Danske julemarkeder 2019: Æbleskiver og julemanden | Din Fritid
Danske julemarkeder 2019

Æbleskiver og julemanden

Danmark er alltid dejlig, ikke minst i førjulstiden. Besøk et magisk julepyntet Tivoli i København, gjerne med innlagt juleshopping på Strøget. Eller hva med å H.C. Andersens Odense for skikkelig god gammeldags julestemning. Mange av de vakre slottene står også pyntet og klare til å ta imot julehungrige gjester i disse tider. Det er rett og slett bare å velge på øverste hylle!

Julemarkeder i Danmark

Danmarks julemarkeder er det perfekte alternativet for deg som vil gjøre julehandelen til en fornøyelse og unngå stappfulle kjøpesentre. Her får du en oversikt over de mest populære julemarkedene i Danmark, hvor du kan kose deg med varm gløgg og danske julekaker mens du handler julegaver.

Jul i Tivoli København

Det finnes utallige julemarkeder i København, og det kanskje mest kjente er julemarkedet i Tivoli. Tradisjon tro utsmykkes Tivoli i førjulstiden med magiske julelys og koselige juleboder som byr på både dansk julemat, godteri, varmt drikke, julepynt og julestemning i lange baner.

Julemarked på Højbro Plads, København

Dette koselige julemarkedet ligger midt i sentrum av den danske hovedstaden og er perfekt å legge turen innom når du er på helgeturen til København. Kombiner shopping på Strøget med gløgg og julestemning.

Jul på Bakken, Klampenborg

Det blir ikke mye koseligere enn en julepyntet fornøyelsespark midt i en skog. Opplev ekte dansk julestemning på Bakken like utenfor København.

H.C. Andersen Julemarked, Odense

Julen var noe helt spesielt på H.C. Andersens tid, og den verdenskjente danske forfatteren har skrevet om høytiden i mange av eventyrene sine. I den gamle bydelen i Odense kan du oppleve god gammeldags julestemning inspirert av H. C. Andersen i forfatterens gamle hus.

Jul på Kronborg Slot, Helsingør

To helger i desember forvandles det majestetiske Kronborg Slot til Danmarks koseligste julemarked. Her kan du oppleve juletog, eventyrteater, konserter, barneverksteder og julegaveshopping. Og selvfølgelig kose deg med varm gløgg og danske æbleskiver.

Julebasar på Gavnø Slot, Gavnø

Baronessen på Gavnø Slot elsker julen og startet derfor et julemarked som går av stabelen den første og andre helgen i november. I dag er det et av Danmarks største julemarkeder, med cirka 150 boder i et eventyrliknende slott som skaper en klassisk julestemning.

Jul i den gamle Kongeby, Nyborg

Kong Christian III feiret ofte jul i Nyborg og du kan fortsatt oppleve kongelig julestemning når du besøker byens julemarked i desember. Her kan du prøvesmake julebrygg, rusle mellom de mange koselige bodene og nyte ekte dansk julehygge.

Jul i Den Gamle By, Aarhus

I det flotte historiske området i Aarhus kan du oppleve julens historie gjennom de siste 400 år. Besøk 35 julepyntede danske hus, spis deilige danske julekaker, kjøp søte julegaver på markedet og besøk historiske butikker.

Julemarked i Aalborg

I år kan du igjen oppleve det hyggelige julemarkedet på Gammeltorv i Aalborg. Gå på oppdagelse i de koselige bodene eller nyt et glass varm gløgg i kulden.

Julemarked i Skulpturparken, Blokhus

I Pandrup kan du oppleve noe utenom det tradisjonelle julemarkedet. I førjulstiden bliver nemlig den store skulpturparken i Blokhus pyntet med hundrevis av julelys i alle slags farger, og du kan også oppleve et spektakulært lysshow.

Julemarkedenes åpningstider

Åpningstidene kan variere en hel del. Noen er åpne fra midten av november og desember, mens andre bare er åpne på en enkelt dato - for mer informasjon besøk sidene til de forskjellige julemarkedene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden