Stemningsfull førjulstid: Koselige julemarkeder | Din Fritid
Stemningsfull førjulstid

Koselige julemarkeder

Desember i København er noe helt spesielt: Hele byen er pyntet med julelys, og lukten av gløgg og julebakst fyller gatene. Få ting er koseligere enn å rusle fra julemarked til julemarked og bare suge inn førjulsstemningen. I København er det mange markeder å velge mellom. Din Fritid har fått de beste tipsene fra VisitDenmark:

 


Julemarked i Tivoli København.

En naturlig stopp på en rundtur i Danmarks hovedstad er Tivoli. Tradisjon tro er parken i førjulstiden utsmykket med magiske julelys og er full av koselige juleboder. Her kan du få deilig dansk julemat, godteri og varm drikke. Du kan kjøpe fantastisk julepynt og julegaver - og nyte julestemning i lange baner. Julen i Tivoli feires fra midten av november og gjennom hele desember med lys, nisser, juletrær og Lucia-tog.

Christianias Julemarked

Københavns eldste og mest annerledes julemarked finner du i Den Grå Hal i fristaden Christiania. Her i den stemningsfulle, gamle hallen fra 1851 kan du oppleve alternativ julehygge med livemusikk og mer enn 100 boder fra hele verden.


Julemarked i Nyhavn

Nyhavns julemarked

Langs de brosteinsbelagte gatene ved Nyhavns kanaler ligger Nyhavn julemarked. Markedet er en av Københavns juleklassikere, og i hele førjulstiden kan du kose deg med ekte dansk julestemning i de historiske omgivelsene.

Julemarked på Kongens Nytorv

I selve hjertet av København finner du julemarkedet på Kongens Nytorv. Ta en pause fra shoppingturen på Strøget, og nyt stemningen og den fantastiske julepynten på Hotel D’Angleterre og Magasin Du Nord. Her kan du kjøpe julegaver til venner og familie mens du nyter danske julekaker og en kopp varm gløgg ved den julepyntede kanalen.

H. C. Andersen Julemarked på Nytorv

Mesk deg med de herligste julefristelser på et av Københavns mest sjarmerende julemarkeder. Her finner du både dansk kunsthåndverk, klær og smykker, samt lokale delikatesser som ost og pølser - bare for å nevne noe av alt som dette julemarkedet rett ved Strøget har å by på. Her finner du garantert en julegave eller to til familie, venner eller deg selv.


Julemarked på Højbro Plads

Julemarked på Højbro Plads

I førjulstiden forvandles Højbro Plads, som ligger midt i Indre By, til et ekte juleland med funklende julelys, juletrær, reinsdyr og julenisser - med andre ord alt som kan bidra til å skape julestemning. Her kan varme deg på en kopp rykende varm gløgg, og kose deg med tyske julekaker og italienske oster, pølser og sjokolade - og selvfølgelig de klassiske danske “æbleskiver”. Julemarkedet er også det perfekte stedet for julegaveshopping.

Designmuseets julemarked

Dansk design og kunst er verdenskjent, så dette julemarkedet er perfekt for alle design-entusiaster som er på jakt etter unike julegaver av høy kvalitet. Det arrangeres av danske designere og kunstnere i samarbeid med Designmuseet, og finner sted i museets hage i Bredgade, midt i hjertet av København. Julemarkedet holder åpent de to første helgene i desember.

Jul på Bakken

Rett nord for København ligger Klampenborg, og her finner du et av de aller koseligste julemarkedene i København-området. Midt inne i en skog ligger verdens eldste fornøyelsespark, Bakken, som hver førjulstid pyntes opp med funklende lys og røde nisser, og byr på ekte julestemning i skogen. Her kan du kjøpe lekkert godteri og andre delikatesser, og kose deg med alskens julesnacks.

Tekst og foto VisitDenmark

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden