Pisa i Italia: ​​​​​​​Mer enn et skjevt tårn | Din Fritid
Chiesa di Santa Maria della Spina er en liten kirke i gotisk stil som har klort seg fast langs kanten av elven Arno siden 1230.
Pisa i Italia

​​​​​​​Mer enn et skjevt tårn

Byen med rundt 90 000 innbyggere har langt mer å by på enn sitt berømte skakke tårn. Bor du sentrumsnært og velger å oppdage byen tidlig formiddag eller sen kveld, er det duket for helt unike opplevelser.

Noen vil kanskje si at det skal godt gjøres å finne en italiensk by som ikke er trivelig. Det stemmer nok til en viss grad, og spesielt om du er i Toscana, som er regionen til Pisa.

Din Fritid tilbrakte tre minneverdige sommerdager i den trivelige byen Pisa. Likevel skulle vi gjerne vært der lenger, i byen som var sentrum for kunst og arkitektur i store deler av Italia i en 200-års periode fra 1000-tallet. Mange av byggverkene fra denne tiden er fortsatt bevart. Det å vandre i smale, levende bygater hvor klesvasken kjemper med statuer og barokkarkiktetur om oppmerksomheten gjør...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden