Italia: På smale veier | Din Fritid
Med god tid er det trivelig å ferdes på smale italienske veier i Toscana.
Italia

På smale veier

Det er bare å sikte seg inn på trivelige småveier og sette av godt med tid når man skal oppleve Italia. Vi har i det siste presentert flere steder og opplevelser i Toscana, og i tiden som kommer blir det flere drypp.

Mange vil si at Toscana er perfekt for bobilferie, og jeg må innrømme at det er en personlig favoritt. Du kan trygt sette av en uke og bare reise fritt rundt i området. Når du ser en landsby på en topp, er det bare å ta seg en pause. For her er det ganske så sikkert trivelige torg, kruttsvart espresso, italiensk is (ofte hjemmelaget) og mange små butikker. Og så tør jeg påstå at det ofte dukker opp en eller annen overraskelse. Enten det er utsikten, en utstilling, et bakeri eller en festival.

Ro ned

Det viktigste tipset for en ferie i området er å ikke ha for dårlig tid. Skal du på transportetapper bør du naturlig nok velge motorveier. Jeg kan si mye om italienske motorveiers ekstremt korte påkjøringsfelt. Men de fleste som er på veien er godt vant til dette, og mitt inntrykk er at de tar hensyn til deg med en litt stor og treg bobil.

Byene er kjent for et litt mer ampert kjøreklima, men på landet i Italia kan de riste på hodet av merkelig kjøring, men smilet er som regel ikke langt unna. Det har jeg selv testet ut flere ganger når jeg har tatt en litt kjapp u-sving etter å ha kjørt feil.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden