteborgs grønne lunge, Slottsskogen. Her blir det film, kunst, design og deilig mat – men først og fremst konserter med dagens og morgendagens største stjerner. Når festivalen slukker lysene fortsetter festivalnettene på byens utesteder gjennom klubbprogrammet Stay Out West.

 

Älvdalens musik och motorfestival

Når: 9.–12. august
Hvor: Älvdalen, Dalarna
Hva: Tusenvis av bilentusiaster strømmer til Älvdalen når musikk og motor står i sentrum. Her blir det traktortreff, bilcruising, dragracing, offroad-treff, monsterracershow og mye mer.

 

Killhults Countryfestival 

Når: 10.–11. august
Hvor: Laholm, Halland
Hva: Killhults Countryfestival byr på en herlig blanding av country, western, rockabilly, bluegrass og rock`n`roll. Musikk for alle aldre!

 

Stockholms Kulturfestival & We are Sthlm

Når: 14.–18. august
Hvor: Stockholm
Hva: I midten av august fylles den svenske hovedstaden med musikk, kunst, litteratur, dans, mote, mat, film– og mye mer! Stockholms Kulturfestival tilbyr årlig over 600 ulike kulturelle opplevelser og aktiviteter for alle aldre. Det arrangeres også en egen ungdomsfestival – We are Sthlm – for alle i alderen 13 til 19 år. Begge festivalene har gratis inngang. Årets program holder på å ta form, og temaet er Canada.

 

Göteborgs Kulturkalas

Når: 14.–19. august
Hvor: Göteborg
Hva: Hvert år i august eksploderer Göteborg når en av Skandinavias største kulturfestivaler går av stabelen. Gater og torg forvandles til festplasser der de besøkende kan fråtse i et rikt tilbud av kultur – opera, kunst, musikk, karneval, gateteater, håndverk, teater, litteratur og film. Her blir det over 1000 aktiviteter med fri entré for alle aldre.

 

Sabaton Open Air

Når: 15.–18. august
Hvor: Falun, Dalarna
Hva: Det er duket for en firedagers rockefest på Lugnet i Falun når Sabaton Open Air går av stabelen med artister som Sabaton, Primal Fear, Beast in Black, Hulkoff, Eleine, Sepultura, Thundermother, Orden Ogan og Bombus.

 

Eksjö Stadsfest 

Når: 24.–25. august
Hvor: Eksjö, Småland
Hva: Over 2 dager opptrer over 60 artister på syv scener midt i Eksjö, og hele byen forvandles til en stor fest. På hovedtorget og i gamlebyen, blant brostein og bygninger fra 1600-tallet, settes det opp scener, øl- og mattelt og fornøyelser for hele familien.

 

Statement 

Når: 31. august–1. september
Hvor: Göteborg
Hva: Den siste helgen i august arrangeres det en ny og spennende festival midt i hjertet av Göteborg – nemlig Statement Festival som kun retter seg mot kvinner og transpersoner. Fra 31. august til 1. september fylles Bananpiren i Göteborg med musikk, humor og fest – og målet er at alle skal føle seg helt trygge under festivalen.

 

Popaganda 

Når: 31. august–1. september
Hvor: Eriksdalsbadet, Stockholm
Hva: Denne urbane festivalen har blitt arrangert den siste helgen i august siden 2002,
og siden 2008 i idylliske omgivelser ved havet på Eriksdalsbadet sentralt i Stockholm. Her møtes hovedstadens hippe, unge mennesker til musikk og fest. I år står blant andre Tove Styrke og First Aid Kit på plakaten.

 

OKTOBER
Stockholm Jazz Festival 

Når: 12.–21. oktober
Hvor: Stockholm
Hva: Stockholm Jazz Festival er en av Sveriges eldste festivaler og en av Stockholm største begivenheter. Det er en festival med et solid rykte i musikkverdenen, og regnes som en av Europas mest bevarte og hyggelige festivaler. Festivalen foregår innendørs, på de beste scenene i Stockholm.

 

 

 

Kilde: visitsweden.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden