Caravanmessen 2017: En av tidenes beste | Din Fritid
Caravanmessen 2017

En av tidenes beste

Årets caravanmesse var et høydepunkt på mange måter: Flere besøkende enn de siste årene, flere bobiler og campingvogner enn noen gang, og masse tilbehør og utstyr til salgs.

Nå skal det sies at årets messe ikke satt noen besøksrekord. Den historisk best besøkte messen er så langt tilbake som i 2003. Da ble det registrert 19 929 besøkende. 

I forkant av Caravanmessen 2017 ble det gjort flere endringer: A-hallen ble tatt i bruk av Solifer-Polar, og dermed ble alle hallene på Norges varemesse i Lillestrøm benyttet for første gang. Dermed ble flere av de andre utstillerne også flyttet på. 

– Vi har med vilje plassert de store publikumsmagnetene, som de største bobil- og campingvognprodusentene jo er, innerst i flere av hallene. Det har gjort at det første publikum har møtt i år er de mindre utstillerne og tilbehørsleverandørene. Og det har gjort at det har blitt mer å finne, også for de som ikke nødvendigvis skal handle ny bobil eller campingvogn, forteller messesjef Konrad Sel til Din Fritid. 

 


Din Fritid feiret overgangen til nytt navn på sin stand hvor det ble delt ut gratis kortstokker og godbiter.

 

Tilbehørsrekord

Landets største tilbehørsprodusent Max Fritid var som vanlig på plass med stor stand. Det samme var Kama Fritid, DCT og nykommeren iCaravan. Sistnevnte var førsteårs deltager og kunne allerede etter et par dager konkludere med at de er kommet for å bli.

– Messen har vært en stor suksess for oss, og salget har gått strålende, kunne daglig leder Jan-Børre Håheim fortelle. Neste år vil vi ha større stand og flere produkter, konkluderer han.

 

Parabol

Oyster viste frem sin modell 5 på standen til Max Fritid, parabolantennen kommuniserer med mobiltelefon for avansert styring og oppdatering av programvare. Antennen har innebygget GPS og automatisk justering av skew. I tillegg kjenner antennen om din bobil eller campingvogn står skrått, og justerer for dette. De samme funksjonene vil toppmodellen til SR Mecatronic tilby på sin toppmodell ASR 850, som blir tilgjengelig med alle funksjoner etter nyttår, kunne tilbehørsspesialisten Kama fortelle. 

På Max Fritid sin stand var det to andre nyheter: Eksklusive kopper dekorert med Fredrik Skavlands humørfylte tegninger. Mange vil nok prioritere porselenskopper også når du nyter din fritid på hjul, og det finnes fem modeller i den nye serien.

Et nytt merke hos samme leverandør er Strahl, dette er uknuselige polykarbonat-glass av høyeste kvalitet. At dette er glass og boller utenom det vanlige kjenner man på vekten som kan sammenlignes med krystall. Vi fikk også demonstrert at produktene i praktisk bruk nærmest er umulig å ødelegge. 

 

El-sykkel

Et av messens virkelig høydepunkt stilmessig var Gocamps Fat e-bike lowrider til 13 295 kroner. Med sine brede dekk og tøffe stil fikk den sammenleggbare sykkelen mye oppmerksomhet. Modellen er utstyrt med 7-trinns Shimano gir, aluminiumsfelger med skivebremser og et 36V/10A batteri og børsteløs elmotor. Vekten er 28 kilo. Markedet for el-sykler i Tyskland er virkelig stort, vi spår en sterk vekst også i Norge de kommende årene.

 

Fendt med Alde

På Fendt sin stand kunne de stolt presentere flere campingvogner med Alde-varme. Nyheten gjør at premium-campingvognprodusenten fra Sør-Tyskland tar steget opp og vil forsøke å ta markedsandeler av de typiske helårsvognene, hvor de spesielt de svenske produsentene har hatt spesielt høye markedsandeler. Vi kikket på Fendt Saphir 700 SFDW som med masse utstyr og vannbåren varme kommer på 371 470 kroner i kampanjeutgave. Interiørløsningen med tverrstilt bad bakerst, fransk seng med passasje på siden, kjøkken og romslig sittegruppe - gir mye skapplass og et luftig interiør.

 


Ola Heggen fra Solifer-Polar fikk oppmerksomhet blant publikum for sitt isbjørn-stunt.

 

Polarbjørn

Noen ble nok litt skremt da en isbjørn plutselig dukket opp i lokalene på Lillestrøm. Men selv om bjørnen har mange livaktige detaljer og bevegelser så var det ikke så vanskelig å forstå at dette ikke var ekte vare. Det er importøren av svenske Polarvagnen, som har en isbjørn i logoen, som står bak stuntet. Mens de trillet rundt den 250 kilos tunge bjørnen, som har vært med på Kvitebjørn Kong Valemon-oppsetning på Det Norske teater, fikk barna utdelt små isbjørn-kosebamser av daglig leder i SoliferPolar Norge, Ola Heggen. Polar gjør det bra for tiden og har kommet med en tredelt modellserie for 2018-sesongen, se vår artikkel i forrige utgave. Solifers store nyhet for 2018-sesongen er integrerte Traveling i738 til under 900 000 kroner.

 

Oppmerksomhet

Caravanbransjen gjør det godt for tiden og er mer synlig i mediebildet enn noen gang. TV2 hadde flere innslag fra messa, og nyheten om at bransjen går godt og setter stadig nye rekorder, får oppmerksomhet. Vi registrerer at stadig flere representanter fra de utenlandske produsentene reiser til Norge. Vi tør påstå at det aldri har vært så mange innflytelsesrike representanter tilstede på tidligere caravanmesser. Messen vekker interesse også blant politikerne, i fjor var samferdselsministeren tilstede. I år var statssekretær Tom Cato Karlsen fra Samferdselsdepartementet på kikkerunde. 

– Vi jobber for å gjøre ting enklere for folk flest, også caravanfolket, uttalte Frp-politikeren til Din Fritid.

 


Isabella har alltid hatt stilig stand, i år var intet unntak.

 

Best stand

Din Fritids stand var blant de nominerte til beste stand under 600 kvadratmeter i år, og bladets medarbeidere delte ut gratis kortstokker for å feire magasinets nye navn. Det ble solgt mange abonnement og kundeansvarlig Heidi Risbråthe var godt fornøyd med messen:

– Det har vært utrolig mange positive tilbakemeldinger fra våre lesere på det nye navnet, forteller hun.

Isabella ble kåret som fortjent vinner, og det var en opplevelse bare å gå blant de mange teltene med naturlig sand og steiner - som en flott ramme. 

Isabella Ventura har kommet med fire nye oppblåsbare fortelt, med kvalitetsduk og spesielt god innvendig høyde helt ut til frontveggen.

 

Gassmåler 

Blant de mange standene i hall D var også Truma, og de kunne stolt vise frem deres nye gassnivåmåler. Denne festes med en magnet under gassflasken og bruker ultralyd til å bestemme restnivået på en nøyaktig måte. Med en iNet boks fra samme leverandør kan informasjonen hentes opp på en smarttelefon eller et nettbrett. Spesielt LMC tilbyr nå mange funksjoner koblet opp til Trumas iNet teknologi.

 


Kari Olstad og Konrad Sel fra arrangøren var godt fornøyd med årets messe og økning i besøkstallet.

 

Vellykket Messecamp

Både arrangøren Caravanklubbens Romerike-avdeling, og de besøkende var spent på årets messecamp. I forkant var det noe uro, og på et tidspunkt ble campen avlyst. Årsaken var utbygging og oppussing av hotellet og messeområdet på Hellerudsletta. Her har Exporama blitt til X Meeting Point, hvor det er investert betydelige midler i anlegget.

Vi besøkte campen på lørdag ettermiddag, og det er trivelig å se at den gamle knøttlille bua var på plass, og spredt utover var det nesten 500 ekvipasjer.

– Det var med en viss usikkerhet vi rigget til campen, men det har gått bra. Vi har klart å tilpasse oss, og er totalt sett fornøyd med campen i år, forteller Kjell Almroth. Han har overtatt som messecamp-sjef for Arild Berg som har hatt jobben i 22 år.

– Det har blitt en del endringer, for eksempel har vi ikke hatt noe arrangement å tilby på lørdagskvelden i år. Men vi har en opsjon på å leie området også neste år, og jobber for å få til det, sier Almroth, som ikke kan få fullrost alle de frivillige nok:

– Det hadde ikke blitt noen messecamp om ikke alle våre frivillige medlemmer hadde bidratt med sin lange erfaring, og ikke minst gode humør!

 


Messegjengen: Bjørg, Lindis, Anne, Kjell (messecamp-sjef), Arild, Bjørn, Bjørn Gunnar (leder av avdeling Romerike), Inge, Tor, Bjørn og Arild.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden