Norske julemarkeder 2018: Den gode, gamle julestemninga | Din Fritid
Norske julemarkeder 2018

Den gode, gamle julestemninga

Det nærmer seg årets store høytid, og julemarkedene er en ypperlig anledning til å fylle på med litt god, gammeldags julestemning.


La julestemningen synke inn, senk skuldrene og kos deg på julemarked.

I fjor var fotograf Dag W. Grundseth på tur med sin bobil til Lillehammer, Fredrikstad og Oslo. Oppgaven var å fange stemningen på julemarked. Og stemning er det å vandre mellom småboder mens man drikker gløgg og tenker ut morsomme julegaver til venner og familie. En tur til et julemarked eller to anbefales, uansett om du bruker reisevogn eller bobil for helgetur eller om du svinger innom på dagsbesøk. Det kan være lurt å sjekke åpningstider på de ulike stedene - det er skikkelig kjedelig å komme når bodene pakkes ned og lysene slukkes… Se vår informasjon om arrangørenes nettsider under.

 

Jul i Lillehammer

Maihaugens julemarked er et tradisjonsrikt marked som arrangeres første helgen i advent hvert år. Her finner du mer enn hundre salgsboder i en ramme med julepyntede hus helt fra middelalderen og opp til 1950-tallet.


Velkommen inn til julefeiring på Maihaugen.


Autentisk julefeiring i flere tidsepoker.

I bodene finner du håndverks- og husflidsprodukter. Fellesnevnere er kvalitet, fristende mat og andre julevarer. I tillegg lover arrangøren:

Sang og musikk, juleverksted, pepperkakebaking, kanefart, spikking, spinning, julekortfotografering, og fjøsbesøk!

Det er tradisjon for at Maihaugens juletre pyntes av ulike kunstnere eller designere hvert år.

Helt unikt er kveldsvandringen «Det lyser i stille grender – en vandring i tussmørket». Her får du besøke noen av beboerne i de julepyntede husene. Det er begrenset antall plasser, og billett må forhåndsbestilles.

Har du ikke fått nok av godstemningen på Maihaugen, kan julegateåpningen i Lillehammer sentrum anbefales. Offisiell åpning er 29. november, og arrangøren lover julemagi. Alle oppfordres til å ta med nisselue og fakler og bli med i det store nissetoget gjennom gågata.


Julegaten i Lillehammer er også vel verdt å få med seg.

 

Jul i Fredrikstad

Plankebyen i Østfold har en unik stemningsskaper i Gamle Fredrikstad. Bare en kort fergetur fra sentrum og den bynære bobilparkeringen kommer du til den godt bevarte festningsbyen hvor Glomma deler seg i to, rett før den renner ut i havet. Offisielt program for Gamlebyen varer fra 1. desember til og med juleaften. Den første dagen i desember fristes det med julemarked, og dagen etter er det julegateåpning.


Nissen er på plass i Gamlebyen i Fredrikstad.


Sjansene for å finne den riktige julegaven er absolutt til stede.


Ta “Byferga” over fra Fredrikstad sentrum til Gamlebyen.

Gamlebyen, som ble etablert på 1500-tallet, er ikke et museum, men en levende by som sjarmerer de fleste med sine brolagte gater og skjeve hus. En triveligere ramme for ekte julestemning skal du lete lenge etter.

 

Jul i Oslo

Hovedstaden har et bredt utvalg med aktiviteter i adventstiden. Norsk Folkemuseums årlige julemarked er et høydepunkt. Da er hele museet pyntet til jul etter lokale tradisjoner. I tillegg er det selvsagt utallige salgsboder med tradisjonsmat og håndverksprodukter.


Folkemuseet på Bygdøy pyntes til jul.


På Folkemuseet er det full aktivitet med juleforberedelser langt tilbake i tid.

I sentrum er det spesielt to plasser som skiller seg ut: Youngtorget og Spikersuppa. Og det beste av alt er at de ikke ligger lenger unna hverandre enn at du kan få med deg begge!


Spikersuppa glitrer når det arrangeres julemarked.


Oslo pyntet til jul.


Skøytebanen i Spikersuppa er i flittig bruk.

Konsert- og teatertilbudet i Oslo er også spesielt godt i ukene før jul, så her er det mange kombinasjonsmuligheter!

 

Nyttige linker

Lillehammer:

Maihaugen

Storgata

Fredrikstad:

Gamlebyen

VisitØstfold

Oslo:

Norsk Folkemuseum

Julemarked Oslo

Julemarked i Spikersuppa

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden